Archiwum - Przyjmę 2 samiczki
cane - Pią Maj 29, 2015 21:28 Temat postu: Przyjmę 2 samiczki Witam
Poszukuję 2 samiczek do adopcji, mile widziana przynajmniej tymczasowa klatka [później będzie oddana dla potrzebujących szczurków]. Nie ukrywam, że potwornie brzydzą mnie jajka u facetów, więc ew. mogą też być odjajczeni chłopcy
Teraz trochę o warunkach.
Dziewczyny będą teoretycznie "pierwszymi zwierzątkami" dla dzieci [8 i 11 lat]. Oczywiście to tylko teoria, w praktyce jestem jeszcze ja - matka . Lat trochę więcej, szczurki posiadałam przez lat wiele, na dodatek zawodowo zajmuję się zwierzętami i opieką nad nimi. Doskonale zdaję sobie sprawę, że dzieciaki [mimo, że przy zwierzętach wychowane i odpowiedzialne] mogą nie podołać i wtedy szczurki przechodzą w moje ręce [oznacza to AŻ przeprowadzkę z pokoju do pokoju].
Docelowo planuję dla szczurków klatkę min. 80x40x80 LUB zrobienie woliery o podobnych wymiarach... Jednak ze względów okazjonalnych [dzień dziecka + urodziny córy] zależałoby mi na adopcji już teraz. Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiednich szczurków do adopcji samodzielnie :-[
Kupno nowej klatki tymczasowej [czyli, aby było ona chociaż minimalnie wygodna] to dla mnie idiotyczny wydatek - zapłacę ok. 100-150 zł, a będę z niej korzystać miesiąc-dwa... Jeśli nie możliwości adopcji z klatką tymczasową/pożyczenia klatki to oczywiści kupię własną, ale wolałabym te pieniądze przeznaczyć na wyposażenie docelowe.
Odnośnie wizyty adopcyjnej - z góry uprzedzam, że mogę mieć lekki problem czasowy [do południa - często mnie nie ma, po południu - są dzieciaki, a nie chcę żeby cokolwiek wiedziały], po za tym z góry proszę o osoby nie bojące się psów. Mam sukę, dość sporą i nie przepadającą za obcymi [zwłaszcza mężczyznami!]. Psina za "dawnych lat" miała ze szczurami do czynienia. Oczywiście i tak nie będzie miała kontaktu z szczurkami po za klatką.
Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 730-312-088.
A teraz odpowiem na ankietę
1. Czy masz już szczury? Nie
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary. Opisałam wszystko wyżej
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić? No właśnie... Nie znam tutejszych weterynarzy od małych zwierząt, mam nadzieję że pomożecie mi wybrać jakiegoś sprawdzonego
4. Czym zamierzasz karmić szczurki? Cały czas waham się między herbalife a vitakraft
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury? Absolutnie nie, dlatego chcę 2 szczurki jednej płci
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków? Oczywiście, ale zawsze zapominam o zdjęciach... tak tylko uprzedzam
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście. Psa mam, do szczurów był przyzwyczajony. Oczywiście nie ma mowy, żeby pies miał kontakt ze szczurkami inny niż poprzez pręty klatki - jest za duża, za gwałtowna żebym jej zaufała [jej machnięcie łapą czy pchnięcie pyskiem umie być... niedelikatne, wolę nie sprawdzać ile szczurki wytrzymają]
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów? Mam 3 "zapasowe" domy, jakbyśmy musieli pilnie wyjechać na parę dni. Na dłuższe wyjazdy zawsze szukam takich miejsc, żeby zwierzaki mogły jechać z nami.
9. Jak będą wyglądały wybiegi? Kable zabezpieczone tunelami, wejścia za regały zatkane.. Z całą resztą to cóż... Jeden z moich szczurów udowodnił mi kiedyś, że nie istnieje coś takiego jak "zabezpieczenie", jeśli szczur naprawdę CHCE
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną? Tak, opisałam to wyżej
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun? Oczywiście
cane - Nie Maj 31, 2015 19:33
nieaktualne
|
|
|