Mioty urodzone - rok 2016 - Miot R Rotta Taivas
Nakota - Czw Lut 18, 2016 17:17 Temat postu: Miot R Rotta Taivas
Wczoraj, tj. 17.02.2016 r., w godzinach nocnych na świat przyszedł miot R!
Rodzicami zostali:
RUSAŁKA of Zirrael - standard, standard, pearl, self
Wieczne dziecko, którego wiecznie wszędzie pełno. Totalnie bezproblemowa, nie przejmująca się niczym, łagodna jak baranek i kochana szczurza przyjaciółka, do której zawsze warto się przytulić Niewielka ciałem, ale za to wielka sercem, kochająca człowieka i gdyby miała taką możliwość - wciągnęłaby go do środka klatki Urodzona w Polsce.
oraz
Rapalje's MIDNIGHT MYBASH - standard, velveteen, agouti, self
Moje ukochane męskie słońce Niekonfliktowy, grzeczny, przybiegający do człowieka jak tylko otwierają się drzwiczki klatki - włącza wtedy taki motor w tyłku, że potrafi zbiec z samej góry klatki na sam dół, byleby tylko przywitać się z człowiekiem Da ze sobą zrobić wszystko, a mimo wszystko zachowując wciąż swój charakter i odrębność, więc nie jest taką totalną samczą ciapą Troszkę leń, ale tylko troszkę, a poza tym miziak i całuśnik jakich mało. Przyjechał z Holandii.
Z racji tego, że poród był dość krwawy i z lekkimi komplikacjami to postanowiłam nie denerwować samicy i pozwolić jej zająć się malcami po swojemu - co skutkuje tym, że na chwilę obecną i w najbliższym czasie nie będę sprawdzać ile jest malców/jakiej płci/jakiego koloru/futra - zatem więcej informacji i zdjęć będzie później
Wszystkie maluszki otrzymają rodowody czeskiego związku hodowców szczurów rodowodowych Specializovaná organizace potkanů, gdzie zarejestrowana jest hodowla.
Chester - Czw Lut 18, 2016 19:31
No no rodzice pierwsza klasa. Pewnie maluchy będą tak samo cudne
zirrael - Czw Lut 18, 2016 19:33
Dziadek Ion, babcia Ivy i wujek Meltemi są bardzo dumni z dzielnej Rusałki
quagmire - Czw Lut 18, 2016 20:01
To niech zdrowo rosną i niech teraz będzie już wszystko dobrze
R to moja ukochana literka miotu Nie zastanawiałabym się ani chwili, gdybym mogła
Rusałka - Czw Lut 18, 2016 23:44
Przepiękni rodzice. Wszystkie maleństwa z pewnością będą równie urokliwe. Niech ładnie rosną z brzuszkami pełnymi mleczka
PS. Zirrael, imię perłowej panienki cudowne
Oluś - Pią Lut 19, 2016 16:58
Kciuki za ogarnięcie małych i dużo, dużo mleka w brzusiach!
Nakota - Pią Lut 19, 2016 18:20
Dziękujemy za wszelkie miłego słowa
Rusałka pięknie spisuje się jako mama, dba o swoje maluszki i ładnie je karmi. Udało mi się je podejrzeć podczas gdy mama była zajęta jedzeniem kaszki i jeśli mój wzrok mnie nie myli to mamy 11 żelków z białymi półksiężycami w brzuszkach
Zdjęć jeszcze nie ma, bo staram się być silna i się specjalnie nie wtrącać, choć Rusałka zdaje się być ultra cierpliwa i zupełnie niewzruszona moim notorycznym ukradkowym zaglądaniem jakby chciała mi powiedzieć, że przecież świetnie daje sobie radę i nie ma co się stresować
[ Dodano: Sob Lut 20, 2016 21:01 ]
Pierwsze zdjęcie małych eRciątek
Chester - Sob Lut 20, 2016 21:22
Jejku są cudne! Jakie słodkie małe nóżki. chcę dwa samczyki jak dorosną
quagmire - Sob Lut 20, 2016 22:35
Nakota, przepadłam nie dość, że eRki, to jeszcze urodziły się 17 lutego, jak mój ukochany Bebop. Buuuu, aż żałuję, że jeszcze jest za wcześnie
Niech rosną zdrowe, duże, piękne i nieprzyzwoicie kochane.
Nakota - Wto Lut 23, 2016 19:28
quagmire, biednemu zawsze wiatr w oczy, ale nie martw się, będą jeszcze równie słodkie i urocze w przyszłości
Tygodniowe maluszki:
Chłopcy: (4 V i 2 S)
Dziewczynki: (1 V i 4 S)
Karena - Wto Lut 23, 2016 20:06
Dziewczynki ułożone prawie jak klawisze pianina
Rusałka - Wto Lut 23, 2016 21:57
Gromadka słodkich żelków
tuśka - Wto Lut 23, 2016 22:26
Rodzice prześliczni, maleństwa przeurocze. Nakota daj mi jednego chłopaka
Nakota - Śro Lut 24, 2016 11:06
Karena, faktycznie! Z początku nawet nie zauważyłam
Rusałka, tuśka, dziękujemy! Co do dawania chłopaka czy chłopaków... to na chwilę obecną lista na miot jest zamknięta, czekamy aż dzieciaki bardziej się powybarwiają i obrosną meszkiem
quagmire - Śro Lut 24, 2016 11:53
Są absolutnie słodkie
Będę oglądać i kochać
|
|
|