Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Anonymous - Czw Maj 06, 2010 10:24
Szkoda tylko, że nigdzie nie jest napisane co to jest.
Niamey - Czw Maj 06, 2010 10:32
Viss, Cytat: | Eko – ściółka jest naturalnym i najbardziej przyjaznym podłożem dla różnych zwierząt (rozdrobniona słoma).
|
Anonymous - Czw Maj 06, 2010 10:37
Jakas ślepa jestem, gdzie to jest?
edit/
Aaa, dobra widzę. Dzięki.
Słoma może być fajna jeśli jest drobna, inaczej mocz będzie i w kuwecie. Słomą tez jest ta ściółka francuska, ale jest z kolei za drobna i za lekka i jest jeszcze gorsza niż trociny. Poza tym chyba trzeba jej sporo włożyć do kuwety, a to nie jest plus. Niemniej to ciekawy pomysł.
Jak skorzystasz to napisz koniecznie opinie.
Niamey - Czw Maj 06, 2010 10:47
Może spróbuję z jaką małą ilością
Oli - Czw Maj 06, 2010 11:45
Viss napisał/a: | Słomą tez jest ta ściółka francuska, ale jest z kolei za drobna i za lekka i jest jeszcze gorsza niż trociny. | u mnie się chamboise sprawdziła, tylko droga jest jak na moje tempo sprzątania.
Martuha - Wto Maj 18, 2010 20:19
Ja się zastanawiam czy nie zamówić na allegro żwirek Benek zapach lawendowy 20 kg za 58 zł,używał ktoś,bo nie wiem czy w ogóle warto,a nie będę kopać tyle stron
Nakota - Wto Maj 18, 2010 20:27
Ja używałam Benka swego czasu i chwalę sobie, ale brałam tylko żwirek bezzapachowy i najdrobniejszy jaki się dał (to jasno niebieskie opakowanie). Ale z racji tego, że moje panny uwielbiają skakać, biegać, latać po klatce to żwirek był po prostu wszędzie. Teraz mam Cat's Best, który też sobie chwalę, ale i tak połowa żwirku ląduje poza klatką
Lokolo - Śro Maj 19, 2010 12:03
A ja od wczoraj zacząłem stosować Pinio i jak na razie nie mam żadnych zastrzeżeń
Anonymous - Śro Maj 19, 2010 12:38
Uprzejmie donoszę, że jednak trociny Chipsi sa najlepsze na świecie. Sprawdzają sie u mnie o wiele lepiej niż trociny Pinio Classic (Certech). Wytrzymują znacznie dłużej, po tygodniu nadal nie śmierdzi i nie wysypują sie prawie wcale z klatki. I sa wydajne.
Anonymous - Śro Maj 19, 2010 13:11
no, probowalam sto rodzajow sciolek i chipsi wygrywaja bezkonkurencyjnie.
Oli - Śro Maj 19, 2010 14:13
A mnie Chipsi o tyle denerwują, że jak się wysypują to są drobne i ciężko się je zamiata, a Pinio Classic łatwiej mi zgarnąć miotłą.
Anonymous - Śro Maj 19, 2010 14:19
A mnie sie kurcze praktycznie w ogóle nie wysypują chipsi. Nie wiem jak to sie dzieje ale specjalnie patrze od kilku dni i nic. Za to przy pinio sprzątałam codziennie.
Może moje mini stadko prawie dwulatków robi ta różnicę...
Badoha - Śro Maj 19, 2010 14:23
u mnie trociny chipsi niestety też się nie sprawdzają-wszystko poza klatką; teraz dziewczyny maja pinio:)
dudzia - Śro Maj 19, 2010 15:06
ja miałam chipsi przez tydzien okolo. szczury wszystkie prychają i sie drapia i została mi prawie pełna paczka wiec jak zwierzaki tolerują to tez polecam bo i rzadziej sprzatałam niż przy samym żwirku/kracie nad kuweta i szczurasy uwielbiały grzebać w nich, przesuwac i spać na nich
aktualnie żwirek pinio, a lada dzien kupuje 60 l żwirku na allegro bo sie bardziej opłaca.
Lokolo - Śro Maj 19, 2010 16:10
A mam pytanie: Czy miał ktoś w klatce granulowane podłoże Pinio? Czy ono pyli,bo zacząłem się zastanawiać.
|
|
|