O szczurach ogólnie - Szczurza przygoda, coraz częstsze rozmyślania.
Squirrel - Nie Sie 30, 2015 14:34 Temat postu: Szczurza przygoda, coraz częstsze rozmyślania. Coraz częściej nachodzą mnie myśli o adopcji dwóch szczurasków z uszkami dumbo.
Wciąż zaskakuje mnie jakimi kontaktowymi gryzoniami potrafią być. Z odpowiednimi warunkami nie będzie problemu, czytałam o wszystkich wymaganiach, jestem w stanie wszystkie spełnić. Mam też jakikolwiek obraz opieki nad gryzoniem ponieważ mieszkają ze mną dwa chomiczaki
Jeszcze nie do końca umiem się na tym forum odnaleźć. Czy często są do adopcji szczuraski dumbo czy to raczej szukanie igły w stogu siana?
Najbardziej urzekają mnie umaszczenia szarości
agathe1988 - Nie Sie 30, 2015 14:37
Squirrel, zdarzają się dumbosze. Przegladaj Szczurze adopcje na facebooku lub dział forum "Oddam szczura". Jedna z użytkowniczek ma aktualnie na wydaniu dwóch samców dumbo,więc trafić można bardzo szybko
cane - Nie Sie 30, 2015 18:59
Squirrel, adoptowałam 3 dziewczyny bez zwracania uwagi na takie drobiazgi jak "uszy"... 2 z nich to dumbo .
W ogóle mam ostatnio wrażenie, że więcej tego niż "czujnouchych" standardów
Squirrel - Nie Sie 30, 2015 20:54
Każdy przygarnia to co mu się podoba. Ja się zakochałam w tych z uszkami dumbo, nie "zwyczajnych" i tyle.
cane - Nie Sie 30, 2015 21:17
Ależ ja najmniejszych pretensji nie mam o cudze gusta . Sama teraz "poluję" na konkretny wygląd, z hodowli albo adopcji, byleby było konkretne umaszczenie . Wcześniej też miałam swoje konkretne wymagania [jedynie najmłodsza Nietoper mnie zawiodła - jest z przypadkowej ciąży, "zamówiłam" ją jeszcze przed jej urodzeniem.... i miała być nie-niebieskim rexem, a jest niebieskim standardem ]
To były tylko moje luźne przemyślenia nt. ilości dambo-uchych, nie miałam najmniejszego zamiaru ciebie urazić .
Ps. "zwyczajne" uszy/sierść nazywamy "standard" .
Squirrel - Nie Sie 30, 2015 21:51
Nie poczułam się wcale urażona
Póki co orieentuję się w terenie, rozglądam, rozmyślam i upewniam się dalej czy szczuraski powinny u mnie zagościć
eruannalle24 - Pon Sie 31, 2015 13:31
ja też przygotowuję się na przyjęcie 2 szczurków, zamówiłam już klatke itd, czekam na ogłoszenia o adopcji z Trójmiasta marzą mi się dwie malutkie dziewczynki, umaszczenie bez znaczenia właściwie, byle nie agouti
Layla - Pon Sie 31, 2015 14:09
Po co czekacie na adopcje z waszego miasta? Jestem z Trójmiasta, szczury mam z Olsztyna, a miałam z Poznania, Wrocławia, Białegostoku i Wawy Transport się znajdzie.
cane - Pon Sie 31, 2015 21:25
eruannalle24, łap Paulę z "Małych Artystów" . Wiem, że ma właśnie 2 panie i 3 panów na wydaniu w Gdańsku .
eruannalle24 - Wto Wrz 01, 2015 07:50
Dzięki cane, już wczoraj się konsultowałyśmy
cane - Wto Wrz 01, 2015 14:37
eruannalle24, Swoją drogą tak jak mówiła Layla - nie ograniczaj się swojego miasta... Jestem z Gdyni, a szczurki mam z Warszawy i... nawet nie wiem skąd Paula mi przywiozła jedną dziewczynkę
eruannalle24 - Śro Wrz 02, 2015 20:40
no i są, dwie albinoski od Gosi z OGONÓW
|
|
|