Archiwum - Myszki
jullcia_ - Śro Mar 25, 2009 15:04
Łaaa, śliczne!!
Stuu lat, stuu lat !
Też miałam myszy, ahhh, kochane zwierzątka..
Bardzo podobają mi się myszy te pomarańczowo-brzuszne
Bema - Śro Mar 25, 2009 15:21
też przegapiłam
spóźnione
Tunia - Śro Mar 25, 2009 15:49
Miałam już dwie myszki, obecnie mam trzecią, którą bardzo kocham
Z każdą z myszek był jakiś problem, a z tą nie ma żadnego szybko sie oswoiła, nie boi sie otoczenia..
Moja pierwsza myszka po dwóch tygodniach od kupienia zaczęła mi rodzić! Urodziła 4 małe, ale żadne z nich nie dożyło nawet 2 dni Dwa młode zagryzła, trzecie samo umarło, ostatnie - najsilniejsze przeżyło ponad dobę, a potem zdechło Widziałam, że na brzuszku było białe -czyli matka go nakarmiła, ale z tego co weterynarze mówili nie potrafiła go tak jakby wymasować..
Moja druga myszka była u mnie przez ponad rok i nic nie wskazywało na to, że zdechnie.. Po prostu zna na dzień przestała chodzić, nie jadła, nie piła.. zawiozłam ją z tatą do weterynarza żeby ją uśpił, żeby już się nie męczyła..
Niamey - Śro Mar 25, 2009 18:02
http://www.fotosik.pl/sho...bd63b31a03df6df Aaa! Zabójczo słodkie
http://www.fotosik.pl/sho...fb8931637533596 Stado małych nietoperków
idaa - Śro Mar 25, 2009 21:24
Z moją najstarszą myszką Mussli, która ma ok 8 miesięcy, chyba zaczyna się dziać coś niedobrego . Zauważyłam, że na jednej łopatce przerzedziła jej się sierść. Skóra jest czysta, bez strupków. Jeśli dalej będzie łysiała, muszę do weta . Ma dobry apetyt, nie drapie się.
Bernadeta - Czw Mar 26, 2009 08:01
Dziękuję za życzenia i cieszę się,że podobały się fotki
Moja Bajuchna też łysieje na boczkach,ale ona jest rozetką,a u rozetek i to w dodatku pulchnych to normalne jak skóra jest bez zmian i myszka nie drapie się.
Widać na zdjęciu jak zmienia się w fuzza
Pozostałe myszki w doskonałej formie.
idaa Trzymam kciuki za Twoją myszkę,oby było wszystko w porządku
Tunia - Czw Mar 26, 2009 08:06
idaa napisał/a: | Z moją najstarszą myszką Mussli, która ma ok 8 miesięcy, chyba zaczyna się dziać coś niedobrego . Zauważyłam, że na jednej łopatce przerzedziła jej się sierść. Skóra jest czysta, bez strupków. Jeśli dalej będzie łysiała, muszę do weta |
a czy myszka zaczyna się garbić? częściej sika?
Moja myszka, jak się starzała, to biedna się pogarbiła, zaczęła gubić sierść,często sikała, praktycznie przestała biegać w kółku była bez życia.. Tylko, że twoja jest młodziutka..
idaa - Czw Mar 26, 2009 09:12
Tunia napisał/a: | a czy myszka zaczyna się garbić? częściej sika? |
Zachowuje się tak, jak zawsze. Biega w kółku, zajada smakołyki... Pozostała część futerka pięknie błyszczy. Może potem uda mi się zrobić fotki.
Tunia - Czw Mar 26, 2009 15:47
No to dobrze I nie ma się czym martwić jak biega w kółku i zajada ze smakiem może po prostu sobie trochę tego futerka powygryzała? myszki z tego co zauważyłam lubią się iskać, tak jak i szczury i może przy takim iskaniu sobie powygryzała trochę sierści
babli - Czw Mar 26, 2009 17:56
Cześć
Mam szybkie pytanko:
W bardzo niemiłych okolicznościach byłam zmuszona [sumienie] wziąć małego mycha faceta. Teraz tylko: jaki musi być minimalny rozstaw prętów, aby się nie wydostał?
landrynka - Czw Mar 26, 2009 19:59
babli, z tego co wiem, to chyba coś koło 5-7 mm, dla dorosłego może nawet 1mm.
mlode mychy można chyba trzymać w akwa.
idaa - Czw Mar 26, 2009 20:36
Tunia napisał/a: | myszki z tego co zauważyłam lubią się iskać, tak jak i szczury i może przy takim iskaniu sobie powygryzała trochę sierści |
Też o tym pomyślałam, bo to ulubione miejsce iskania moich myszek. Nawzajem iskają się właśnie po łopatkach, karku, szyi. Zauważyłam, że Śnieżka też w tym miejscu ma nieco przerzedzone futerko.
nutaka - Czw Mar 26, 2009 20:40
a nie cm?
landrynka - Nie Mar 29, 2009 14:17
cm
Bernadeta - Nie Mar 29, 2009 17:45
Bajka już nie fuzzieje,futerko odrasta
[ Dodano: Wto Mar 31, 2009 14:16 ]
Parę aktualnych fotek
Najmłodsza :Ema

Najstarsza: Velvet
Zbiorowe
Czoki