O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
1kamilla1 - Pon Wrz 03, 2012 18:49
tu chodzi o pointy
smeg - Wto Wrz 04, 2012 08:16
Ewela9838, russian blue to kolor pointa, czyli tej ciemniejszej sierści na nosku i czasami przy ogonie
Ewela9838 - Śro Wrz 05, 2012 15:05
no no już wiem . ;d
ja was poprostu nie zrozumiałam myślałam że chodzi wam o kolor całego szczurka ;d
Natkins - Nie Wrz 16, 2012 14:08
Ja mam pytanie od mojej znajomej, chciałaby się dowiedzieć jakiej odmiany jest jej maluch
To są zdjęcia (mam nadzieję, że się wyświetlą...) :
ma ciemniejszy tyłek jak i łepek. plecki i boki ma jasniejsze, a na brzuchu białą plame
seal28 - Wto Wrz 18, 2012 20:49
Fuzz? Widziałam podobne DR (ale ludzie to pod zdj., które są w necie mogą napisać co chcą) wiec nie wiem, ale bardziej przypomina fuzzika od koleżanki, co do koloru to nw, a co wiem na pewno? Ze ma uszy standard ;pp On ma plamkę na czółku?
aberrant - Śro Wrz 19, 2012 17:30
To jest fuzz, ale chodziło mi raczej o znaczenia i kolor (to ja jestem wspomnianą koleżanką Natkins)
http://i47.tinypic.com/34ytks4.jpg
Nie ma plamki na czółku, ma łysinkę
seal28 - Śro Wrz 19, 2012 17:46
Patrząc na to tak : ta plamka na brzuchu to berkshire, a to na główce to blazed (?). Co do koloru to raczej black, ale na zdj. Zawsze mogą kolory wyjść inaczej niż w rzeczywistości.
aberrant - Śro Wrz 19, 2012 17:54
blazed, blazed, bo w koncu lysinka. tylko ciekawi mnie ta plamka na tylku i kolor ogolem bo czarny to to raczej nie jest. ogolem ona jest ciemno-jasno-biala?
ostatnie zdjeciie w sumie oddaje rzeczywiste kolory
seal28 - Śro Wrz 19, 2012 18:03
Kurcze, jak fuzz to bym na żywo musiała zobaczyć, bo tak to mi trudno, może jak nie black to jakiś blue ? Gdzie ktoś, bardziej zaawansowany niż ja jest ?!
L. - Śro Wrz 19, 2012 18:53
to raczej fuzz, chociaż wąsy ma troche słabo skręcone.
dla mnie nie ma on żadnego znaczenia na brzuchu to tylko cień/zmiana sierści.
kolor bym obstawiała czarny, cien rzuca taki niby niebieski odcien.
najlepsze byłby zdjęcia w świetle dziennym przy słoneczku bez flesza
reasumujac: standard fuzz black blazed white feet
gdzie white feet - tylko tak dla ogólnej wiadomosci bo tego się raczej nie zaznacza przy odmianie, a przy blazedach występują białe łapki i koncówki ogona.
seal28 - Śro Wrz 19, 2012 18:57
ja sądziłam, że berkshire bo łapki ma białe, a że blazedy też mają to nie wiedziałam. A teraz już wiem
aberrant - Śro Wrz 19, 2012 19:01
a to nie irish ma z reguly miale lapki?
a o blazedach rowniez nie wiedzialam.
dziekuje za odpowiedzi, postaram sie zrobic jutro jakies zdjecie w swietle dziennym
rudziak - Pią Lis 09, 2012 15:47
Ja mam pytanie o tych dwóch chłopaków. Zdjęcia były robione w ciągu dnia ale nawet wtedy mam tak fatalne światło, że jakość jest okropna.
Czesio ma 2 mc. American blue (i silvered?)? Nie jest za ciemny? Mój poprzedni samczyk był bardziej szary, Czesio jest zdecydowanie ciemniejszy i wpada tak jakby w grafit.
Drugi chłopak ma prawdopodobnie około 5-6 tyg. Będzie się jeszcze wybarwiał prawda? Jego kolor można określić jako ciemny beż ale z rudawą poświatą. Widać to chyba na zdjęciach, że na karku za uszkami ma taką typowo rudą plamę. Czy to może być fawn czy coś jeszcze innego?
nezu - Pią Lis 09, 2012 18:44
rudziak, jaki kolor oczu ma maluch?
Czy zbliżony w odcieniu do oczu albinosa (bardzo jasny), czy ciemniejszy?
Mi wygląda na silver fawna (amber), bo plama na łopatkach to jeszcze dziecinne futerko, a przy doroślejszym widać ładne srebrne przetykanie.
A pierwszy chłopiec to na pewno american blue. I to ładny american, nasycony.
W UK upierali by się że to "english blue", bo oni preferują te ciemniejsze i upierają się że to english a nie american. Cóż, Anglicy...
rudziak - Sob Lis 10, 2012 01:00
nezu dzięki
Tak, oczka ma raczej jasne z różowawą poświatą.
nezu napisał/a: | W UK upierali by się że to "english blue", bo oni preferują te ciemniejsze i upierają się że to english a nie american. Cóż, Anglicy... |
dobre
|
|
|