To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XII

Oli - Nie Lis 27, 2011 01:54

Nakasha, jaka jest różnica wieku między Nalą a Nemo?
Nakasha - Nie Lis 27, 2011 02:35

Nemo urodził się 24 lipca, Nala 8 września.
Oli - Nie Lis 27, 2011 03:48

a, niecałe dwa miesiące to spoko, myślałam, że więcej i już się przeraziłam jakim gigantem jest Nala :lol:
Nakasha - Nie Lis 27, 2011 09:44

Nala waży troszkę więcej niż Nemo gdy był w jej wieku, więc sądzę, że będą podobnej wielkości (pewnie koło 40-45 kg).
Ninek - Nie Lis 27, 2011 11:03

Myślałam, że jest między nimi jeszcze mniejsza różnica. Chociaż po ryjku i ruchach widać, że jest sporo (jak na szczeniaki) młodsza.

Jak dobrze pójdzie, będzie dzisiaj 10 psów na spacerze :shock: Poza komórką do filmików biore też aparat, może uda sie zrobić jakieś jedno ostre zdjęcie :lol:

Ninek - Nie Lis 27, 2011 14:31

8 osób i 10 psów :twisted:

Renifer :P

Oli - Nie Lis 27, 2011 15:00

ale fajna zgraja :)
Ninek - Nie Lis 27, 2011 15:04

Oli napisał/a:
ale fajna zgraja :)

Najfajniejsze jest to, że poza jednym konfliktem super sie dogadują.
Konflikt między starymi przyjaciółmi (springerem i Shibą). Zaczął sie jak springer dostał koleżanke. Teraz franca gnębi biednego shibe. Dzisiaj solidnie na niego napadł, po za tym zbiegła sie cała reszta, w tym jeden rott. No i Czako sie przeraził i uciekł. Tzn schował łeb i ogon pod siebie i sobie pomału pokłusował w strone ulicy. Na szczęście czekał tam na Agnieszke a nie pobiegł nigdzie dalej...

Niestety, Tokaj (springer) powinien być wykastrowany. Dominant z niego straszy i do wielu psów startuje bo on MUSI rządzić.
Poza nim i szczeniakami (7 i 8 miesięcy) wszystkie psy wykastrowane.

yoshi - Nie Lis 27, 2011 15:36

Towarzystwo macie porządne :D Super są takie spacery :) A springery ze spanieli z wyglądu podobają mi się chyba najbardziej ;)

My też się wybieramy dzisiaj na spacer z psami i ludźmi z Wilddogs teamu, więc też kilku osobowo psio, na pewno będzie Toudi, bullka Prada, kundlica Duffy, i x liczba husky ;) Bo w teamie najwięcej haszczaków. Muszę Toudiego psychicznie nastawić na to spotkanie :wink:

Ninek - Nie Lis 27, 2011 15:46

yoshi napisał/a:
A springery ze spanieli z wyglądu podobają mi się chyba najbardziej ;)

Mi też. Ale suki. Psy jakieś takie zbyt masywne są. A Tokaj to w ogóle przerośnięty jest ;)

Kami - Nie Lis 27, 2011 17:08

Ninek napisał/a:
Renifer
:serducho:

Akurat jestem w domu i też mam spanielopodobne. :mrgreen:

Brakuje mi psa w Poznaniu. ;(

Nakasha - Nie Lis 27, 2011 17:17

Reety, ale Wam zazdroszczę takich spacerów. :DD Dla mojej parki to byłby raj. :D
Anonymous - Nie Lis 27, 2011 18:28

Nakasha, a nikogo chętnego ze szkółki nie znajdziesz? :)
Nakasha - Nie Lis 27, 2011 18:32

Viss, nikogo kto by mieszkał w sensownej odległości ode mnie i kto by chciał. :( Na poprzednich zajęciach nie było wszystkich, będę pytać, ale słabo to widzę.

Już prędzej umówię się z naszymi ulubionymi labradorami i ich właścicielkami, wyprowadzamy psy w te same miejsca i często się spotykamy. :) Ale to jest takie przypadkowe... są psy, które lubią bawić się z naszymi NN, te dwie labki, jedna kundelka, para husky + rotek... ale spotykamy się na spacerach nieregularnie. ;)

Anonymous - Nie Lis 27, 2011 18:36

Mam nadzieję, ze ci się uda namówić ich na regularne wypady. Przynajmniej wymieńcie się telefonami. :)