To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

katasza - Wto Kwi 23, 2013 17:08

i tymczaska nie bedzie, znalazl ds ;(
Bel - Wto Kwi 23, 2013 17:10

katasza, to chyba dobrze ;)
sachma - Wto Kwi 23, 2013 17:30

Cytat:
sachma, ona w ogóle chyba jest wycofana z produkcji od 2010?

nie mam pojęcia, ja 3 lata temu rozmawiałam z wetami o ochronie przeciw kleszczami i usłyszałam, że dobre obroże są nie wskazane w moim przypadku, bo w domu jest dziecko, bo pies ma kontakt z małymi dziećmi i sypia ze mną w łóżku - w takich przypadkach tylko krople, bo obroże są zbyt toksyczne... dodam, że rozmawiałam z 3 różnymi wetami (dwie panie dr od szczurów, które zajmowały się też Lennym i dr od Dina rodziców, który obecnie zajmuje się moimi psami.)

katasza, głupia babo! ciesz się!
to może ta krówka trafi do ciebie na DT? ;)

Bel - Wto Kwi 23, 2013 18:41

ja się za bardzo przyzwyczajam do psa, żebym mogła być dt.. :(
agacia - Wto Kwi 23, 2013 20:33

Moje miały kiedyś Preventica, ale zapach tych obrozy był okropny i roznosił się po całym domu. Zapach Kiltixa jest o wiele mniej intensywny.
yoshi - Wto Kwi 23, 2013 22:19

Toudi nosi Preventica od dwóch lat :) Zorka rok temu też miała, oba ją miały ;)
Na razie psy są zakropione kropelkami, ale czekam na wypłatę żeby kupić właśnie obroże preventica... 50zł jedna :|

Ja te obroże uwielbiam i jestem ich wielką fanką ;) A zapach bardzo lubię :D Miętowo-ekaliptusowy :) Wreszcie coś przyjemnego ;) Dla mnie właśnie większość śmierdzi...
Ale co najważniejsze! Sezon bez kleszczy ;) Mimo chodzenia po łąkach, :kciuki: lasach i moczenia się w bajorach ;)

One chyba były wycofane na chwilę ale wróciły.

Nakasha - Wto Kwi 23, 2013 22:27

Muszę to powiedzieć. :serducho: Absolutnie kocham i ubóstwiam Shirę, mój mąż też. :) Jest wspaniała, ma doskonały charakter, jest idealna, dokładnie taka jak chciałam. :serducho: Zachwycałam się nią gdy była szczeniaczkiem, teraz dojrzewa i staje się jeszcze bardziej cudowna. :serducho: Ma wszystkie cechy, których poszukiwałam w psie, no i jest piękna i mięciutka. :serducho: Ludzie, którzy mi doradzali aussie mieli 1000% rację. :D

Właśnie skończyłam z nią sesję uczenia sztuczek i posłuszeństwa i tak mnie naszły uczucia. :oops:

Bezsenna - Wto Kwi 23, 2013 23:19

AngelsDream napisał/a:
Niekoniecznie polecana, jeśli w domu są psy, z którymi kontakt bezpośredni mają gryzonie.

Sądząc po opisie na ulotce, to rzeczywiście lepiej odpuścić w takim wypadku.

Co do wycofania z produkcji, trudno mi powiedzieć, bo aż tak bardzo nie wnikałam. Z tego co widzę jest dostępna np. w zookraku, choć my faktycznie mamy z Czech.

Jeśli chodzi o zapach, to subiektywna ocena. Dla mnie jest on nawet przyjemny.
Gdyby jednak miał to być jedyny argument "przeciw"... to przemęczyłabym się z uwagi na skuteczność ;)

Bezsenna - Wto Kwi 23, 2013 23:31

sachma napisał/a:
dodam, że rozmawiałam z 3 różnymi wetami (dwie panie dr od szczurów, które zajmowały się też Lennym i dr od Dina rodziców, który obecnie zajmuje się moimi psami.

konsultowałam tą sprawę tylko z psimi vetami, ale u mnie w zasadzie nie ma problemu kontaktu psa z ogonami

agacia - Wto Kwi 23, 2013 23:37

Zapach to dodatkowa sprawa, u mnie jak psy mialy Preventica 2 lata temu to zupełnie nie działał, chociaż rok wcześniej było super.
Bezsenna - Wto Kwi 23, 2013 23:47

agacia, o skuteczności piszę tylko ze swojego doświadczenia :) ; ilość środków tego typu jest teraz tak duża, że każdy na pewno znajdzie na rynku coś odpowiedniego na potrzeby swoje i podopiecznych
katasza - Śro Kwi 24, 2013 00:52

Bel napisał/a:
katasza, to chyba dobrze

sachma napisał/a:
katasza, głupia babo! ciesz się!
to może ta krówka trafi do ciebie na DT?

ciesze sie niby ale tak strasznie chcialabym miec drugiego psa i chcialam sprawdzic jak sobie radze.
sachma,jutro ide do schroniska i wlasnie sie zastanawiam czy krowka nie wziac, ale boje sie ze on jest taki sliczny ze sie zakocham i juz nie oddam :oops:

PALATINA - Śro Kwi 24, 2013 09:51

Moje suki noszą Foresto od jesieni (odkąd mieliśmy inwazję pcheł).
Zmienię im niedługo, ale póki co żadnych kleszczy nie mają (pcheł tym bardziej). :wink:

AngelsDream - Śro Kwi 24, 2013 09:54

Bezsenna napisał/a:
Jeśli chodzi o zapach, to subiektywna ocena. Dla mnie jest on nawet przyjemny.

Też lubiłam, a dla Michała ta obroża śmierdziała.

Baajowi kupiłam szampon o zapachu waniliowych ciasteczek, to będzie szał! :mrgreen:

PALATINA - Śro Kwi 24, 2013 10:02

Mi się podobał zapach Preventicu.
Za to od Kiltixa mam mdłości.
Foresto prawie nie czuję.