Archiwum - Psiaki XII
Oli - Nie Lis 27, 2011 01:54
Nakasha, jaka jest różnica wieku między Nalą a Nemo?
Nakasha - Nie Lis 27, 2011 02:35
Nemo urodził się 24 lipca, Nala 8 września.
Oli - Nie Lis 27, 2011 03:48
a, niecałe dwa miesiące to spoko, myślałam, że więcej i już się przeraziłam jakim gigantem jest Nala
Nakasha - Nie Lis 27, 2011 09:44
Nala waży troszkę więcej niż Nemo gdy był w jej wieku, więc sądzę, że będą podobnej wielkości (pewnie koło 40-45 kg).
Ninek - Nie Lis 27, 2011 11:03
Myślałam, że jest między nimi jeszcze mniejsza różnica. Chociaż po ryjku i ruchach widać, że jest sporo (jak na szczeniaki) młodsza.
Jak dobrze pójdzie, będzie dzisiaj 10 psów na spacerze Poza komórką do filmików biore też aparat, może uda sie zrobić jakieś jedno ostre zdjęcie
Ninek - Nie Lis 27, 2011 14:31
8 osób i 10 psów
Renifer
Oli - Nie Lis 27, 2011 15:00
ale fajna zgraja
Ninek - Nie Lis 27, 2011 15:04
Oli napisał/a: | ale fajna zgraja |
Najfajniejsze jest to, że poza jednym konfliktem super sie dogadują.
Konflikt między starymi przyjaciółmi (springerem i Shibą). Zaczął sie jak springer dostał koleżanke. Teraz franca gnębi biednego shibe. Dzisiaj solidnie na niego napadł, po za tym zbiegła sie cała reszta, w tym jeden rott. No i Czako sie przeraził i uciekł. Tzn schował łeb i ogon pod siebie i sobie pomału pokłusował w strone ulicy. Na szczęście czekał tam na Agnieszke a nie pobiegł nigdzie dalej...
Niestety, Tokaj (springer) powinien być wykastrowany. Dominant z niego straszy i do wielu psów startuje bo on MUSI rządzić.
Poza nim i szczeniakami (7 i 8 miesięcy) wszystkie psy wykastrowane.
yoshi - Nie Lis 27, 2011 15:36
Towarzystwo macie porządne Super są takie spacery A springery ze spanieli z wyglądu podobają mi się chyba najbardziej
My też się wybieramy dzisiaj na spacer z psami i ludźmi z Wilddogs teamu, więc też kilku osobowo psio, na pewno będzie Toudi, bullka Prada, kundlica Duffy, i x liczba husky Bo w teamie najwięcej haszczaków. Muszę Toudiego psychicznie nastawić na to spotkanie
Ninek - Nie Lis 27, 2011 15:46
yoshi napisał/a: | A springery ze spanieli z wyglądu podobają mi się chyba najbardziej |
Mi też. Ale suki. Psy jakieś takie zbyt masywne są. A Tokaj to w ogóle przerośnięty jest
Kami - Nie Lis 27, 2011 17:08
Akurat jestem w domu i też mam spanielopodobne.
Brakuje mi psa w Poznaniu.
Nakasha - Nie Lis 27, 2011 17:17
Reety, ale Wam zazdroszczę takich spacerów. Dla mojej parki to byłby raj.
Anonymous - Nie Lis 27, 2011 18:28
Nakasha, a nikogo chętnego ze szkółki nie znajdziesz?
Nakasha - Nie Lis 27, 2011 18:32
Viss, nikogo kto by mieszkał w sensownej odległości ode mnie i kto by chciał. Na poprzednich zajęciach nie było wszystkich, będę pytać, ale słabo to widzę.
Już prędzej umówię się z naszymi ulubionymi labradorami i ich właścicielkami, wyprowadzamy psy w te same miejsca i często się spotykamy. Ale to jest takie przypadkowe... są psy, które lubią bawić się z naszymi NN, te dwie labki, jedna kundelka, para husky + rotek... ale spotykamy się na spacerach nieregularnie.
Anonymous - Nie Lis 27, 2011 18:36
Mam nadzieję, ze ci się uda namówić ich na regularne wypady. Przynajmniej wymieńcie się telefonami.
|
|
|