To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. II

AngelsDream - Śro Maj 28, 2008 00:04

I tak wam pokażę Maksa:

Maks błąkał się miesiąc po miejscowości, gdzie budują się rodzice Michała, którzy zdecydowali się go przygarnąć w końcu! Psiak jest dość dominujący, ale też wycofany. Dzić przy pomocy Baaja pokazalismy mu trochę, że świat nie jest zły, z ręki można jeść, ręka nad głową to sygnał do siad, a nie chęć uderzenia. Kupiliśmy mu też obrożę wyczesałam go trochę i ogólnie popatrzyłam na to jak reaguje na świat.

8)

zasadzkas - Śro Maj 28, 2008 00:07

Bardzo przystojny psiak. I można by się dopatrzyć jakiegoś podobieństwa z Baajem :roll:
AngelsDream - Śro Maj 28, 2008 00:36

zasadzkas, no jak przystojny, to już przez samo to do Baaja podobny ;)

Zęby ma ładne, oczy czyste, ale sierść tragiczną. Skołtuniony podszerstek, twardy włos, zbity i mega łupież. Z kąpiela trzeba zaczekać, ale przynajmniej trochę go wyczesałam, więc sobie panicz odsapnie. :)

agacia - Śro Maj 28, 2008 09:30

Fajny psiak :) Jak na moje oko ma w sobie cos z malamuta.
Anonymous - Śro Maj 28, 2008 09:35

Jaki fajny. :serducho: Super, że sie zdecydowali i można nad nim ciut popracować. No i fajne towarzystwo dla Baaja.
AngelsDream - Śro Maj 28, 2008 09:36

agacia, prędzej husky... Na malamuta za drobny, za mały, ale w sumie wszystko jedno. Teraz ważne, żeby doszedł do formy.
agacia - Śro Maj 28, 2008 09:49

Moze i z husky,chociaz na zdjeciach na takiego malego nie wyglada,ale wiadomo,ze zdjecia nie musza oddawac prawdy.
AngelsDream - Śro Maj 28, 2008 09:56

agacia, nie był dużo wyższy w kłębie od Baaja ;)

Viss, no ja też się cieszę, bo taki stan zawieszenia nie jest dla psa zdrowy. A on już i tak średnio się trzyma człowieka. Chociaż moim zdaniem, gdyby ktoś się mnie posłuchał, to pies szybko chodziłby jak trzeba. :roll:

Anonymous - Śro Maj 28, 2008 10:23

Aluzju paniała. ;)
agacia - Śro Maj 28, 2008 10:47

A ile Baaj ma teraz w klebie? Tak na oko to bym powiedziala,ze mniej wiecej tyle co moja Azja,moze troszke mniej. W kazdym razie wg wzorca samiec husky moze miec max 56cm. Pozatym,to mieszanka i nie jest powiedziane,ze musi byc malamuciego wzrostu. W kazdym razie moze miec w sobie cos z polnocnika i jezeli charakter tez ma polnocnika to moze nie byc latwo, ale oczywiscie zycze jak najlepiej :)
AngelsDream - Śro Maj 28, 2008 11:15

Viss, hehe...

Baaj ma 50 cm :D Oj z północnika ma dużo - tak patrząc to chyba mieszanka jednego z drugim plus coś trzecie :P

Łatwo nie będzie, ale nie dlatego, że pies trudny, bo spokojnie działają wilczakowe metody - gorzej jest z ludźmi.

PALATINA - Śro Maj 28, 2008 19:23

Moja obrożo- i smyczomania osiąga szczyty! :mrgreen:
Jeszcze nie doszły 2 obróżki rogza, a już zamówiłam na dogomaniackim bazarku 2 kolejne obróżki i smycz, aa... i jeszcze flexi na allegro... :roll:
Flexi potrzebna mi na cieczki i na psie spotkanka dla Czaty (w końcu Czata to agresor! :twisted: ) - myślę, że 8 metrów taśmy, do 50kg wystarczy. :]

...spłukałam się już do czysta! Ale to dlatego, że animalia napisała mi, że zamówienie mogą zrealizować dopiero za tydzień, więc uznałam, że zapłacę już z czerwcowych pieniędzy, a teraz mogę kupić coś innego. 8)
Chciałam kupić jakiegoś ciuszka lub zbierać kasę na okulary, ale musiałam ostatni grosz wydać na psy (w ciągu ostatniego miesiąca to w sumie już 6 oboży i 2 smyczki - źle ze mną... :/ ).

agacia - Śro Maj 28, 2008 19:53

Hehe. Azjatke tez prowadzam na flexi 8m i dla nas jest w sam raz :)
PALATINA - Śro Maj 28, 2008 19:57

Ja generalnie wolę zwykłe smycze - w ręku mi lepiej leżą.
Ale na cieczki takie 8m powinno być super!
Zwłaszcza, że moje suki nie mają cieczki jednocześnie, więc spokojnie jedną będę mogła spuścić, a drugą trzymać na flexi. :wink:

agacia - Śro Maj 28, 2008 22:17

Ewentualnie mozesz kupic dluga linke ;) Ale mysle,ze f;exi lepsza,bo sie zwija i nic sie nie placze.