To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Naixinka - Śro Wrz 09, 2009 18:30

Pajączków dzisiaj nie będzie. Zostałam olana przez gościa i pomimo, że się umówiliśmy to niestety. Próbuję od innego źródła, może tym razem się uda. Przyznam, że czuję się zawiedziona, pierwsze moje podejście i dupa. Ale do piątku na pewno będzie u mnie mieszkać jakiś stworek z 8 odnóżami.
Mangusta - Śro Wrz 09, 2009 23:21

u mnie kątniki razem z myszami złażą z pól na jesień. właściwie te pająki to było moje pierwsze podejście z terrarystyką i całkiem nieźle mi się je hodowało, a okazy łapałam naprawdę wielkie, do 7cm. choć i tak prawdziwego giganta znalazłam raz w piwnicy, samica upasiona albo w ciąży, bądź co bądź nie bała się nawet pędzla malarskiego a ciałka samego miała ze 3cm.
nezu - Czw Wrz 10, 2009 23:40

Stała mieszkanka cmentarza Mennonitów w Stogach Malborskich....

Dodam że jest olbrzymia i przeodważna.
Trąciłam jej pajęczynę, poszła na nagrobek, ale nie schowała się, tylko gapiła w obiektyw ciągle memłając smętne resztki jakiejś muchy.

Może to zabrzmi obłudnie, ale według mnie jest... piękna.
Tak, piękna. ;)

Mangusta - Pią Wrz 11, 2009 00:25

taka polska wersja teraphosy blondi ;)

a my mamy kędziora w schronie.

Justka1 - Pon Wrz 14, 2009 17:06

Tak,jest piękna choć ja się ich obawiam jeszcze bardziej ;) .Zdjęcia wyszły ci cudowne.
zywym_trudniej - Wto Wrz 15, 2009 19:37

Jutro jadę do Nezu i wreszcie P. Cambri (od dziś L3) E. cyanoghnatus i wybredny T.gigas L1 trafia do swojej docelowej właścicielki.

A u mnie z nowości panna Hrabianka A. fasciculata juz L3 no i T. violaceus również :)

Grucha - Wto Wrz 15, 2009 19:41

fasci nie sprawia kłopotów?
jak z jej charakterkiem? ;>

zywym_trudniej - Wto Wrz 15, 2009 20:31

Uwiła sobie pajęczynkę na górze i raczej w niej siedzi :) Generalnie jest dość spokojna :)
Mangusta - Wto Wrz 15, 2009 22:19

normalnie aż mi wstyd że macie takie niebezpieczne japąki a ja nie ;P bo se jeszcze wezmę i poe kupię...
zywym_trudniej - Wto Wrz 15, 2009 23:40

Ale ja mam tylko Tapi, Avi i Psalmo :) Łagodne nadrzewniaki :) Na Poe to ja się nie porywam na razie :P
nezu - Śro Wrz 16, 2009 15:31

Sąąąąąąąąąą. :mrgreen:

Jak się da to tym mrówom zdjęcia porobię, ale nie ręczę za efekt. :mrgreen:
SPasione i śliczne, a już Calineczka wymiata! :serducho:

zywym_trudniej - Pon Wrz 21, 2009 11:46

Panna Hrabianka A. fasciculata L3 dzisiaj rano :)

I od razu powiem tak: Nie, jej wygląd to nie kwestia flesza, w świetle dziennym wygląda jeszcze lepiej :) Jest bardziej niebieska i cudnie się mieni :D

Grucha - Pon Wrz 21, 2009 13:09

Cudeńko :D

Ja w końcu znalazłem chętnego na samczyka reduncusa :D i będę miał I. hirsutum. :mrgreen:
Miał ktoś tego pajączka?

nezu - Śro Wrz 23, 2009 21:52

Calineczka (E. cyanognathus) wyliniała na L3, Gigasik (T. gigas) na L2...
Incej jak to Incej...

Ale za to stracę swoje 2 największe pająki... W sumie 3, jeśli liczyć L3 cambrysia...

Andy i Śliwek, cambryś też... mają objawy niepoznanej do tej choroby, które określa się mianem discinetic sydrome, choć podobno to zła nazwa.
W każdym razie dysfunkcje ruchowe (drgawki, nieskoordynowane ruchy kończyn, "fruwanie" czyli podnoszenie do góry wyprostowanych wszystkich 8 kończyn i leżenie na brzuchu), brak apetytu, powolność, ospałość i dziwne zachowania)o nieznanej przyczynie...
Może być każda włącznie z zakażeniem bakteryjnym lub wirusowym...

W skrócie, umrą w męczarniach a ja nie umiem im pomóc i nic nie mogę na to poradzić, poza pozostawieniem ich w spokoju, w ciemnym, ciepłym miejscu.
Czy muszę mówić jak się z tym wszystkim czuję?...

Anonymous - Czw Wrz 24, 2009 11:11

nie lepiej je uśpić/zabić ? żeby się nie męczyły?