To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

Bel - Śro Cze 30, 2010 15:14

babyduck, często się spotykam z tym pytaniem i świetnie je rozumiem.Najczęściej zdarza się,że pies z psem a suka z suką się pogryzą.Niestety.Nie jest to może regułą,bo wiadomo wszystko zależy od charakteru psa.
Oli - Śro Cze 30, 2010 15:14

babyduck napisał/a:
"czy to pies czy suka" :roll: Jakby to miało jakieś znaczenie
chcesz na jeden dzień mojego Duszka? Wtedy zrozumiesz sens pytania. ;) ja też się zawsze pytam, bo suki Dusio kocha wszystkie i o dziwo 90% też go lubi, a psu żadnemu nie przepuści... :] Kora lubi wszystkie psy i z każdym się chętnie przywita i gdybym miała tylko ją (co było przez prawie 8 lat) to bym nie pytała.
AngelsDream - Śro Cze 30, 2010 15:39

To pytanie mnie irytuje tylko w jednym przypadku, kiedy pies już po nas skacze albo jest kompletnie nieodwoływalny i właściciela ma w poważaniu. Bo mi dynda, czy pracę psuje mi szczeniak, młoda suka, czy starszy pies - ważne, że psuje... A z tym, żeby ktoś podszedł wcześniej i zapytał normalnie o możliwość zabawy z psami jeszcze się nie spotkałam, ale to też kwestia tego, że panowie od dawna bawią się wyłączenia z psami, które sama im wybieram i selekcjonuje jeszcze przed formalnym spacerem. Obecnie jesteśmy na etapie, kiedy problemem stały się tylko psy agresywne próbujące atakować Celara, resztę mamy w poważaniu. Przy czym w przypadku Celarka jest jeszcze potrzebny smakołyk. U Baaja wskazany tylko w sytuacjach dużego rozproszenia.
Mangusta - Śro Cze 30, 2010 17:14

nasza Bajka też tylko suki toleruje i tylko niektóre, więc pytanie jest całkiem na miejscu.
sachma - Śro Cze 30, 2010 20:55

:serducho: :mrgreen:

Lama - Śro Cze 30, 2010 21:00

sachma, dlaczego na pierwszym zdjęciu trzymasz go za odbyt?:P

Fajny piesio, pierwszy pudel, który mi się naprawdę podoba.;]

babyduck - Śro Cze 30, 2010 21:03

Pięknie, ale cofnęłabym mu jeszcze przednie laki, żeby wyrównać kąt z podłożem do prostego. :wink:
sachma - Śro Cze 30, 2010 21:07

Lama, bo my się uczymy ustawiać :P a on kocha siadać, więc muszę go trzymać żeby nie siedział :P

babyduck, wiem właśnie, ale strasznie ciężko go utrzymać :/ bo jak tył dobrze, to przód kręci :P jak przód dobrze to tył kręci.. ale ćwiczymy - na razie to w ogóle sukces że stał :P bo jak się zaweźmie i doope mu trzymam to przednie łapy kładzie :P bo on NIE_BĘDZIE_STAŁ! nie nie nie i już. ;)

babyduck - Śro Cze 30, 2010 21:17

Aż się ciśnie na usta "Nie wstanę! Tak będę leżał!" :lol: Oj wiem, że ustawić psa jest ciężko. Ja mam z Negra ten problem, że nie pozwala sobie ręcznie przestawiać łap. Rusza się wtedy cała i trzeba ustawia od nowa. No i francuska postawa - koszmar. Do tego tylne łapy stawia dużo szerzej niż przednie. Ale mam za to patent na wyciągniecie tylnych nóg.
sachma - Śro Cze 30, 2010 21:23

tu więcej zdjęć :
http://s995.photobucket.c...Lenny/czerwiec/

babyduck, ja już nawet myślałam żeby skonstruować te urządzenie do nauki postawy :P

:lol:

quagmire - Czw Lip 01, 2010 08:55

http://s995.photobucket.c...ent=lenny18.jpg
sachma, co Ty mu robisz? :DD

agacia - Czw Lip 01, 2010 09:49

Jutro Atos i Bari idą na jaj cięcie. Proszę o kciuki o 8 :) Zastanawiam się jakie im zabezpieczenie na rany zrobić i chyba im kupie jakieś tanie majty i wytnę dziurę na ogon :]
Mangusta - Czw Lip 01, 2010 09:58

o jaki boski corgi!
babyduck - Czw Lip 01, 2010 11:47

A dzisiaj jest Dzień Psa!
sachma - Czw Lip 01, 2010 13:16

quagmire napisał/a:
http://s995.photobucket.c...ent=lenny18.jpg
sachma, co Ty mu robisz? :DD

za jajeczka trzymam :P myślisz że czemu taki uśmiechnięty? :P :DD