To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVII

Ebia - Nie Lis 10, 2013 17:15

Nowa kurtka najładniejsza. Pięknie w niej wygląda :)
Kami - Nie Lis 10, 2013 19:19

katasza napisał/a:
Moj pieseczek
Już to kiedyś pisałam - on mi tak strasznie przypomina z pyszczka mojego pierwszego psa. :serducho: Już ponad 8 lat go nie ma, ale ten czas leci...
PALATINA - Pon Lis 11, 2013 19:12

Sucz mi znów kuleje.. :roll:
Nie doceniałam swojej Jagny. Mam psa, który chodzi po drabinie.. poprawka. SKACZE po drabinie! :shock:
Byliśmy w lesie na spacerze. Weszliśmy sobie na ambonę, żeby zobaczyć, czy coś fajnego z niej widać i Jaguś postanowiła do nas dołączyć. W dodatku odbijając się łapami w górę i łapiąc wyżej.
Zlazłam do niej tak szybko, jak się dało, ale jak ją chciałam przechwycić, to mi zleciała. :?
Stara suka, a takie rzeczy jej do łba strzelają!

katasza - Pon Lis 18, 2013 00:08

Dobra, wkoncu moge sie pochwalic. W styczniu Frodo 'dostanie' braciszka ;)

PALATINA - Pon Lis 18, 2013 00:36

katasza,
Ale urocza paskuda! :serducho:

katasza - Pon Lis 18, 2013 00:40

Dzieki. :serducho:

To boston terrier, jakby ktos nie rozpoznal po tym przerosnietym chomiku na zdjeciu ;)

Sorgen - Pon Lis 18, 2013 06:21

oooo fajnie :D Moja siostra marzy o bostonie więc będę podpytywać o jakieś typowe dla rasy jazdy :wink: Małe cudne, z jakiej hodowli?
katasza - Pon Lis 18, 2013 13:05

Pytaj pytaj, narazie jestem teoretykiem, zobaczymy jak sie bedzie zylo z takim czubkiem :P
Podobno jest najbardziej zywy z miotu i ustawia reszte i jak Artur wchodzi od kojca to pierwszy biegnie i macha calym tylkiem z radosci ;)
Mlody jest z hodowli Ad Captandum. Jeszcze sa wolne maluchy ;)

Nakasha - Pon Lis 18, 2013 13:48

katasza, o bogowie, ja takiego szczeniaka z charakteru wzięłam - Nemo... i nigdy więcej. :P Ale szczeniaczek strasznie fajny. :) Chociaż małe psy są... specyficzne. ;)
katasza - Pon Lis 18, 2013 13:57

Ja lubie takie psy ;)
Specyficzne ze wzgledu na wyglad czy charakter? :)

babyduck - Pon Lis 18, 2013 14:16

Sorgen, nie znam się na bostonach, ale niech siostra trzyma się z dala od hodowli Bostolandia z Porażyna. Prowadzą ją własciciele hodowli Porażynianka. I tak: Bostolandia ma "w ofercie" appenzellery i bostony, a Porażynianka entlebuchery i dspp. To hodowla kojcowa i fabryka szczeniaków. Fakt, że własciciele sprowadzają psy z zagranicy o niczym w ich przypadku nie świadczy, bo potem rozmnażają je na potegę. Mioty entli są tam non-stop. Żadnego planu hodowlanego, reproduktory kryją jak leci. Dorosłe psy, których już nie rozmnażają - sprzedają (była kiedyś afera, jak odsprzedawali wszystkie akity i chyba rodezjany?). Naprawdę dużo można o tej hodowli powiedzieć niemiłego.
PALATINA - Pon Lis 18, 2013 14:19

To, że sprzedają dorosłe, to akurat dobrze.
Lepiej, żeby nie gniły w kojcach do końca swych dni, nikomu niepotrzebne. :|

katasza - Pon Lis 18, 2013 14:41

babyduck napisał/a:
Sorgen, nie znam się na bostonach, ale niech siostra trzyma się z dala od hodowli Bostolandia z Porażyna. Prowadzą ją własciciele hodowli Porażynianka. I tak: Bostolandia ma "w ofercie" appenzellery i bostony, a Porażynianka entlebuchery i dspp. To hodowla kojcowa i fabryka szczeniaków. Fakt, że własciciele sprowadzają psy z zagranicy o niczym w ich przypadku nie świadczy, bo potem rozmnażają je na potegę. Mioty entli są tam non-stop. Żadnego planu hodowlanego, reproduktory kryją jak leci. Dorosłe psy, których już nie rozmnażają - sprzedają (była kiedyś afera, jak odsprzedawali wszystkie akity i chyba rodezjany?). Naprawdę dużo można o tej hodowli powiedzieć niemiłego.

Przerazajace. Bostony tez sa trzymane w kojcach?

Bel - Pon Lis 18, 2013 14:41

ludzie pomocy... już mam dość :P http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
babyduck - Pon Lis 18, 2013 15:09

PALATINA, być może. Wg mnie należy psu zapewnić godziwą emeryturę. Dla mnie to przede wszystkim pies, a hodowla może być przy okazji. Tam zdaje się być odwrotnie.
katasza, podejrzewam, że tak, bo niby czemu mieliby sobie wybierać?
Bel, dogadałaby się z Negrą. :mrgreen: