Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
nutaka - Nie Paź 11, 2009 14:57
poka żabę!
Mangusta - Nie Paź 11, 2009 21:38
Ju Ju kilka kiepskich fot, ale nie chcę jej nerwić jeszcze po takiej ciężkiej przeprowadzce.
oto żaba roboczo zwana żabą.
tu jeszcze w transportówce
tu w porównaniu z ręką
tu już w gigantycznym terrarium 20x20x20
a tu fota żaby od spodu
i jako bonus Głupkens której wszystko opadło...
Fea - Nie Paź 11, 2009 21:53
Toota mishka Żabba du Hutt!
Cuuuudna, maciopstwo takie.
Anonymous - Wto Paź 13, 2009 12:13
jaka ona cudowna, te gały. spodnie poszło na tapetę
Mangusta - Śro Paź 14, 2009 08:54
szanuj gekona swego - możesz mieć gorszego!
http://www.youtube.com/watch?v=CAR2sddBygU
już słynny "choleryk" schroniskowy. brak socjalizacji + charakter no i macie.
Anonymous - Śro Paź 14, 2009 08:58
Kurde.. dobrze, że to to małe i zeby ma lipne
nezu - Śro Paź 14, 2009 09:04
Mazoku, jak nie lamparci...
Przecież to są najczęściej ciepłe kluchy no...
On się zachowuje jak wkurzony szczur a nie gad, nawet ogonem macha..
Mangalarga - Pią Paź 16, 2009 16:33
Może mi ktoś pomóc rozszyfrować gatunek tego maleństwa?
To jedyne zdjęcie tej żabci, jakie mam, wyszło nawet nieźle i chciałam je wrzucić na swojego deviantarta. Ale nie potrafię określić gatunku, a chciałabym dokładnie opisać to zdjęcie.
http://img.photobucket.co...alarga/frog.png
Mangusta - Pią Paź 16, 2009 17:51
jakiś drzewołaz dendrobates, nie znam się na tyle by określić podgatunek więc najlepiej opisz go jako dendrobates ssp.
Mangalarga - Pią Paź 16, 2009 20:52
Mogłam strzelić fotkę tabliczce z nazwą, ale za późno przyszło mi to na myśl.
Dzięki Mazoku
Sorgen - Sob Paź 17, 2009 13:01
Nie wiedziałam gdzie sie pochwalić to chwalę się tutaj
Od mojego TZ na wcześniejszy prezent imieninowy dostałam kraba pustelnika
Jest małym dziwnym ufoludkiem i potrafimy godzinami patrzeć jak łazi po terrarium. jak macha czułkami i wystawia oczka na smiesznych antenkach. Albo jak się bunkruje pod kawałkiem kory i udaje zwykłą pustą muszelkę. Muszę mu kupić muszlę sztuczną przeźroczystą co by jego "dupcię" też widzieć Zdjęcia dam w połowie przyszłego tygodnia bo niestety jestem straszna łajza i nie zabrałam ze sobą aparatu
Grucha - Sob Paź 17, 2009 14:23
czekam czekam na fotki
mnie się strasznie tęczowe podobają i na pewno kiedyś sobie sprawie..
Mangusta - Sob Paź 17, 2009 15:15
poka fotyyy, Dark Raptor z tcp ma pustelnika i jest obłędny...
kumpela kupiła dwa kraby skrzypki na giełdzie Warszawskiej, to jej zdechły następnego dnia tęczowe są fajne, ale niestety rozmiary jakie osiągają są trochę zbyt powalające, poza tym widziałam jak nasz schroniskowy krab jeszcze za życia "rozprawił się" z długopisem, więc lepiej nie myśleć co takiego by zrobił z palcem
a ja się pochwalę, bom dumna jak paw - po tygodniu karmienia Głupkensa z ręki poprawa jest masakryczna. Młoda nie boi się ręki, wręcz biega za nią, nie odskakuje po złapaniu karalucha, nawet ją pogłaskałam po łapie ;O . mam bardzo fajny filmik jak ją karmię ale niestety trzyminutowe nagranie zajmuje 300 mega, więc muszę poszukać dobrego konwertera by puścić to na jutjub...
Fea - Sob Paź 17, 2009 17:00
Moja koleżanka ma tęczowego, krab jej lata po całej chacie i do czasu do czasu coś masakruje, ale podobno przemiły jest, jak na krabowe standardy ofkors. Muszę się do niej wybrać i obczaić.
Mangusta - Sob Paź 17, 2009 17:30
| Fea napisał/a: | | Moja koleżanka ma tęczowego, krab jej lata po całej chacie i do czasu do czasu coś masakruje, ale podobno przemiły jest, jak na krabowe standardy ofkors | to ją ochrzań w moim imieniu bo raz, że są to zwierzęta stricte wodne więc puszczanie go po domu to zadręczanie a dwa, że te kraby są niebezpieczne i potrafią uciąć palca, szczególnie u małych dzieci. nasz schroniskowy został nam oddany bo urwał właścicielowi opuszkę z kciuka. kraby tęczowe powinny mieć przestronne akwarium z częścią wodną i wyspą, w sumie obsługa ich jest bardzo podobna do żółwi czerwonolicych. NIGDY nie wolno puszczać takiego zwierzaka po domu, przecież to aż proszenie się o nieszczęście.
|
|
|