To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Natalie - Pią Kwi 10, 2009 00:20
Temat postu: Hej.Bardzo proszę o odpowiedź na pytanie.
Hej.Nazywam się Natalia.
Wpadłam na forum,mam małego Ogona-czytaj nie szczura,a Myszkę.
Ogółem szukając for o myniach znalazłam tylko jedno,na którym potrafią jedynie wmawiać bzdury i nie pomagać.Moje pytanie jest takie:czy porady do szczurów obowiązują też myszy?Więc,czy mogę czytać i radzić się Waszym poradom ale i udzielać się normalnie w wątkach o szczurach jako o mojej myszce?
Bardzo proszę o szczerą odpowedź.
Natalia.

Anonymous - Pią Kwi 10, 2009 00:33

Natalie napisał/a:
czy porady do szczurów obowiązują też myszy?Więc,czy mogę czytać i radzić się Waszym poradom ale i udzielać się normalnie w wątkach o szczurach jako o mojej myszce?
Nie. I to ze względu na dobro twojej myszki. :)
Są oczywiście tematy wspólne, jak to, że myszki są stadne i muszą być po minimum dwie jednej płci. Ale mają zupełnie inne zachowania, trochę inne wymagania żywieniowe, w kwestiach leczenia to już w ogóle co innego. Poza wszystkim, my jako ogół nie znamy się na myszach. Nasze rady mogą być chybione, złe czy nawet szkodliwe. Poszukaj jeszcze innych for o myszkach, albo o gryzoniach, z tematami i o myszach. Są też sprawdzone informacje na stronie: http://www.afrma.org/ piszą tu specjaliści i weterynarze, po angielsku.

U nas też jest temat o myszkach, w dziale inne zwierzęta, jakieś porady pewnie tam uzyskasz, kilka osób ma tu i myszki. Ale nie sugeruj się tematmi o szczurach.

Natalie - Pią Kwi 10, 2009 00:36

Może podałabyś jakieś fora?
Szkoda :cry: .

Anonymous - Pią Kwi 10, 2009 00:52

www.myszy.info/
www.gryzonie.info
zwierzeta-forum.low.pl/
myszy.net
http://pzhmmr.w.interia.pl/

Wygooglane w ciągu chwili. :roll:

Anonymous - Pią Kwi 10, 2009 14:32

Cytat:
myszki są stadne i muszą być po minimum dwie jednej płci

viss, ponoć dwóch samców, którzy nie mieszkali ze sobą od małego prawie nigdy nie da się połączyć.

L. - Pią Kwi 10, 2009 14:34

też tak słyszałam.
a podobno nawet wśród braci podczas okresu dojrzewania dochodzi do krwawych bójek :|

Lavi - Pią Kwi 10, 2009 15:24

Off-Topic:
Mój nauczyciel w gimnazjum miał dwóch samców i jeden zagryzl drugiego..

Anonymous - Pią Kwi 10, 2009 15:40

No proszę, nie nadajemy się na udzielanie porad. :DD
babyduck - Pią Kwi 10, 2009 17:58

Natalie, scaliłam z odpowiednim tematem.
Anonymous - Pią Kwi 10, 2009 18:18

a ja mialam dwoch samcow i potwornie sie kochali ;p
Anonymous - Pią Kwi 10, 2009 20:14

Też miałam dwóch samców ( Floyda i Eskulapa ) z hodowli MOHANAH
kochających sie ponad wszystko braci ( bójki były , ale ile miłości między nimi tez było :serducho: ) Kiedy Floyd odszedł za TM [*] , tak było źle z Eskulapem że myślałam , że i jego strace ... ;( . Naszczęście jakoś się z tym pogodził :)

Bernadeta - Sob Kwi 11, 2009 08:17

Życzenia ode mnie i najstarszych myszek w stadku
Velvet obchodziła roczek 22.03. a Africa 21.04 będzie miała roczek :wavexxs:

Anonymous - Nie Kwi 12, 2009 22:20

Ja kiedys mialam jedna myszke, bo nie widzialam ze musza byc dwie i dozyla wieku 3 lat :) uwielbiala spac w misce od jedzenia i tez tak odeszla- we snie. Jak w lecie jechalam rowerem do kolezanki to wkladalam ja do kaptura i sobie jechala ze mna, biegala tez po pokoju i przychodzila na zawolanie. Strasznie ja lubilam, bo bylo to bardzo pozytywne zwierzatko.
runa - Nie Kwi 12, 2009 22:25

to ja Wam powiem odnosnie moich 4 panów którzy stety niestety zostali u mnie na stałe.
Śmierdziele niesamowici...ale jednak pomogła zmiana sciółki na chipsi mais, sianko rumiankowe + taka sama posypka oraz neutralizator do kocich kuwet hilton.
amen.
ulga dla otoczenia niebywała..ale i tak duna szorowana jest co drugi dzien, dobrze ze sie cieplej robi i okna moga byc otwarte, w zime to nie wiem ..nie chce myslec co znowu sie bedzie działo...
obora :?
za to ubaw jest z nich niesamowity :mrgreen:

idaa - Czw Kwi 16, 2009 09:43

runa wobec tego powodzenia :lol: