Archiwum - [POLKOWICE] Odrzańskie maluchy
Szczuronessa - Nie Sty 03, 2016 13:28 Temat postu: [POLKOWICE] Odrzańskie maluchy 1. Liczba szczurów do oddania: 4
2. Płeć szczurów: 2 samce i 2 samiczki
3. Wiek szczurów: ur. 07.12.15r. - 4 tyg. i samiczka mająca ok. 5-6 m-cy
4. Miasto: Polkowice
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Blablacar
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Brak
7. Charakter, usposobienie szczurów: Miziaki
8. Stosunek szczurów do człowieka: Od początku mają kontakt z ludźmi i z dziećmi
9. Stosunek do innych szczurów: Bardzo przyjazny
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Brak
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: Przybyły do mnie Jarocińskie szczurki z czego dwie panienki były ciężarne. Jedna poroniła, a druga husky Odra urodziła szóstkę maluchów
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: Będą już za 3-4 dni
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: Brak
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Moga być rozdzielone i tylko do domków gdzie są już szczurki
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Ankieta i kontakt w czasie łączenia malucha ze stadem
16. Zdjęcia szczurów: Poniżej
17. Kontakt: PW / https://www.facebook.com/agnieszka.marynowska
18. Kilka słów o szczurze: Panienka jest syjamką bardzo ruchliwą jak to z maluchami jest. Ciekawska, wejdzie w każdy kąt. Z pewnością waleczna, bo spuszcza ciągle łomot swoim braciom
Chłopiec jest kapturkiem z wielkim charakterkiem. Zawsze znajdzie sposób, by znaleźć drogę, niecierpliwy i zaczepny.
Drugi chłopiec jest cały czarny z ciekawymi szlaczkami na brzuszku. Najspokojniejszy, ale chyba z największym motorkiem w tyłku. Jest dla mnie najbardziej tajemniczym ogonkiem z wszystkich maluchów.
Do oddania jest też mama maluszków, która ma zdecydowanie dość maluchów skaczących jej po głowie Jest ostrożna w stosunku do ludzi, ale jest to połączone z obawą o maluchy. Gdy nie ma ich w pobliżu traktuje wszystkich z pewną delikatnością podgryzając palce i badając wszelkie kąty domu. Na wybiegu jest grzeczna, jednak woli trzymać się blisko mnie. Ani razu nie ugryzła do krwi.
Niestety więcej nie jestem w stanie powiedzieć na temat tych słodziaków ze względu, że maluchy dopiero niedawno zaczęły rozrabiać , a większość zachowań mamusi wychodzi z troski o maluchy.
Samiczka A1 - Mamusia Husky Odra
Samiczka A2 Syjamka
Samiec B1 Czarny
Samiec B2 Kapturek
olgapsiara - Śro Sty 06, 2016 09:38
O boże.... Syjamka!
Szczuronessa - Czw Sty 07, 2016 23:11
Wiem, że śliczna i dlatego znalazła już domek. Tak samo mama maluchów powędrowała z córeczką ze swoimi Dużymi.
Pozostali dwaj słodcy panowie, którzy zaliżą mnie na śmierć jeśli ktoś nie zechce ich przygarnąć. Czarnulek zyskał miano Netoperka. To nie jest błąd w słowie Tak słodko zaglądał przez kratki, że okazało się, iż jestem z cukru. Kapturek? Pierwszy przy misce i na rękach. Uwielbia skubać mi uszy tym bardziej, gdy mam kolczyki
Kto przygarnie dwóch łobuzów gotowych podbić serca? Decydujcie się, bo ich nie oddam
Szczuronessa - Wto Sty 12, 2016 18:50
UP
Dwaj panowie nadal poszukują domku
Szczuronessa - Nie Sty 17, 2016 00:45
UP
Szczuronessa - Śro Sty 20, 2016 19:39
Maluchy panoszą się po domu, a chętnych Dużych brak.
UP
mmarcioszka - Pon Mar 14, 2016 03:44
Szczuronessa, jakaś aktualizacja?
Szczuronessa - Pon Mar 14, 2016 10:00
Na tę chwilę pozostaje u mnie jeden z panów, który czeka na transport. Wygląda jednak na to, że będę szukać mu znów domku.. Zdjęcia postaram się wrzucić na dniach ;p
Vaco - Pon Mar 14, 2016 21:53
Cytat: | Wygląda jednak na to, że będę szukać mu znów domku.. |
Napisałam Ci wiadomość odnośnie transportu
Vaco - Śro Mar 23, 2016 19:39
Ogłaszam że mój chłopak został odebrany Ja niestety jeszcze go nie widziałam, ale podobno bardzo grzeczny i przyjazny
Szczuronessa - Śro Mar 23, 2016 19:48
A ja za nim już ryczę
Mój całusek kochany Dbaj o niego Vaco
Szczuronessa - Pon Kwi 11, 2016 11:57
Wczoraj ostatni pan powędrował do domku ;p
Temat do zamknięcia.
|
|
|