O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
Irsa - Nie Lis 18, 2012 21:15
Hej oto Pafinka (wcześniej Kredka) która od piątku jest u mnie adopcji. Jaka to odmiana? Wygląda z tym pyszczkiem jak borsuczek...
https://picasaweb.google.com/107181873540928540284/Szczurki?authkey=Gv1sRgCKr1n57fn4nr0QE#5806298868018453666
Kasik - Nie Lis 18, 2012 21:18
Irsa, standard, standard, (najprawdopodobniej) black husky
Ile waży i w jakim jest wieku? Wydaje się bardzo maleńka...
Irsa - Pon Lis 19, 2012 10:31
Nie wiem,ile waży,mam w domu wagę kuchenną to ją zważę,a co do wieku...tam była młodsza,jeszcze w poprzednim domku. Teraz ma 5 tygodni,podrosłsa,nowe zdjęcie wrzucę za jakiś czas,bo teraz mam w komórce jej zdjęcie. Nie wiedziałam,że to husky,ale mi się ona niesamowicie podoba . Jak widać,na razie mam tu zdjęcie tylko Malki,czy ktoś z Was uważa,że to też jest kaptur?
Cegriiz - Pon Lis 19, 2012 10:40
Irsa, na zdjęciu wygląda jak kaptur.
smeg - Pon Lis 19, 2012 14:11
Nie no, to nie kaptur, też bym powiedziała, że black husky Mam nadzieję, że teraz jest dużo większa
Cegriiz - Pon Lis 19, 2012 14:25
smeg, chodzi o tą z podpisu
1kamilla1 - Pon Lis 19, 2012 15:49
tak, szczurka z podpisu jest kapturkiem
jelonka - Wto Lis 20, 2012 18:42
A oto moje maluchy :
http://imageshack.us/g/1/9879083/
Grubson(ek) i Rexio
Grubson: dumbo standard russian blue berkshire ... ?
Ma białe skarpetki i brzusio, w sierść ma "powplatane" białe włoski
Rexio: standard double rex (tu mam problem: black czy russian blue? Wydaje mi się, że jest zbyt jasny na black ale zbyt ciemny na russian blue...) berkshire ?
Również ma białe skarpetki i brzusio, na karku już wyłysiał, ciekawe czy z czasem zgubi więcej sierści?
Proszę bardziej doświadczonych o pomoc
Noxa - Wto Lis 20, 2012 19:01
Ja bym raczej powiedziała że Grubsonek to D S Rusian Blue Variberk bo mu biały kolor przechodzi na boczki (;
A Rexio to S DR black berkshire. Czarny szczur nie zawsze jest idealnie czarny, a wszelkie kolory na rexach i doublach są mniej intensywne (;
A z tym gubieniem sierści to ciężko powiedzieć, każdy DR ma inaczej i właśnie to jest w nich takie fajne
jelonka - Wto Lis 20, 2012 20:09
Dzięki Noxa
Poszperałam trochę i faktycznie Grubsonek pasuje pod variberk'a
passpartu - Śro Lis 28, 2012 18:52
Możecie pomóc? Szukam i szukam i nadal nie wiem. Mam ją od około dwóch tygodni, ale przez ten czas zdążyła ściemnieć. A, brzuszek Berkshire, tyle, że w jeszcze innym kolorze, coś jak kość słoniowa.
http://i50.tinypic.com/hukg2v.jpg
madziastan - Śro Lis 28, 2012 22:03
Oznaczenie sierści ma jako spotted.. kolorek to russian blue (niebieski), ale ciekawa jest ta odmiana czarna na pleckach
Nigdy takiego szczurka nie widziałam
edit: Chociaż wydaje mi się że to jest chyba russian blue black spotted standard? Yy.. bardziej do niestandardowego kapturka należy?
Niech ktoś doświadczony wypowie
Noxa - Czw Lis 29, 2012 14:49
Przede wszystkim, albo mi się wydaje albo maleństwo właśnie zmienia sierść na dorosłą, a do tego zdjęcie jest w sztucznym świetle, więc w sumie ciężko cokolwiek powiedzieć (;
kovan - Śro Gru 12, 2012 00:37
Dzień dobry! ...
a raczej dobry wieczór
Jeszcze nie zdążyłam się przedstawić, zarejestrowałam się dopiero dzisiaj- postaram się niedługo nadrobić zaległości.
Przybywam tu prosić o pomoc w ustalaniu odmian moich ogoniastych, bo pomimo studiowania wzorców i wyznaczników - a jakże! - MAM WĄTPLIWOŚCI.
Mam też nadzieję, że w końcu uda nam się (w kupie siła!) rozwikłać wszystkie niejasności Będę baaaaardzo wdzięczna, za każdą podpowiedź
1. Na pierwszy ogień pójdzie Gruba (Tak, wiem. Mało wysublimowane imię.)
Tutaj widać co nieco białe znaczenia na brzuchu i łapencjach.
Ja obstawiam black berkshire... tylko, że futro jej się rozjaśnia- coś pod rudy teraz wpada. To wciąż black?
2. Biała (Znowu zabłysłam inwencją twórczą.)
Husky, wiem... ale można powiedzieć coś więcej na jej temat? Czy haszcze to haszcze?
3. Reksia (Jest lepiej!)
Pierwsze dwa zdjęcia jak to to małe było. Uszy dumbo. Po za tym rex russian blue? Na początku miała te wąsy takie poczochrane, a teraz się tak wyprostowały. Tak się dzieje u rexów? Czy to nie jest rex w związku z powyższym?
4. Cynka
Dumbo seal point siamese? Oczy red czy ruby?
5. Gloria vel Gabryśka
Dumbo mink?
6. Malina
Oczęta czerwone. Dumbo Beige? Bo nie jest biała. Na grzbiecie końcówki jej sierści są autentycznie rdzaworude. Na tym drugim "zbiorowym" widać, że trochę się różni od tych jaśniejszych.
7. Pcheła vel Wiewióra (Czyli zagadka miesiąca.)
Tutaj nie mam zielonego pojęcia. Jakieś takie cynobrązowoszaroburorude i jakby jej kolor na brzuchu wypłowiał.
Niamey - Śro Gru 12, 2012 01:12
1. się zgadza
2. Black husky
3. może być teddy rexem?
4. to według mnie seal point ale jeśli baza ciała jest rzeczywiście biała jak na zdjęciu, to himalayan
5. nie wypowiem się, bo mój mink jest dziwny i nie będę według niej oceniać
6.raczej champagne
7. Nie wiem czy zdjęcie dobrze oddaje kolor ale może po prostu agouti? Lub coś na bazie agouti.
A w ogóle to witaj na forum z tą imponującą gromadką szczurów Napisz koniecznie coś więcej o dziewczynach, skąd są, ile mają lat jakie charakter
|
|
|