Archiwum - chora szczurynka w sklepie
szczurkai - Sob Sty 14, 2017 21:01 Temat postu: chora szczurynka w sklepie Od pewnego czasu zaglądam do sklepu zoologicznego.Od około tygodnia jedna z samic nie wygląda dobrze.Jak przychodzę ciągle leży w tym samym miejscu i w tej samej pozycji (rogalik)Nie widzę żeby się przemieszczała.W oczach porfiryna,tylne łapki mają inny kolor (pobrudzone stolcem biegunkowym?).Jednym słowem wygląda nieciekawie Nie wiem co robić.Nie mam możliwości zabrania jej do siebie.Wiem ,że zwrócenie uwagi obsłudze może skutkować tym,że po prostu się jej pozbędą zamiast leczyć ( już w dwóch sklepach wktórych interweniowałam tak się stało).Może jest w zielonej górze ktoś kto mógłby ją wziąć , chociaż na DT?
Aggie - Pon Sty 23, 2017 18:27
W temacie szczurów jestem nowa. Niestety, ta sytuacja to nie jest odosobniony przypadek . Nie jestem z tych okolic, więc stałe przygarnięcie szczurzynki lub DT w moim wypadku odpada . Może skontaktuj się z Fundacją Viva Gryzonie? Z tego co wiem, mają tam swoich ludzi... Jest szansa, że coś zrobią z tą sprawą, a ogonek uzyska pomoc weterynaryjną jak i DT.
szczurkai - Pon Sty 23, 2017 20:02
Aggie, bylam tam ponownie kilka dni temu.Po zachowaniu szczurynki podejrzewa, że ma guza przysadki .Rozmawiałam z sprzedawczyniami. Dają jej mokrą karmę do jedzenia, więc póki co z głodu nie umrze. Powiedziały też, że ona zostaje tam do końca swoich dni a poza tym ma tam towarzyszkę. Nie wiem, czy zabieranie jej stamtąd wyjdzie jej na dobre(Przeniesienie jej do DT byłoby dla niej dużym stresem)
[ Dodano: Nie Lut 05, 2017 13:33 ]
Nieaktualne. Szczurynka nie żyje Podobno sterydy już przestały pomagać.Została uśpiona prawdopodobnie wczoraj wieczorem.
|
|
|