Mioty urodzone - rok 2016 - Miot W Rotta Taivas
Nakota - Pią Lip 29, 2016 17:52 Temat postu: Miot W Rotta Taivas
Wczoraj, tj. 28.07.2016 r., w godzinach wczesno popołudniowych na świat przyszedł miot W!
Rodzicami zostali:
YVONNE of Zirrael - standard, velveteen, coffee, self
Kochana samiczka, zdecydowanie uwielbiająca człowieka. Zawsze po otwarciu klatki biegnie się przywitać z człowiekiem, pogłaskać, potem na chwilę ucieka, ale za sekundę wraca na ponowne mizianki. Gdyby mogła to nie odstępowałaby człowieka na krok. Urodzona w Polsce.
oraz
JASPIS Rotta Taivas - standard, standard, coffee agouti, self
Typowy duży dzieciak - wygląda jak dorosły samiec, ale w głowie mu pstro. Najchętniej non stop eksplorowałby i badał otoczenie, oczywiście najlepiej w obecności człowieka, któremu można wejść na głowę Łakomczuch, który wszystko spala na swojej codziennej bieganinie. Często można zobaczyć go obok z którymś z jego braci - Jukonem lub Jarvisem. Urodzony w Polsce.
Wszystkie maluszki otrzymają rodowody czeskiego związku hodowców szczurów rodowodowych Specializovaná organizace chovatelů potkanů, gdzie zarejestrowana jest hodowla.
Mamy 12 maluszków
quagmire - Pią Lip 29, 2016 18:03
Trzymam kciuki za pełne brzuszki
unicorn - Sob Lip 30, 2016 14:14
Dużo zdrówka
mmarcioszka - Sob Lip 30, 2016 18:46
Ciocia Yveta i ja trzymamy kciuki za pełne brzuszki
Nakota - Wto Sie 02, 2016 19:54
quagmire, unicorn, mmarcioszka, dziękujemy
mmarcioszka, wymziaj Yvetkę ode mnie i przekaż całusy od Yelmika i Yvonki
Tak wyglądaliśmy wczoraj:
W miocie jest zdecydowana przewaga jajcarzy, bo aż dziewięciu! Co ja zrobię z takim nadmiarem jajec no... Chociaż tyle, że rodzice mieli innego asa w rękawie pod postacią niespodzianki
Hanami - Wto Sie 02, 2016 20:54
Nakota napisał/a: | Co ja zrobię z takim nadmiarem jajec |
Jajec-nicę?
mmarcioszka - Śro Sie 03, 2016 00:08
Nakota, załatwione
Jaka niespodzianka ?
Nakota - Śro Sie 03, 2016 13:17
Najbardziej widoczna to ta, że wśród ciemnego rodzeństwa mamy dwa jasnookie żelki
Być może jest i druga, ale na chwilę obecną nie chce mi się w to wierzyć i dalej optuję przy tym, że jednak mam zwidy w tej kwestii
Skarpetka - Czw Sie 04, 2016 13:46
Strasznie jestem ciekawa, co masz za zwidy Ten z rozpostartymi lapkami taki jasniejszy w sumie niz reszta. Smieszy mnie jego poza
Szczury wiedza lepiej, jak sobie miot zaplanowac!
Nakota - Pią Sie 05, 2016 16:42
Garść wczorajszych zdjęć:
Skarpetka napisał/a: | Strasznie jestem ciekawa, co masz za zwidy |
Zwidy okazały się jednak nie być zwidami, a jawą, więc chyba mogę już powiedzieć... mamy w miocie dumbo!
jokada - Pią Sie 05, 2016 16:58
dumbusie sa najpiękniejsze
mmarcioszka - Pią Sie 05, 2016 17:12
Ekstra
Nakota - Wto Sie 09, 2016 16:35
jokada napisał/a: | dumbusie sa najpiękniejsze |
Muszę przyznać, że nie jestem jakimś specjalnym fanem dumbusi, ale rude dumbusie są totalnie przeurocze
A teraz kolejna porcja zdjęć - jesteśmy coraz większe i mamy coraz więcej futerka!
Jak widać po zdjęciach mamy więcej kolorów niż przewidywałam planując miot - najprawdopodobniej barwa mamusi została źle zakwalifikowana jako coffee z uwagi na jej nosicielstwo rozjaśnienia.
Karena - Wto Sie 09, 2016 17:23
Jak dobrze, że późno weszłam w temat i są głównie jajcarze
Skarpetka - Wto Sie 09, 2016 17:34
Kochana kupka śliczności ))
|
|
|