To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)

nutaka - Nie Paź 11, 2009 14:57

poka żabę!
Mangusta - Nie Paź 11, 2009 21:38

Ju Ju ;P kilka kiepskich fot, ale nie chcę jej nerwić jeszcze po takiej ciężkiej przeprowadzce.

oto żaba roboczo zwana żabą.

tu jeszcze w transportówce

tu w porównaniu z ręką

tu już w gigantycznym terrarium 20x20x20

a tu fota żaby od spodu

i jako bonus Głupkens której wszystko opadło...

Fea - Nie Paź 11, 2009 21:53

Toota mishka Żabba du Hutt!
Cuuuudna, maciopstwo takie.

Anonymous - Wto Paź 13, 2009 12:13

jaka ona cudowna, te gały. spodnie poszło na tapetę :serducho:
Mangusta - Śro Paź 14, 2009 08:54

szanuj gekona swego - możesz mieć gorszego!

http://www.youtube.com/watch?v=CAR2sddBygU

już słynny "choleryk" schroniskowy. brak socjalizacji + charakter no i macie.

Anonymous - Śro Paź 14, 2009 08:58

Kurde.. dobrze, że to to małe i zeby ma lipne O_o :D
nezu - Śro Paź 14, 2009 09:04

Mazoku, jak nie lamparci... :shock:
Przecież to są najczęściej ciepłe kluchy no... :shock:

On się zachowuje jak wkurzony szczur a nie gad, nawet ogonem macha..

Mangalarga - Pią Paź 16, 2009 16:33

Może mi ktoś pomóc rozszyfrować gatunek tego maleństwa?
To jedyne zdjęcie tej żabci, jakie mam, wyszło nawet nieźle i chciałam je wrzucić na swojego deviantarta. Ale nie potrafię określić gatunku, a chciałabym dokładnie opisać to zdjęcie.
http://img.photobucket.co...alarga/frog.png

Mangusta - Pią Paź 16, 2009 17:51

jakiś drzewołaz dendrobates, nie znam się na tyle by określić podgatunek więc najlepiej opisz go jako dendrobates ssp.
Mangalarga - Pią Paź 16, 2009 20:52

Mogłam strzelić fotkę tabliczce z nazwą, ale za późno przyszło mi to na myśl.
Dzięki Mazoku :)

Sorgen - Sob Paź 17, 2009 13:01

Nie wiedziałam gdzie sie pochwalić to chwalę się tutaj :wink:
Od mojego TZ na wcześniejszy prezent imieninowy dostałam kraba pustelnika :mrgreen:
Jest małym dziwnym ufoludkiem i potrafimy godzinami patrzeć jak łazi po terrarium. jak macha czułkami i wystawia oczka na smiesznych antenkach. Albo jak się bunkruje pod kawałkiem kory i udaje zwykłą pustą muszelkę. Muszę mu kupić muszlę sztuczną przeźroczystą co by jego "dupcię" też widzieć :lol: Zdjęcia dam w połowie przyszłego tygodnia bo niestety jestem straszna łajza i nie zabrałam ze sobą aparatu :?

Grucha - Sob Paź 17, 2009 14:23

czekam czekam na fotki :D
mnie się strasznie tęczowe podobają i na pewno kiedyś sobie sprawie..

Mangusta - Sob Paź 17, 2009 15:15

poka fotyyy, Dark Raptor z tcp ma pustelnika i jest obłędny...

kumpela kupiła dwa kraby skrzypki na giełdzie Warszawskiej, to jej zdechły następnego dnia :/ tęczowe są fajne, ale niestety rozmiary jakie osiągają są trochę zbyt powalające, poza tym widziałam jak nasz schroniskowy krab jeszcze za życia "rozprawił się" z długopisem, więc lepiej nie myśleć co takiego by zrobił z palcem ;]

a ja się pochwalę, bom dumna jak paw - po tygodniu karmienia Głupkensa z ręki poprawa jest masakryczna. Młoda nie boi się ręki, wręcz biega za nią, nie odskakuje po złapaniu karalucha, nawet ją pogłaskałam po łapie ;O . mam bardzo fajny filmik jak ją karmię ale niestety trzyminutowe nagranie zajmuje 300 mega, więc muszę poszukać dobrego konwertera by puścić to na jutjub...

Fea - Sob Paź 17, 2009 17:00

Moja koleżanka ma tęczowego, krab jej lata po całej chacie i do czasu do czasu coś masakruje, ale podobno przemiły jest, jak na krabowe standardy ofkors. Muszę się do niej wybrać i obczaić.
Mangusta - Sob Paź 17, 2009 17:30

Fea napisał/a:
Moja koleżanka ma tęczowego, krab jej lata po całej chacie i do czasu do czasu coś masakruje, ale podobno przemiły jest, jak na krabowe standardy ofkors
to ją ochrzań w moim imieniu bo raz, że są to zwierzęta stricte wodne więc puszczanie go po domu to zadręczanie a dwa, że te kraby są niebezpieczne i potrafią uciąć palca, szczególnie u małych dzieci. nasz schroniskowy został nam oddany bo urwał właścicielowi opuszkę z kciuka. kraby tęczowe powinny mieć przestronne akwarium z częścią wodną i wyspą, w sumie obsługa ich jest bardzo podobna do żółwi czerwonolicych. NIGDY nie wolno puszczać takiego zwierzaka po domu, przecież to aż proszenie się o nieszczęście.