To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Klatka Perfect

sliwkowapanna - Śro Mar 04, 2015 13:14
Temat postu: Modyfikacja klatki Perfect
Mam tę niższą dwupiętrową wersję, wiecie może czy da się dokupić gdzieś jedno "piętro"? Bo chyba się nie da połączyć dwóch klatek w jedną, jedynie wyjmując jeden bok i zczepiając zaciskami, tylko nie wiem na ile to jest solidne rozwiązanie. Ktoś coś kombinował/spotkał się z tym?:)
VicuVicu - Wto Kwi 21, 2015 16:44
Temat postu: Klatka Perfect
Cześć. Od paru dni zastanawiam się czy klatka Perfect jest odpowiednia dla młodych szczurków lub starszych (adoptowanych).
Jako że zastawiam się nad tym by pojawiło się stado szczurów.
I tu właśnie zwracam się do was.
Czy klatka ta jest odpowiednia dla szczurów w różnym wieku?
Ile szczurów mogłoby tam mieszkać? (Prawdopodobnie bedą to kastraty oraz samiczki niewykastrowane)
Pozdrawiam

mmarcioszka - Wto Kwi 21, 2015 19:35

VicuVicu, tutaj masz kalkulator: http://pliki.szczury.biz/klatki/rcc.html dzięki któremu przeliczysz dla ilu szczurów przeznaczona jest klatka.
Dobrze urządzona woliera będzie odpowiednia zarówno dla młodzieży jak i starszych szczurów. W przypadku klatki Perfect warto jednak zwrócić uwagę na duże odstępy między prętami, przez które spokojnie przejdą drobne samice i maluchy.

Dodatkowo TUTAJ znajdziesz recenzję tej klatki napisaną przez jednego z forumowiczów.

Ogólnie polecam korzystanie z opcji "szukaj", szybko znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

aneczka1-13 - Wto Kwi 21, 2015 19:41

To jest bardzo dobra i funkcjonalna. Ale ma wade. Dość spory odstęp między prętami klatki i małe szczurki lub samiczki mogą przez nie przechodzić.

Ale można klatkę osiatkować. Taką siatkę można kupić np. w obi i to jest dobre rozwiązanie.

Devona - Pon Lis 16, 2015 14:57

Scaliłam dwa wątki dotyczące klatki Perfect.