Archiwum - Psiaki VIII
Bel - Śro Cze 30, 2010 15:14
babyduck, często się spotykam z tym pytaniem i świetnie je rozumiem.Najczęściej zdarza się,że pies z psem a suka z suką się pogryzą.Niestety.Nie jest to może regułą,bo wiadomo wszystko zależy od charakteru psa.
Oli - Śro Cze 30, 2010 15:14
| babyduck napisał/a: | "czy to pies czy suka" Jakby to miało jakieś znaczenie | chcesz na jeden dzień mojego Duszka? Wtedy zrozumiesz sens pytania. ja też się zawsze pytam, bo suki Dusio kocha wszystkie i o dziwo 90% też go lubi, a psu żadnemu nie przepuści... Kora lubi wszystkie psy i z każdym się chętnie przywita i gdybym miała tylko ją (co było przez prawie 8 lat) to bym nie pytała.
AngelsDream - Śro Cze 30, 2010 15:39
To pytanie mnie irytuje tylko w jednym przypadku, kiedy pies już po nas skacze albo jest kompletnie nieodwoływalny i właściciela ma w poważaniu. Bo mi dynda, czy pracę psuje mi szczeniak, młoda suka, czy starszy pies - ważne, że psuje... A z tym, żeby ktoś podszedł wcześniej i zapytał normalnie o możliwość zabawy z psami jeszcze się nie spotkałam, ale to też kwestia tego, że panowie od dawna bawią się wyłączenia z psami, które sama im wybieram i selekcjonuje jeszcze przed formalnym spacerem. Obecnie jesteśmy na etapie, kiedy problemem stały się tylko psy agresywne próbujące atakować Celara, resztę mamy w poważaniu. Przy czym w przypadku Celarka jest jeszcze potrzebny smakołyk. U Baaja wskazany tylko w sytuacjach dużego rozproszenia.
Mangusta - Śro Cze 30, 2010 17:14
nasza Bajka też tylko suki toleruje i tylko niektóre, więc pytanie jest całkiem na miejscu.
sachma - Śro Cze 30, 2010 20:55
Lama - Śro Cze 30, 2010 21:00
sachma, dlaczego na pierwszym zdjęciu trzymasz go za odbyt?:P
Fajny piesio, pierwszy pudel, który mi się naprawdę podoba.;]
babyduck - Śro Cze 30, 2010 21:03
Pięknie, ale cofnęłabym mu jeszcze przednie laki, żeby wyrównać kąt z podłożem do prostego.
sachma - Śro Cze 30, 2010 21:07
Lama, bo my się uczymy ustawiać a on kocha siadać, więc muszę go trzymać żeby nie siedział
babyduck, wiem właśnie, ale strasznie ciężko go utrzymać bo jak tył dobrze, to przód kręci jak przód dobrze to tył kręci.. ale ćwiczymy - na razie to w ogóle sukces że stał bo jak się zaweźmie i doope mu trzymam to przednie łapy kładzie bo on NIE_BĘDZIE_STAŁ! nie nie nie i już.
babyduck - Śro Cze 30, 2010 21:17
Aż się ciśnie na usta "Nie wstanę! Tak będę leżał!" Oj wiem, że ustawić psa jest ciężko. Ja mam z Negra ten problem, że nie pozwala sobie ręcznie przestawiać łap. Rusza się wtedy cała i trzeba ustawia od nowa. No i francuska postawa - koszmar. Do tego tylne łapy stawia dużo szerzej niż przednie. Ale mam za to patent na wyciągniecie tylnych nóg.
sachma - Śro Cze 30, 2010 21:23
tu więcej zdjęć :
http://s995.photobucket.c...Lenny/czerwiec/
babyduck, ja już nawet myślałam żeby skonstruować te urządzenie do nauki postawy
quagmire - Czw Lip 01, 2010 08:55
http://s995.photobucket.c...ent=lenny18.jpg
sachma, co Ty mu robisz?
agacia - Czw Lip 01, 2010 09:49
Jutro Atos i Bari idą na jaj cięcie. Proszę o kciuki o 8 Zastanawiam się jakie im zabezpieczenie na rany zrobić i chyba im kupie jakieś tanie majty i wytnę dziurę na ogon
Mangusta - Czw Lip 01, 2010 09:58
o jaki boski corgi!
babyduck - Czw Lip 01, 2010 11:47
A dzisiaj jest Dzień Psa!
sachma - Czw Lip 01, 2010 13:16
| quagmire napisał/a: | http://s995.photobucket.c...ent=lenny18.jpg
sachma, co Ty mu robisz? |
za jajeczka trzymam myślisz że czemu taki uśmiechnięty?
|
|
|