To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Olsztyn] Dwa 6 tygodniowe samczyki husky szukają domu.

cornflakegirl - Pią Sty 16, 2015 18:18
Temat postu: [Olsztyn] Dwa 6 tygodniowe samczyki husky szukają domu.
1. Liczba szczurów do oddania: 2

2. Płeć szczurów: samce

3. Wiek szczurów: 6 tygodni

4. Miasto: Olszytn

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: w obrębie 50km za zwrot kosztów paliwa, transport grzecznościowy.

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: brak danych

7. Charakter, usposobienie szczurów: dzieciaki dopiero co do mnie trafiły, ale są raczej oswojone, nieagresywne.

8. Stosunek szczurów do człowieka: pozytywny

9. Stosunek do innych szczurów: jak to dzieciaki

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: dostałam telefon od znajomej z prośbą o pomoc. Jej koleżanka miała znaleźć szczury na klatce schodowej w kartonie, a jej mama nie pozwoliła ich trzymać w domu, więc powiedziałam, że pomogę. Gdy je dostałam znajoma powiedziała mi, że "dowiedziała się prawdy" i okazało się, że szczury były z zoologicznej wpadki i nie udało się tych dwóch oddać. W grę wchodziło oddanie ich do schroniska (!), więc i tak by do mnie pewnie trafili. Postanowiłam, że sama znajdę im dobry domek.

11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: wpadka sklepowa

12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: nd

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: brak

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: wolałabym razem, ewentualnie jeśli znajdą się domki z maluchami w podobnym wieku mogę ewentualnie rozdzielić. Nie chcę jednak, by któryś z nich czekał sam.

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Dużo serca, miłości i odpowiedzialności. Mile widziane doświadczenie z opieką nad szczurkami, obowiązkowa ankieta przedadopcyjna i kontakt po adopcji raz na 3 miesiące, umowa adopcyjna. Zastrzegam sobie prawo do wyboru według mnie najlepszego domku, nie decyduje kolejność zgłoszeń.

16. Zdjęcia szczurów: zrobię jutro, gdy wzejdzie słońce ;)

17. Kontakt: pw, ten temat

18. Kilka słów o szczurze: Ciężko coś więcej o nich póki co powiedzieć. Póki co są przestraszeni zmianą miejsca. Wyglądają na oswojonych z pozytywnym stosunkiem do człowieka. Nie wykazują agresji (spokojnie dają się brać na ręce), przyda im się jednak dalsza socjalizacja.

Dodam, że sama mam stado samiczek, więc adopcja jest raczej pilna.

cornflakegirl - Sob Sty 17, 2015 21:38

Obiecane zdjęcia chłopaczków. Są cudowni, naramienni, otwarci na kontakt z człowiekiem.

limomanka - Sob Sty 17, 2015 22:15

Bliźniaki :D Przeurocze :serducho:
cornflakegirl - Nie Sty 18, 2015 14:35

Po wizycie u weta dobre wieści. Dzieciaki zdrowe jak małe rybki, bez lokatorów na gapę :)
cornflakegirl - Pią Sty 23, 2015 22:38

Chłopcy są zarezerwowani, prosiłabym o nie zamykanie wątku, póki nie trafią do nowego domku :)
limomanka - Sob Sty 24, 2015 09:47

cornflakegirl, :kciuki:
cornflakegirl - Pon Sty 26, 2015 12:18

Trzymajcie kciuki. Dziś maluszki jadą do nowego domku:) oby wszystko było dobrze :)
cornflakegirl - Pon Sty 26, 2015 19:21

dzieci w nowym domku. można zamknąć :)
medzik - Pon Sty 26, 2015 20:24

Panowie już się u mnie rozgościli i czują się dobrze ;) .