To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

Anonymous - Pon Wrz 22, 2008 13:35

ja ostatnio się rozglądam za przyjazną, inteligentną rasą wielkości max cockel spaniela. patrzyłam na miniaturowe bullki piękne są, ale nie dla mojego faceta niestety, więc odpada:(

i takie pytanie. jeżeli chcę mieć w domu psa i kota, to które najpierw? żeby się polubiły?

zasadzkas - Pon Wrz 22, 2008 13:53

aga napisał/a:
i takie pytanie. jeżeli chcę mieć w domu psa i kota, to które najpierw? żeby się polubiły?

Aga, to chyba zależy od wieku, w jakim jest pies czy kot. Mając sukę mieliśmy na tymczasie kocięta i dorosłą kotkę. Te pierwsze przez sukę adoptowane. Dorosła kotka rzucała się wściekle na Milwe, choć ta jej nie zaczepiała. Czyli jeszcze od charakteru.

Lama - Pon Wrz 22, 2008 13:57

Cytat:

Najlepiej to chyba wziąć oba jednocześnie.;]

babyduck - Pon Wrz 22, 2008 13:59

aga napisał/a:
przyjazną, inteligentną rasą wielkości max cockel spaniela

Cavalier może?

yoshi - Pon Wrz 22, 2008 14:38

mala, inteligenta rasa? Boston terriery sa wspaniale... Ogolnie aga polecalabym sie zainteresowac grupa terrierow, ja uwielbiam te psy, tyle ze bywaja bardzo uparte, ale ja uwazam ze maja cudne charaktery. Norfolk terriery, carin, malo popularne sky terriery - cuda!
Mangusta - Pon Wrz 22, 2008 19:27

idę sobie ostatnio z chłopem chodnikiem i z naprzeciwka idzie babka z dwoma mopsami. mopsy rączo podeszły mi pod nogi i się zaczęły gapić, o tak o________o o_________o

kurde, te ich powykrzywiane pyski są przeboskie, jakby miały ogólny weltszmerc i wszystko je zniesmaczało, chyba sobie kiedyś jednego sprawię :D

Anonymous - Pon Wrz 22, 2008 21:30

http://www.ddbmbt.yoyo.pl...miniaturowy.htm nazwa hodowli mnie rozwaliła:D cudowna:D

ale mój jarek stwierdził, że takiego psa miał każdy mały rozrabiaka w starych amerykańskich filmach, a majka nie będzie rozrabiaką tylko hippisem i będzie mieć wiewiórkę, czy coś. głupek.

yoshi - Śro Wrz 24, 2008 12:30

oj pomylilam sie, suczka o ktorej myslalam ze trafi do sorgen, do niej nie trafi... Sorgen wiec wnioskuje ze jesli bierzecie z tej hodowli, i tego miotu to albo biala albo pregowana, bo innych tam niebylo :D

wiem mecze starsznie :roll: ale naprawde mnie to ciekawi, co do was trafi i skad :oops:

Sorgen - Śro Wrz 24, 2008 12:47

Heheh szpiegu Ty :P Jak się będę w piątek z moim widzieć to się dowiem dokładnie. Może ja coś namieszałam. Wiem że sucz ma mieć znaczenie na mordzie :mrgreen:
Anonymous - Śro Wrz 24, 2008 20:24

mój pies sie boi majki. nie lubi jej. nie stanie koło niej, ucieka. warczy.
jak go do niej przekonać? żeby się nie czuł zazdrosny, zagrożony etc.
jeśli będę np udawać, że to ona mu daje jedzenie do miski, albo kupie jakieś psie przysmaki i mu dam z jej ręki czy coś, to się przekona? czy to takie zbytnie uczłowieczenie z mojej strony?

AngelsDream - Śro Wrz 24, 2008 20:28

aga, http://pies.onet.pl/13,28...rt_artykul.html może tu znjadziesz wskazówki.
idaa - Śro Wrz 24, 2008 21:40

Po Barrym miałam już nie mieć psa :( . Ale w niedzielę los zadecydował inaczej. Późnym wieczorem znalazłam pod drzwiami, na ganku szczeniaka. Nie wiem skąd przyszedł.... Czarny kundelek z białą bródką, krawacikiem i skarpetkami na trzech łapkach, czwartą pewnie gdzieś zgubił :lol: . Taki Ciapek po prostu. Nie chciał sobie nigdzie pójść. Uparcie trzyma się podwórka. Chyba już zostanie..... Powieszę ogłoszenia, żeby nie było potem, że paraduję z cudzym psem na smyczy. Jeśli nikt go nie zabierze do soboty, idę do weta :mrgreen: Myślę jednak, że ktoś pozbył się kłopotu.
AngelsDream - Śro Wrz 24, 2008 21:41

idaa, albo Kłopot znalazł ciebie ;)
idaa - Śro Wrz 24, 2008 21:48

Ale serce mi jakoś tak żywiej zabiło na widok tego kłopotu :wink: . Chyba sama siebie oszukiwałam, że już nigdy więcej psa.....
AngelsDream - Śro Wrz 24, 2008 21:54

idaa, jakiś Skrzydlak spojrzał tam z góry i stwierdził, że sama nigdy nie weźmiesz, to ci pomogli ;)