To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. II

babyduck - Pią Wrz 04, 2009 12:05

tamiska napisał/a:
W domu mozna nawet trzymac geparda, poniewaz sama kiedys ogladalam i nie jest on niebezpieczny raczej, ale niestety jak to dzikie zwierze regularnie demoluje dom i wszystkie sprzety...

:shock: Nie, geparda w domu trzymać nie można!

Mangusta - Pią Wrz 04, 2009 12:08

babyduck napisał/a:
:shock: Nie, geparda w domu trzymać nie można!
oczywiście że można, oglądałam film o babce w Niemczech - miała naprawdę gigantyczny wybieg i hodowała oraz z powodzeniem mnożyła na nim gepardy. większość gepardów jakie są w zoologach w Europie pochodzi od niej.
babyduck - Pią Wrz 04, 2009 12:46

Mazoku napisał/a:
miała naprawdę gigantyczny wybieg i hodowała oraz z powodzeniem mnożyła na nim gepardy.
Ok, w takim razie trzeba zdefiniować zwrot "w domu" bo zbił mnie z tropu. Jeśli ktoś ma swoje safari, to nie mam zastrzeżeń.
Nakasha - Sob Wrz 05, 2009 10:00

A dlaczego kot miałby nie spać w łóżku? :shock: koty zazwyczaj lubią spać razem ze swymi opiekunami :)

Co do nauczenia kota, żeby nie wychodził na balkon nawet jak balkon jest otwarty - nie wierzę, aby to było możliwe ;) lepiej osiatkować balkon i pozwolić dla kota wychodzić ;)

I lepiej kupić/przygarnąć od razu 2 koty, nie będą się nudzić jak właścicieli nie będzie w domu ;)

MC i NL to są w pewnym sensie częściowo "dzikie" rasy, ale jak najbardziej dają się głaskać i przytulać :) dużo też zależy od konkretnego kotka, więc warto pytać hodowcy o charakter :)

Chociaż jak ktoś chce koniecznie miziaka - przytulaka, to są np. ragdolle :D

Aleks1 - Sob Wrz 05, 2009 15:16

Ja też chcę się pochwalić moimi kociakami :)
To jest kizia

A to jest jej przybrana "siostrzyczka" piratka

która uwielbia popisy :lol:

nutaka - Sob Wrz 05, 2009 15:19

co się stało Piratce w oczko? :<
Aleks1 - Sob Wrz 05, 2009 15:43

Piratka już się urodziła bez oczka ;(
nutaka - Sob Wrz 05, 2009 16:05

ojej.. wygląda jakby miała jakiś wypadek.
yoshi - Sob Wrz 05, 2009 16:23

mimo to sliczna, planujecie to zaszyc?
Fea - Sob Wrz 05, 2009 18:05

Zaszyć warto, mój pies też miał zamykane oko, wetka mnie orugała, że tak późno. Bardzo łatwo o zakażenie.
Anonymous - Nie Wrz 06, 2009 08:48

Nakasha napisał/a:
A dlaczego kot miałby nie spać w łóżku? :shock: koty zazwyczaj lubią spać razem ze swymi opiekunami :)

Yyy dlatego, ze ja tego nie lubie?? :shock: Dziecku bym nie pozwolila spac ze soba w lozku (sporadycznie jesli juz), a kot bedzie spal :P Myslcie sobie co chcecie, ale ja po prostu nie lubie :P Kazdy ma swoje miejsce w domu i tyle...

Nakasha napisał/a:
Co do nauczenia kota, żeby nie wychodził na balkon nawet jak balkon jest otwarty - nie wierzę, aby to było możliwe ;) lepiej osiatkować balkon i pozwolić dla kota wychodzić ;)

Niestety balkon nie jest moj i to raczej nie bedzie mozliwe...

Nakasha napisał/a:
I lepiej kupić/przygarnąć od razu 2 koty, nie będą się nudzić jak właścicieli nie będzie w domu ;)

Rozumiem, ale nawet jakbym miala wielki dom to bym nie chciala miec dwoch kotow ;)

Nakasha napisał/a:
Chociaż jak ktoś chce koniecznie miziaka - przytulaka, to są np. ragdolle :D

Nie chodzi mi bardzo o miziaka i przytulaka co sie do mnie przyklei i nie chce zejsc ;) Ragdolle nam sie niezbyt podobaja :)

Slyszalam ze MC w porownaniu do innych kotow nie uzywaja raczej pazurow w zabawie i nie miaucza? To prawda?

Oli - Nie Wrz 06, 2009 09:04

tamiska napisał/a:
Niestety balkon nie jest moj i to raczej nie bedzie mozliwe...
obłożyć siatką, taką z plastiku ogrodową to żaden problem, także w demontażu :]

tamiska napisał/a:
Slyszalam ze MC w porownaniu do innych kotow nie uzywaja raczej pazurow w zabawie i nie miaucza? To prawda?
piszesz o maine coonach? jeśli tak to nic bardziej mylnego - te koty są przeogromnymi gadułami i wydają przeróżne dźwięki, nie tylko miaczenie :wink:
Layla - Nie Wrz 06, 2009 09:17

Miałkuny się drą :D

Poza tym nie znam kota nie wskakującego do łóżka :D

Anonymous - Nie Wrz 06, 2009 09:18

Oli napisał/a:
piszesz o maine coonach? jeśli tak to nic bardziej mylnego - te koty są przeogromnymi gadułami i wydają przeróżne dźwięki, nie tylko miaczenie :wink:

No to, ze gadulami to wiem, ale wlasnie czytalam, ze wydaja rozne pomrukiwania raczej niz miauczenie :)

Oli napisał/a:
obłożyć siatką, taką z plastiku ogrodową to żaden problem, także w demontażu :]

Balabym sie, ze taka prowizorka nie spelni zadania, a mieszkam w kamienicy tuz nad sama ruchliwa ulica. Poza tym na balkonie b sie pyli od drogi i ogolnie na niego nie wychodzimy, bo wszystko zaraz czarne jest (uroki mieszkania w centrum). A samo wyprowadzanie na dwor nie wystarczy?

Cytat:
Poza tym nie znam kota nie wskakującego do łóżka :D

A ja znam :) Jest to kot moich tesciow. Jak lozko jest rozlozone to nigdy do niego nie wejdzie ;)

Layla - Nie Wrz 06, 2009 09:21

tamiska, to po prostu nie wypuszczaj kota na balkon ;)

A co do łóżka - koty są indywidualistami i rzadko da się im zabronić wchodzenia w jakieś miejsce ;) Ja uwielbiałam spać z kotem :)