To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Rzeszów Samice szczurka Dumbo

atnaa - Wto Sie 11, 2015 19:37
Temat postu: Rzeszów Samice szczurka Dumbo
Witam!!!
Szukam dwóch młodziutkich samiczek Dumbo. Nie chce brać szczurka z zoologicznego ale jak tak dalej pójdzie to na prawdę nie będę miała wyjścia :(
Mam już dla ogonków wszystko zorganizowane.
To będą moje 4 szczurki. Zależy mi by były młode (kilka tygodni). Szybko się przywiązuję do zwierząt, bardzo później przeżywam ich utratę, dlatego nie chce brać starszego szczurka.
Bardzo proszę o kontakt: 791474373
Gdy jestem w pracy najprawdopodobniej nie odbiorę, jednak na pewno oddzwonię!

26.08 będę również w Krakowie, więc mogłabym też wtedy przygarnąć ogonki :)

mmarcioszka - Wto Sie 11, 2015 23:53

atnaa, wyjście jest zawsze - poczekać ;)
Obserwuj ogłoszenia adopcyjne w dziale "oddam", planowane mioty w zarejestrowanych hodowlach i stronę Szczurze Adopcje na fb, coś się znajdzie.

atnaa - Wto Sie 11, 2015 23:56

mmarcioszka obserwuje, tylko ileż można czekać?
no nic wierzę, że się uda.

mmarcioszka - Śro Sie 12, 2015 00:01

atnaa, na pewno się uda.
A czekać można długo, oj długo.

atnaa - Śro Sie 12, 2015 00:05

Kurde tylko czy starczy mi cierpliwości??? Mam teraz sporo wolnego czasu i tęskni mi się za tym by ktoś czekał na mnie w domku, bym miała do kogo wracać.
no nic, na razie cierpliwie czekam ;)

Lavi - Śro Sie 12, 2015 07:04

atnaa, W hodowli Sun Rats są wolne panienki:) http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=17673
atnaa - Śro Sie 12, 2015 10:35

Tylko to nie są Dumbo :(
cane - Pią Sie 21, 2015 01:05

atnaa, nie przesadzaj, czasami warto poczekać ;) . Wiem, że to ciężko wytrzymać, ale cóż... cierpliwość to cnota :P .

Jeśli nie umiesz nic znaleźć to może zmień troszkę wymagania? Może zamiast 2 dumbo zadowól się 1 dumbo i 1 standardem? Albo rozszerz zakres poszukiwań? Ja mieszkam w Trójmieście a moje najcudowniejsze na świecie szczury przybyły do mnie z Warszawy [2 siostry, po 2 miesiącach szukania] i nawet nie pamiętam skąd [1 maleńka, rezerwowałam ją jeszcze przed narodzinami :D ]. Może też zacznij się rozglądać również za ciut starszymi szczurkami, nie tylko młodzikami? Jeśli się wie skąd ogony przybywają to jest szansa na już fajnie oswojone smrodki :mrgreen: . Czasami nawet szczurki z dobrych domów szukają nowego miejsca do życia [np. jeśli właściciel wyjeżdża za granicę] :( .

Aaaa.... oglądaj też OLX, tam też się czasami trafiają szczurki poszukujące domów. Transport zawsze da się załatwić przez blablacar :) .

atnaa - Pią Sie 21, 2015 11:42

:)
Udało się :) mam już 3 kochane mordeczki od dziewczyny z niespodziewanej ciąży. Mają 5 tygodni. Wchodzą na rękę ale jeszcze są dość płochliwe, wystarczy jakiś szelest, ruch i uciekają. Jednak są cudowne :) no i nie Dumbo. Zobaczyłam je i już to nie miało znaczenia :D

Layla - Pią Sie 21, 2015 11:57

Cytat:
Zobaczyłam je i już to nie miało znaczenia :D
Hahaha, zawsze tak jest :D
atnaa - Pią Sie 21, 2015 12:03

Noooo!!! Są najukochańsze, najpiękniejsze! Jak jestem w pracy to chce już do nich wracać! Nie mogę sie doczekać aż się oswoją, jednak trenujemy głaskanie, branie na ręce. Nawet udaje mi się uczyć je przychodzenia na zawołanie :) Zawsze wtedy dostają smakołyk :)
Zastanawiam się tylko nad jednym. Poidełko - czy potrafią z niego pić... (1 raz mam od tak małego ogonki). jedna widziałam, że potrafi, jednak nie wiem jak reszta i boję się ich zostawiać bez miseczki z wodą...
To jest coś niesamowitego, w trakcie, bo gdy to pisałam kolejna mi pokazała, że potrafi :) To pewnie i trzecia się nauczy jak nie umie prawda????

cane - Pią Sie 21, 2015 16:23

atnaa, na 100% - szczurki to bardzo mądre zwierzaki, błyskiem uczą się od siebie nawzajem :D .
mmarcioszka - Pią Sie 21, 2015 17:21

Super.
W takim razie temat zamykam. Załóż swoim szczurom nowy w dziale WASZE SZCZURY i pochwal się ich zdjęciami :)