O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
noovaa - Pon Wrz 03, 2012 06:46
Chyba dużo kapturków ma plamki na brzusiach.
Ewela9838 - Pon Wrz 03, 2012 10:04
no to jakiego koloru jest fruzia .?
miju - Pon Wrz 03, 2012 10:24
noovaa napisał/a: | Chyba dużo kapturków ma plamki na brzusiach. |
Dzięki Jeszcze dużo muszę się nauczyć
Ejs - Pon Wrz 03, 2012 11:36
Hmmm a ja mam taki przypadek
Czy to jakas inna odmiana haszczaka?
Generalnie na ciałku nie widać żeby bielała, ale bieleje jej pyszczek.
oto fotki
przed
dzis
seal28 - Pon Wrz 03, 2012 11:43
Jeżeli chodzi o odmianę to dla mnie jest to kapturek a nie husky. W kolorze : Champagne (?), bo ma oczy różowe. Specjalistą nie jestem, z resztą ciągle mi się coś myli ;pp
Cegriiz - Pon Wrz 03, 2012 11:50
Ejs, to jej taka uroda Jest kapturem w kolorze champagne Jeśli by miała być husky, widać było by strzałkę na czole, lub jakiś inny biały pasek
Nakasha - Pon Wrz 03, 2012 12:03
seal28, a skąd w ogóle pomysł, że to russian dove point? Określenie takiego koloru na szczurze jest prawie niemożliwe, chyba, że rodzice są takiego koloru i inny wyjść nie może... Ona wydaje się biała a nie kremowa, więc stawiałabym na himalayan, ale wiadomo, zdjęcia tego dobrze nie pokażą. Co do koloru pointa, to ciemny wyraźny point zapewnie będzie seal, a jasny, ledwo widoczny, w innym kolorze. Może być russian blue. Ale aby to dobrze określić trzeba znać rodziców i najlepiej dziadków.
seal28 - Pon Wrz 03, 2012 12:12
Dlatego pytałam się w jakich kolorach wgl. pointy mogą być, bo ja na razie spotkałam się tylko z russian blue, russian dove i seal, a seal to to nie jest. Więc zostaje mi do wyboru russian blue i russian dove, o russian blue też myślałam ale sama nie wiem, skomplikowane to trochę, gdyby był seal point byłoby łatwiejsze
Nakasha - Pon Wrz 03, 2012 12:20
seal28, point może być w każdym kolorze. Russian blue, american blue, blue agouti, mink, nawet topaz, itp. Hodowcy wolą połączenia dające ciemne pointy, dlatego siamki z jasnymi kolorami (beige, topaz, cinnamon, american blue) są rzadko spotykane. Russian blue wydają się być najpopularniejsze, ale nie można mieć pewności bez znajomości przynajmniej rodziców i dziadków.
seal28 - Pon Wrz 03, 2012 12:38
Thx, czyli jeżeli nie jest ciemny jak seal tylko jasny to jest to najprawdopodobniej russian blue ale niekoniecznie.
quagmire - Pon Wrz 03, 2012 12:51
seal28, jeśli jest niebieski. Może być też brązowy - agouti, mink - też jaśniejszy niż czarny.
Ejs - Pon Wrz 03, 2012 14:13
Cegriiz,
No tak wiem że haskie mają strzałki, ale ona miała szampanski pyszczek a teraz aż do oczu się biały zrobił, dlatego się zdziwiłam
Nakasha - Pon Wrz 03, 2012 14:18
Ejs, zmienia futro na dorosłe, kolor może się jej kształtować jeszcze jakiś czas.
Ejs - Pon Wrz 03, 2012 15:12
Nakasha,
A widzisz
To ja takich niespodzianek nie przewidywałam, bo nie wiedziałam o czymś takim.
Taki psikus hehe
Dzięki
Ewela9838 - Pon Wrz 03, 2012 18:48
jak russian blue przecież ona nie jest niebieska tylko biała . ;d
|
|
|