Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
Mrówa - Pon Paź 19, 2009 19:19
A ja muszę się pochwalić ,że wczoraj pierwszy raz w życiu trzymałam w łapskach i węża ,i skorpiona ,i gekony i nie wiem co tam jeszcze było.. a gekony pokochałam od pierwszego wejrzenia
hm, zainteresowania faceta udzielają się i mi...
kovaluser - Pon Paź 19, 2009 21:37
przedstawiam Wam moje gadziny
dwie samiczki
samiec
troche przerobiona pierwsza samiczka
i jeszcze dorosła Hestiasula brunneriana
niestety już padła
Pozdrawiam
Anonymous - Pon Paź 19, 2009 21:51
modliszka zajebiaszcza
w listopadzie tez bede miala brunneriany, bo kolezanki zlozyla kokon
Grucha - Wto Paź 20, 2009 05:13
Modlichy w ogóle są super tylko szkoda że tak krótko żyją..
Mangusta - Wto Paź 20, 2009 09:09
nom, kupiłabym sobie gromadkę bokserów ale od czasu niespodziewanego zakupu żabola chyba dla niego przeznaczę terrarium. modliszki może później, jak skończę wszystkie terraria w domu.
L. - Wto Paź 20, 2009 09:33
kovaluser, a co to za fajnie wyglądająca ściółka (na zdjęciu samca) ?
dobrze się sprawdza ? często ją musisz wymieniać?
super gekonki
kovaluser - Wto Paź 20, 2009 13:16
co do ściółki to zwykła mata kokosowa, jeśli mam być szczery to jak dla mnie najlepsza ściółka:) wymieniać?? nie muszę prawie wcale wystarczy ją odpowiednio umyć wodą i w ogóle nie cuchnie można ją docinać jak się tylko podoba no i wygląda całkiem nieźle a jeżeli chodzi o cenę to jest śmiesznie tania arkusz 200cm/90cm o grubości 1 cm kosztuje 24 złote na allegro Więc można nią spokojnie urządzić kilka terrariów porobić kryjówki i jeszcze zostanie Dobra byłaby też jako ścianka dla np. Agam błotnych czy legwanów bo ma w miarę zbitą konsystencję a dodatkowo spokojnie dzięki pazurkom mogły by się po niej wspinać ( w pierwotnym planie właśnie miałem w terrarium dla Agamy błotnej jako ścianki, lecz w końcu nie kupiłem agamy i trochę zostało )
Anonymous - Wto Paź 20, 2009 13:24
http://allegro.pl/item789...200x80x1cm.html
taka?
ta jest niby do materacow i dla ludzi, myslicie, ze to, ze jest powlekana lateksem nie zaszkodzi jaszczurom?
kovaluser - Wto Paź 20, 2009 13:27
Dokładnie taka , gdyby zeżarły to pewnie mogłoby zaszkodzić ale tak na prawdę to ja tam lateksu nie widzę/nie czuję możliwości zjedzenia raczej tego nie ma ... U mnie już dosyć długo funkcjonuje i żadnych problemów nie zaobserwowałem
dodatkowo nie pleśnieje/ nie gnije byłą u mnie przez jakiś czas w mokrym włóknie i nic się z nią nie stało - wystarczyło spłukać
Jeśli mam być szczery to ja bym się na tym nie położył xD
Anonymous - Wto Paź 20, 2009 13:46
Ja bym chciala na scianke nie na dno dla anolisow. Chyba kupie. Bo juz mialam tysiac pomyslow z czego zrobic ale jakos nic nie wypalilo
Mangusta - Wto Paź 20, 2009 13:56
na ściankę to by było dobre, pod warunkiem że dałoby się do tego podczepić jakieś storczyki czy inne roślinne pasożyty, ale przez ten lateks coś mi się wydaje że w tym przypadku dałyby radę tylko sztuczne rośliny i suche, gotowe elementy wystroju.
kovaluser - Wto Paź 20, 2009 14:15
można zawsze spróbować:) sztuczne roślinki też nie są złe
Mangusta - Wto Paź 20, 2009 14:36
mam w terrariach i to i to i w sumie jeśli zwierzęta są choć trochę silniejsze i bardziej niszczycielskie od rzekotek czy modliszek, to w żywe nie ma się co bawić. Głupkens właśnie mi skasowała ostatnią żywą roślinkę jaką miała w terra - po prostu z łomotem zwaliła się na nią, bo zobaczyła karalucha gdzieś obok.
Martuha - Nie Paź 25, 2009 14:21
Mazoku, a agama brodata byłaby dobra dla osoby początkującej ? Bo się zastanawiam dalej nad jakimś gadem.
Anonymous - Nie Paź 25, 2009 14:28
mhm, agama brodata (przyjela sie juz nazwa brodatka srodkowoaustralijska?) jest polecana dla poczatkujacych
http://www.pogona.pl/
|
|
|