Archiwum - Psiaki XVI
katasza - Wto Kwi 23, 2013 17:08
i tymczaska nie bedzie, znalazl ds
Bel - Wto Kwi 23, 2013 17:10
katasza, to chyba dobrze
sachma - Wto Kwi 23, 2013 17:30
Cytat: | sachma, ona w ogóle chyba jest wycofana z produkcji od 2010? |
nie mam pojęcia, ja 3 lata temu rozmawiałam z wetami o ochronie przeciw kleszczami i usłyszałam, że dobre obroże są nie wskazane w moim przypadku, bo w domu jest dziecko, bo pies ma kontakt z małymi dziećmi i sypia ze mną w łóżku - w takich przypadkach tylko krople, bo obroże są zbyt toksyczne... dodam, że rozmawiałam z 3 różnymi wetami (dwie panie dr od szczurów, które zajmowały się też Lennym i dr od Dina rodziców, który obecnie zajmuje się moimi psami.)
katasza, głupia babo! ciesz się!
to może ta krówka trafi do ciebie na DT?
Bel - Wto Kwi 23, 2013 18:41
ja się za bardzo przyzwyczajam do psa, żebym mogła być dt..
agacia - Wto Kwi 23, 2013 20:33
Moje miały kiedyś Preventica, ale zapach tych obrozy był okropny i roznosił się po całym domu. Zapach Kiltixa jest o wiele mniej intensywny.
yoshi - Wto Kwi 23, 2013 22:19
Toudi nosi Preventica od dwóch lat Zorka rok temu też miała, oba ją miały
Na razie psy są zakropione kropelkami, ale czekam na wypłatę żeby kupić właśnie obroże preventica... 50zł jedna
Ja te obroże uwielbiam i jestem ich wielką fanką A zapach bardzo lubię Miętowo-ekaliptusowy Wreszcie coś przyjemnego Dla mnie właśnie większość śmierdzi...
Ale co najważniejsze! Sezon bez kleszczy Mimo chodzenia po łąkach, lasach i moczenia się w bajorach
One chyba były wycofane na chwilę ale wróciły.
Nakasha - Wto Kwi 23, 2013 22:27
Muszę to powiedzieć. Absolutnie kocham i ubóstwiam Shirę, mój mąż też. Jest wspaniała, ma doskonały charakter, jest idealna, dokładnie taka jak chciałam. Zachwycałam się nią gdy była szczeniaczkiem, teraz dojrzewa i staje się jeszcze bardziej cudowna. Ma wszystkie cechy, których poszukiwałam w psie, no i jest piękna i mięciutka. Ludzie, którzy mi doradzali aussie mieli 1000% rację.
Właśnie skończyłam z nią sesję uczenia sztuczek i posłuszeństwa i tak mnie naszły uczucia.
Bezsenna - Wto Kwi 23, 2013 23:19
AngelsDream napisał/a: | Niekoniecznie polecana, jeśli w domu są psy, z którymi kontakt bezpośredni mają gryzonie. |
Sądząc po opisie na ulotce, to rzeczywiście lepiej odpuścić w takim wypadku.
Co do wycofania z produkcji, trudno mi powiedzieć, bo aż tak bardzo nie wnikałam. Z tego co widzę jest dostępna np. w zookraku, choć my faktycznie mamy z Czech.
Jeśli chodzi o zapach, to subiektywna ocena. Dla mnie jest on nawet przyjemny.
Gdyby jednak miał to być jedyny argument "przeciw"... to przemęczyłabym się z uwagi na skuteczność
Bezsenna - Wto Kwi 23, 2013 23:31
sachma napisał/a: | dodam, że rozmawiałam z 3 różnymi wetami (dwie panie dr od szczurów, które zajmowały się też Lennym i dr od Dina rodziców, który obecnie zajmuje się moimi psami. |
konsultowałam tą sprawę tylko z psimi vetami, ale u mnie w zasadzie nie ma problemu kontaktu psa z ogonami
agacia - Wto Kwi 23, 2013 23:37
Zapach to dodatkowa sprawa, u mnie jak psy mialy Preventica 2 lata temu to zupełnie nie działał, chociaż rok wcześniej było super.
Bezsenna - Wto Kwi 23, 2013 23:47
agacia, o skuteczności piszę tylko ze swojego doświadczenia ; ilość środków tego typu jest teraz tak duża, że każdy na pewno znajdzie na rynku coś odpowiedniego na potrzeby swoje i podopiecznych
katasza - Śro Kwi 24, 2013 00:52
Bel napisał/a: | katasza, to chyba dobrze |
sachma napisał/a: | katasza, głupia babo! ciesz się!
to może ta krówka trafi do ciebie na DT? |
ciesze sie niby ale tak strasznie chcialabym miec drugiego psa i chcialam sprawdzic jak sobie radze.
sachma,jutro ide do schroniska i wlasnie sie zastanawiam czy krowka nie wziac, ale boje sie ze on jest taki sliczny ze sie zakocham i juz nie oddam
PALATINA - Śro Kwi 24, 2013 09:51
Moje suki noszą Foresto od jesieni (odkąd mieliśmy inwazję pcheł).
Zmienię im niedługo, ale póki co żadnych kleszczy nie mają (pcheł tym bardziej).
AngelsDream - Śro Kwi 24, 2013 09:54
Bezsenna napisał/a: | Jeśli chodzi o zapach, to subiektywna ocena. Dla mnie jest on nawet przyjemny. |
Też lubiłam, a dla Michała ta obroża śmierdziała.
Baajowi kupiłam szampon o zapachu waniliowych ciasteczek, to będzie szał!
PALATINA - Śro Kwi 24, 2013 10:02
Mi się podobał zapach Preventicu.
Za to od Kiltixa mam mdłości.
Foresto prawie nie czuję.
|
|
|