Archiwum - [Kupię] BEW
Pyl - Pią Paź 08, 2010 20:31 Temat postu: [Kupię] BEW Może w głupim miejscu temat, bo tylko częściowo pasuje, ale... tu przynajmniej jest nadzieja, że hodowcy będą czytać
Od dłuższego czasu marzy mi się BEW. Taka fanaberia, jakby mało było innych potrzebowskich szczurów na świecie. Ale marzy się i tyle. Nic pilnego, ale korci.
Pytania:
1. Przeszukuję stare i nowe mioty, ogłoszenia i nic nie widzę. Bywają u nas takowe?
2. W wątku dotyczącym megacolonu jest wskazane, że BEW są w grupie podwyższonego ryzyka. Czy w przypadku szczurów rodowodowych to ryzyko również jest podwyższone?
Bel - Pią Paź 08, 2010 20:34
Pyl, u nas nie ma prawie nigdzie ich nie ma właśnie z tego względu Pyl napisał/a: | że BEW są w grupie podwyższonego ryzyka | dlatego nikt ich nie rozmnaża.
A marzeniem są też i moim od roku
Oli - Pią Paź 08, 2010 20:37
Pyl napisał/a: | Czy w przypadku szczurów rodowodowych to ryzyko również jest podwyższone? | tak, gdyż megacolon jest związany z umaszczeniem ściśle i hodowla sama w sobie nie ma na to wpływu. Dlatego też nasi hodowcy niechętnie powołują szczury tzw. high white, czyli z dużą ilością białego futra, szczególnie na pysku i głowie.
L. - Pią Paź 08, 2010 20:54
Off-Topic: | może nie tyle, że nie chętnie, bo wielu hodowców uwielbia ciapki, ale ostrożnie
jeśli jest możliwość bezpiecznego przywołania na świat szczura z ciapkami nie ryzykując megacolonem to czemu nie nie trzeba łączyć dwóch szczurów h-w, aby mieć ciapki |
ale ogólnie racja co piszecie
jak chcesz BEWa weź ciemnego husky jak ci ładnie zbieleje będziesz mieć "BEWa"
ps. ty bellieve takiego już oszukanego masz, nie marudź
ps. BEWy swego czasu bywały w Niemczech
Bel - Pią Paź 08, 2010 20:58
L., no właśnie mam oszukanego Ale fakt.. ładny PrawieBEW z niego.. szkoda,że raz biały a raz różowy
Pyl - Pią Paź 08, 2010 20:58
Oli napisał/a: | tak, gdyż megacolon jest związany z umaszczeniem ściśle i hodowla sama w sobie nie ma na to wpływu |
A miałam nadzieję, że można to jakoś nadzorować i minimalizować ryzyko
believe_86 napisał/a: | A marzeniem są też i moim od roku |
No to łączę się w bólu
Na razie mam wyjaśniałego haszczaka, taki... prawie BEW, ale...
A nie da się wybierać takich "niedorobionych" himków do dalszego rozmnażania i mieć "prawie BEWy" hodowlane (patrz Gracja - tylko mnie nie zabijcie za "niedorobionego" himka )? Ona jest jak ideał!
A mi w końcu nie zależy na genach tylko na szczurze, może sobie być ukrytym himkiem
Bel - Pią Paź 08, 2010 21:00
Pyl, to weź akrylową farbę i przemaluj (taki żart )
Pyl - Pią Paź 08, 2010 21:03
L. napisał/a: | jak chcesz BEWa weź ciemnego husky jak ci ładnie zbieleje będziesz mieć "BEWa" |
Tą drogą już miałam parę haszczaków - ale jakoś statystycznie słabo u mnie jaśnieją
L. napisał/a: | ps. BEWy swego czasu bywały w Niemczech |
Ale rozumiem, że z tym samym ryzykiem
believe_86, muszę spróbować z farbą Tylko nie wiem co łatwiej - wybielić futro czy zamalować oczy (taki żart )
baradwys - Pią Paź 08, 2010 21:06
Off-Topic: | mówią że syjamu i himki trzyma się w lodówce dla ładnego pointa więc proponuję jakiegoś BEHa dla odmiany podgrzewać to będzie nie wybarwiony |
Oli - Pią Paź 08, 2010 21:07
Pyl, zawsze można kupić BEHa, mój Vanity jest prawie BEWem, bo ma kiepskie znaczenie syjama.
Pyl - Pią Paź 08, 2010 21:10
Shy_Lady napisał/a: | mówią że syjamu i himki trzyma się w lodówce dla ładnego pointa więc proponuję jakiegoś BEHa dla odmiany podgrzewać to będzie nie wybarwiony |
Ale farba akrylowa może być łatwopalna
Bel - Pią Paź 08, 2010 21:11
Wyciąć pointa w razie czego i zamalować korektorem... nie będzie różnicy.. a jak się uprzeć to wziąć BEH-a rexa,wyciąć ponta przykleić watę
baradwys - Pią Paź 08, 2010 21:11
Off-Topic: | Pyl, ale nie masz go opalać i chodzi o to żeby nie malować |
Pyl - Pią Paź 08, 2010 21:17
Rany, dziewczyny, idę szukać niewybarwionych siamków/himków zanim nas zamkną w pudle. Malowanie, podgrzewanie, wycinanie/golenie, przyklejanie waty - toż to sadyzm podlegający ustawie o ochronie zwierząt!
A ja tylko chciałabym BEWa...
quagmire - Sob Paź 09, 2010 16:19
Pyl, właśnie mi przyszło do głowy, że najlepszy byłby BEH blazed lub ewentualnie BEW husky
A tak swoją drogą to agouti husky często fajniej jaścieją niz black husky A niebieskie to już w ogóle
|
|
|