Archiwum - [WARSZAWA] Dwóch chorych panów
szlajfka - Wto Paź 11, 2016 14:48 Temat postu: [WARSZAWA] Dwóch chorych panów 1. Liczba szczurów do oddania: 2
2. Płeć szczurów: samce
3. Wiek szczurów: 2 lata
4. Miasto: Warszawa
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: nie
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Aktualnie chorują na mykoplazmozę - mają stale nawracające zapalenie górnych dróg oddechowych.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Fiołek wrażliwy, energiczny. Rubinek spokojny, bardzo proludzki
8. Stosunek szczurów do człowieka: Lubią ludzi, zwłaszcza Rubinek, nie są agresywne, dobrze zsocjalizowane.
9. Stosunek do innych szczurów: Mieszkają we dwójkę, poza normalnymi bójkami od czasu do czasu kochają się nazwajem.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Sytuacja osobista mnie do tego zmusiła. Aktualnie nie jestem w stanie dać im odpowiedniej opieki ze względu na stan zdrowia.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: nie dotyczy
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: nie dotyczy
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: resztki karmy, żwirku
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Tylko razem. Są bardzo ze sobą zżyte.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Umowa adopcyjna, przejęcie zobowiązań z umowy hodowlanej, informacje od przyszłego domku na temat szczurów.
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt: ela.iwaniuk@gmail.com, 883006068
18. Kilka słów o szczurze: Są to szczury rodowodowe. Fiołek od Zirrael, Rubin z Sun Rat`s. Bardzo kochane. Niestety chorują na mykoplazmozę, w związku z tym wymagają stałego leczenia, nebulizacji. Oddam je tylko osobie doświadczonej, najlepiej znanej na forum, gotowej podjąć dożywotnie leczenie i dać odpowiednią opiekę.
Senthe - Wto Paź 11, 2016 19:44
limomanka - Wto Paź 11, 2016 21:30
szlajfka, tak mi przykro Mam nadzieję, że szybko uda się znaleźć dom dla chłopców
Hanami - Śro Paź 12, 2016 05:49
szlajfka a czy kontaktowałaś się już z hodowcami?
Wydaje mi się, że w przypadku szczurów rodowodowych to pierwszy krok, gdy z jakiegoś powodu nie możesz już mieć zwierząt u siebie.
szlajfka - Śro Paź 12, 2016 11:46
Hanami, tak, hodowcy powiadomieni. Chociaż Robert z Sun Rat`s mi nie odpisał na maila, a ja nie mam do niego innych namiarów..
quagmire - Czw Paź 13, 2016 12:23
szlajfka, dam mu znać, że pisałaś.
szlajfka - Czw Paź 13, 2016 18:32
quagmire, dzięki.
Nikt nie chce chłopaków?.. One poza myko nie mają żadnych chorób, są przekochane. Dla mnie to strasznie trudna decyzja żeby je oddać.. Nadal nie jestem przekonana.
quagmire - Czw Paź 13, 2016 21:56
szlajfka, ktoś, kto ma szczury to raczej chorowitków nie weźmie.
A może dałoby radę Cię jakoś inaczej wesprzeć? Żebyście mogli zostać razem?
szlajfka - Pią Paź 14, 2016 09:35
Cytat: | A może dałoby radę Cię jakoś inaczej wesprzeć? Żebyście mogli zostać razem? |
Nie wiem... Może ktoś chociaż przez jakiś czas by się nimi zajął, a ja bym odpoczęła..
Zizollo - Pią Paź 14, 2016 10:28
szlajfka, szlajfka, bardzo trudna sytuacja i ciężka ale może faktycznie zorganizowanie jakiejś zbiórki pieniędzy czy coś trochę by polepszyło Wasz komfort?
trzymam kciuki żeby udało się znaleźć korzystne rozwiązanie dla Ciebie i szczurasów
szlajfka - Pią Paź 14, 2016 10:42
Zizollo, pieniądze też by się przydały, ale o to mi głupio prosić...
Hanami - Pią Paź 14, 2016 12:23
szlajfka napisał/a: | o to mi głupio prosić... |
A bazarek?
szlajfka - Pią Paź 14, 2016 13:55
Hanami, nie mam szczęścia w sprzedawaniu. Ale chłopcy chyba znaleźli już nowy domek, i to nie byle jaki
szlajfka - Nie Paź 30, 2016 21:51
Temat do zamknięcia.
|
|
|