To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

PALATINA - Czw Sty 17, 2013 20:21

Ja się nie mogę dostać na swoje konto.
Jakby zniknęło (zakładałam je parę lat temu), więc nie pomogę. :roll:

katasza - Czw Sty 17, 2013 21:17

Pacyfka, to jak nikt nas nie zechce do poniedzialku to we wtorek sie zrzucimy, moze znajdziemy jeszcze kogos.
Odezwij sie wtedy na pw jakbym zapomniala ;)

EDIT/ Ale jestem wsciekla. W schronisku bylo wpisane ze Frodo ma okolo roku, na stronie tak samo. A w karcie weterynaryjnej i teraz zobaczylam ze w paszporcie tez jest ze ma 3 lata :shock:
Te dwa lata to jednak spora roznica i chcialabym wiedziec ile moj pies ma lat :roll:

Ale jestem z niego dumna! Jak tylko zaczyna lizac rane po kastracji wystarczy 'zostaw' i momentalnie przestaje :mrgreen:
Tylko ma wielkiego siniaka na calego penisa i nie wiem czy to normalne?

Tess - Czw Sty 17, 2013 23:20

Nakasha, Beza nosi półzacisk, bo z każdej obroży zwykłej potrafi łeb wyjąć. ;)

Ma bardzo smukłą głowę, jak to szelciak, szyja też jest smukła, ale mam kryzę, więc automatycznie obroża musi być luźniejsza, chwila moment, i obroża zdjęta. ;)

katasza, ja za to Dogstyle'a nie polecam, sama nie mam, chociaż miałam zamówić, bardzo podoba mi się u nich jeden wzór. Moi znajomi "sportowi" są bardzo niezadowoleni i z jakości i z kontaktu z firmą.

Ninek - Czw Sty 17, 2013 23:24

katasza, mój też miał siniaka, ale nie jakiegoś szczególnie dużego. Ale szew też miał minimalny, dwie nitki z tego co pamiętam - sama je ściągałam xD Jak wetowi udało sie go unieruchomić, z pomocą mojej mamy, to już nie chciał puszczać, tylko ja sie szwami zajęłam :lol:
katasza - Czw Sty 17, 2013 23:32

No on ma ogolnie brzydko zszyta rane. A szwy maja sie same rozpuscic.
A tak wogole to myslalam ze psom przy kastracji usuwa sie jadra ale worek mosznowy zostaje, smiesznie wyglada taki suko-pies.

Jak ja mam isc spac i go tak zostawic? :roll:

Tess, planuje mu kupic julisu. Te guardy beda tylko na te podroz i potem na jakies spacerki. Mamy dosc energiczne spacery, ale jednak to nie pies sportowy, wiec mam nadzieje ze troche posluza.

Ninek - Czw Sty 17, 2013 23:34

katasza, no u mojego i wszystkich znajomych psów worek zostawał.
Niektórym z czasem sie napełniał tłuszczykiem, mojemu sie całkiem ściągnął w ciągu kilku tygodni, w ogóle nie widać śladu po jajkach, tylko mu kępa włosów została, bo na jajkach i siusiaku ma dłuższe i bardziej gęste niż na reszcie podwozia. Więc udaje, że ma jajka :lol:

katasza - Czw Sty 17, 2013 23:38

A mojemu wycieli wszystko :shock:
yoshi - Pią Sty 18, 2013 00:14

Toudi też ma wszystko wycięte! I bardzo się ciesze, widziałam kiedyś boksera z luźnym workiem i w moim odczuciu nie wyglądało to ładnie.

Poszukałam co nieco o dogstyle i w sumie, fakt, łatwo znaleźć opinie o marnym kontakcie i długim oczekiwaniu na wysyłkę ;) Zresztą i ja wysłałam pyt. ale dotyczące pasu biodrowego i na razie nie ma odzewu ;)

W sumie teraz oglądam szelki activdoga, muszę napisać do nich czy zrobili by mi bez tasiemki ze wzorkiem. Na moich niestety ładniej wyglądają jednolite taśmy niż ze wzorkami :(

katasza - Pią Sty 18, 2013 00:26

Mi babka z dogstyle odpisala wczoraj po 20 minutach. Wprawdzie od razu jej odpisalam i do tej pory nie mam odpowiedzi :P

Myslicie ze moge pojsc spac i zostawic go tak samemu sobie? :roll:

yoshi - Pią Sty 18, 2013 01:51

hmm, chyba nie masz wyboru ;) Chyba że dasz radę pilnować go cały dzień ;) Nie myślałaś o kołnierzu dla niego?:>
katasza - Pią Sty 18, 2013 02:14

Chcialam nie spac wogole ale juz nie moge :P

Kolnierza na jego rozmiar nie mieli a jakby mieli to kosztuje 50 zl, a ja zrobilam spontanicznie mu chip i paszpoty za ponad stowe i nie mialam juz pieniedzy :P

Wet powiedzial ze jak lize to ok, nie za czesto, wiec narazie probuje tylko lizac, ale nie wiem czy nie zachce mu sie tego rozgryzac w nocy :roll:

I wydaje mi sie ze z kolnierzem byloby jeszcze gorzej.
Jak mu zalozylam na poczatku majtki to lezal chwile, po paru minutach zaczynal biec na oslep z tylkiem przy podlodze. Myslalam ze to dlatego ze go boli a okazalo sie ze chcial uciec od majtek :P

Szura - Pią Sty 18, 2013 07:52

Kontakt jest podobny z Dogstyle jak z Activedogiem, więc się nie nastawiajcie na jakieś różnice. ;D Można trafić tak, że odpisują od razu, a można tak jak ja, że musiałam ponownie wysyłać maila z zamówieniem, bo w AD im gdzieś przepadł. z DS jest o tyle fajnie, że jak coś to można na dogo do tej użytkowniczki pisać privy.

Jeśli chodzi o wykonanie, to kiedyś było z tym dużo gorzej, teraz jest zajebiście. Zdarzają się, jak we wszystkich handmade'ach chyba, gorsze czy nawet wadliwe sztuki, ale spokojnie można zareklamować, bez problemu naprawią/zrobią nowe, a i często w ramach przeprosin gratis dorzucą. Jestem stale na bieżąco z wątkiem obrożowym na dogo, DS ma naprawdę masa osób, bo tanie i ładne, odkąd się podciągneli praktycznie nie ma negatywnych opinii, za to masa zadowolonych ludzi. AD też polecam, sama mam i jestem BARDZO zadowolona, może mniej z kontaktu ze sklepem (nie chodzi o czas, tylko o brak doradzenia mimo prośby). Aczkolwiek teraz jakościowo DS od AD nie odstaje, a nie dość, że jest znacząco tańszy, to i obecnie ma chyba jednak bogatszą ofertę.

Pacyfka - Pią Sty 18, 2013 08:05

katasza napisał/a:
Pacyfka, to jak nikt nas nie zechce do poniedzialku to we wtorek sie zrzucimy, moze znajdziemy jeszcze kogos.
Odezwij sie wtedy na pw jakbym zapomniala ;)

ok :)

Mam nadzieję, że przez noc Frodo ładnie spał? Ja z moim Willim niestety nie miałam takiego szczęścia, dziad powyrywał sobie szwy i całkowicie się rozpruł, tak że na następny dzień z rana znowu pod narkozę i szycie :/ Bałam się wtedy o niego strasznie, bo miał już 12 lat i drugą narkozę w ciągu dwóch dni. I też miał zrobioną malutka dziurkę w pachwinie, przez którą wyciągnęli jajka. A worek ładnie mu się ściągnął :)

PALATINA - Pią Sty 18, 2013 11:13

Ja zawsze byłam dziwna, ale mi się pies bez jaj nie podoba. :?
Jestem za tym, żeby wprowadzili implanty!
Jak strzygę kastrowane psy, to im dorabiam jajka, zostawiając tam dłuższe włoski i tworząc iluzję moszny. :]

agacia - Pią Sty 18, 2013 12:40

PALATINA, chyba nie do końca przemyślałaś sprawę implantów. Poza tym niestety są weci, którzy oferują takie usługi hodowcom, którzy mają wnętry :roll:

Co do kastracji, to u mnie Atos nawet nie patrzył w stronę rany i wydawało mu się, ze jest bardzo chory ;) Natomiast Bari na drugi dzien był zszywany znów, bo wyciagnął sobie wszystkie szwy, chociaz miał kołnierz. Po tym dostał większy kołnierz i bokserki na dupcie i jakoś dał radę :) Ale z tym większym kołnierzem też był w stanie sobie poradzić jak zahczał o niego kolanem.