Archiwum - Koty vol. II
babyduck - Pią Wrz 04, 2009 12:05
| tamiska napisał/a: | | W domu mozna nawet trzymac geparda, poniewaz sama kiedys ogladalam i nie jest on niebezpieczny raczej, ale niestety jak to dzikie zwierze regularnie demoluje dom i wszystkie sprzety... |
Nie, geparda w domu trzymać nie można!
Mangusta - Pią Wrz 04, 2009 12:08
| babyduck napisał/a: | | :shock: Nie, geparda w domu trzymać nie można! | oczywiście że można, oglądałam film o babce w Niemczech - miała naprawdę gigantyczny wybieg i hodowała oraz z powodzeniem mnożyła na nim gepardy. większość gepardów jakie są w zoologach w Europie pochodzi od niej.
babyduck - Pią Wrz 04, 2009 12:46
| Mazoku napisał/a: | | miała naprawdę gigantyczny wybieg i hodowała oraz z powodzeniem mnożyła na nim gepardy. | Ok, w takim razie trzeba zdefiniować zwrot "w domu" bo zbił mnie z tropu. Jeśli ktoś ma swoje safari, to nie mam zastrzeżeń.
Nakasha - Sob Wrz 05, 2009 10:00
A dlaczego kot miałby nie spać w łóżku? koty zazwyczaj lubią spać razem ze swymi opiekunami
Co do nauczenia kota, żeby nie wychodził na balkon nawet jak balkon jest otwarty - nie wierzę, aby to było możliwe lepiej osiatkować balkon i pozwolić dla kota wychodzić
I lepiej kupić/przygarnąć od razu 2 koty, nie będą się nudzić jak właścicieli nie będzie w domu
MC i NL to są w pewnym sensie częściowo "dzikie" rasy, ale jak najbardziej dają się głaskać i przytulać dużo też zależy od konkretnego kotka, więc warto pytać hodowcy o charakter
Chociaż jak ktoś chce koniecznie miziaka - przytulaka, to są np. ragdolle
Aleks1 - Sob Wrz 05, 2009 15:16
Ja też chcę się pochwalić moimi kociakami
To jest kizia
A to jest jej przybrana "siostrzyczka" piratka
która uwielbia popisy

nutaka - Sob Wrz 05, 2009 15:19
co się stało Piratce w oczko?
Aleks1 - Sob Wrz 05, 2009 15:43
Piratka już się urodziła bez oczka
nutaka - Sob Wrz 05, 2009 16:05
ojej.. wygląda jakby miała jakiś wypadek.
yoshi - Sob Wrz 05, 2009 16:23
mimo to sliczna, planujecie to zaszyc?
Fea - Sob Wrz 05, 2009 18:05
Zaszyć warto, mój pies też miał zamykane oko, wetka mnie orugała, że tak późno. Bardzo łatwo o zakażenie.
Anonymous - Nie Wrz 06, 2009 08:48
| Nakasha napisał/a: | A dlaczego kot miałby nie spać w łóżku? koty zazwyczaj lubią spać razem ze swymi opiekunami |
Yyy dlatego, ze ja tego nie lubie?? Dziecku bym nie pozwolila spac ze soba w lozku (sporadycznie jesli juz), a kot bedzie spal Myslcie sobie co chcecie, ale ja po prostu nie lubie Kazdy ma swoje miejsce w domu i tyle...
| Nakasha napisał/a: | Co do nauczenia kota, żeby nie wychodził na balkon nawet jak balkon jest otwarty - nie wierzę, aby to było możliwe lepiej osiatkować balkon i pozwolić dla kota wychodzić |
Niestety balkon nie jest moj i to raczej nie bedzie mozliwe...
| Nakasha napisał/a: | I lepiej kupić/przygarnąć od razu 2 koty, nie będą się nudzić jak właścicieli nie będzie w domu |
Rozumiem, ale nawet jakbym miala wielki dom to bym nie chciala miec dwoch kotow
| Nakasha napisał/a: | Chociaż jak ktoś chce koniecznie miziaka - przytulaka, to są np. ragdolle |
Nie chodzi mi bardzo o miziaka i przytulaka co sie do mnie przyklei i nie chce zejsc Ragdolle nam sie niezbyt podobaja
Slyszalam ze MC w porownaniu do innych kotow nie uzywaja raczej pazurow w zabawie i nie miaucza? To prawda?
Oli - Nie Wrz 06, 2009 09:04
| tamiska napisał/a: | | Niestety balkon nie jest moj i to raczej nie bedzie mozliwe... | obłożyć siatką, taką z plastiku ogrodową to żaden problem, także w demontażu
| tamiska napisał/a: | | Slyszalam ze MC w porownaniu do innych kotow nie uzywaja raczej pazurow w zabawie i nie miaucza? To prawda? | piszesz o maine coonach? jeśli tak to nic bardziej mylnego - te koty są przeogromnymi gadułami i wydają przeróżne dźwięki, nie tylko miaczenie
Layla - Nie Wrz 06, 2009 09:17
Miałkuny się drą
Poza tym nie znam kota nie wskakującego do łóżka
Anonymous - Nie Wrz 06, 2009 09:18
| Oli napisał/a: | piszesz o maine coonach? jeśli tak to nic bardziej mylnego - te koty są przeogromnymi gadułami i wydają przeróżne dźwięki, nie tylko miaczenie |
No to, ze gadulami to wiem, ale wlasnie czytalam, ze wydaja rozne pomrukiwania raczej niz miauczenie
| Oli napisał/a: | obłożyć siatką, taką z plastiku ogrodową to żaden problem, także w demontażu
|
Balabym sie, ze taka prowizorka nie spelni zadania, a mieszkam w kamienicy tuz nad sama ruchliwa ulica. Poza tym na balkonie b sie pyli od drogi i ogolnie na niego nie wychodzimy, bo wszystko zaraz czarne jest (uroki mieszkania w centrum). A samo wyprowadzanie na dwor nie wystarczy?
| Cytat: | Poza tym nie znam kota nie wskakującego do łóżka |
A ja znam Jest to kot moich tesciow. Jak lozko jest rozlozone to nigdy do niego nie wejdzie
Layla - Nie Wrz 06, 2009 09:21
tamiska, to po prostu nie wypuszczaj kota na balkon
A co do łóżka - koty są indywidualistami i rzadko da się im zabronić wchodzenia w jakieś miejsce Ja uwielbiałam spać z kotem
|
|
|