Archiwum - [Zielona Góra] Standardowe nicponie
ema0505 - Pon Lut 16, 2015 14:03 Temat postu: [Zielona Góra] Standardowe nicponie 1. Liczba szczurów do oddania: 7
2. Płeć szczurów: 1 samiczka i 6 samców
3. Wiek szczurów: Maluchy około 1,5 miesiąca, ojciec 5-6 miesięcy.
4. Miasto: Zielona Góra
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Transport grzecznościowy/ blablacar.
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Nic mi o tym nie wiadomo, wszystkie szczury wyglądają na zdrowe.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Ciężko powiedzieć - malce jak to malce, mają motorki w pupciach, jedni bardziej odważni, drudzy mniej.
8. Stosunek szczurów do człowieka: Widać, że miały kontakt z człowiekiem, tak samo ich ojciec - pozwala brać się na ręce, liże dłonie, wchodzi na kolana.
9. Stosunek do innych szczurów: W swoim gronie zachowanie w porządku. Podejrzewam, że takie maluchy nie miałyby problemów z łączeniem.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Nie wiem dlaczego właściciel chciał się pozbyć ojca. Najprawdopodobniej nie jest już jemu potrzebny reproduktor.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: Kiedy zapytałam o to pana, od którego zabierałam malce odpowiedział, że specjalnie trzymał samca z samicą, ponieważ zoolog chciał od niego małe. Jednak jak widać się rozmyślił.
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: Tak.
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: Brak.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Pojedynczo oddam tylko do stada.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Odpowiednia wiedza oraz warunki. Odpowiedzialność. Umowa adopcyjna oraz wizyta przedadopcyjna (jeśli będzie taka możliwość).
16. Zdjęcia szczurów: Niżej.
17. Kontakt: Pw
18. Kilka słów o szczurze: Szczurki zabrałam dopiero wczoraj, więc za dużo nie jestem w stanie napisać. Opisy charakterów będą przy zdjęciach poszczególnych maluchów, postaram się już dziś coś napisać o każdym z nich.
M1 - rezerwacja ema0505
M3 - rezerwacja moniapik
M4 - rezerwacja moniapik
M5 - rezerwacja moniapik
M6 - rezerwacja
F1 - rezerwacja Szczuronessa
Jessie (ojciec malców) - rezerwacja ema0505
[/b]
ema0505 - Wto Lut 17, 2015 20:28
Niestety dziś znalazłam małego czarnuszka martwego. Nie mam pojęcia co się mogło stać. Nie miar ran na ciele.
limomanka - Śro Lut 18, 2015 06:46
ema0505, bardzo mi przykro - może był po prostu za słaby
ema0505 - Śro Lut 18, 2015 19:12
Wygląda na to, że wszystkie szczurki zarezerwowane . Bardzo się cieszę, bo są wspaniałe, przyszli właściciele na pewno będą zadowoleni
ema0505 - Czw Lut 26, 2015 12:45
M5 dalej szuka swojego domu! Jest to jasnobeżowy kaptur. Kto go pokocha?
ema0505 - Pon Mar 02, 2015 15:49
Wszystkie dzieciaki w nowych domkach
|
|
|