To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Olsztyn] Wyrzucone jak śmieci w zaklejonym kartonie...

Ratanka - Nie Lis 30, 2014 15:12
Temat postu: [Olsztyn] Wyrzucone jak śmieci w zaklejonym kartonie...
1. Liczba szczurów do oddania: 2

2. Płeć szczurów: samce

3. Wiek szczurów: 7-10 mc

4. Miasto: Olsztyn

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Wa-wa,Trójmiasto

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: brak info

7. Charakter, usposobienie szczurów: olbrzymie pieszczochy,tulisie i miziaki

8. Stosunek szczurów do człowieka: bardzo pozytywny

9. Stosunek do innych szczurów: brak info

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: znalezione w zaklejonym kartonie

11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: -

12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: -

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: -

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: tylko razem

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: ankieta i umowa adopcyjna,kontakt po adopcji

16. Zdjęcia szczurów: chwilowo brak

17. Kontakt: forum

18. Kilka słów o szczurze: Otrzymałam telefon od koleżanki,która znalazła na klatce schodowej,przy wejściu do piwnicy kartonik.Przesunęła go nogą i w tym momencie coś się zaczęło w nim poruszać.Karton był tak oklejony dookoła taśmą,że nie dała rady go otworzyć na miejscu.Zabrała do domu i rozcięła nożyczkami.Jej oczom ukazały się 2 szczury.Chłopcy popiskiwali cichutko ale szybko wdrapali się na ręce.Lizali palce,tulili się do siebie i do niej.Są bardzo oswojone,mizisiaste,lgną do człowieka.Nie wypowiadam się na temat tej parówy,która zakleiła je tak,że nie miały jak oddychać w tym kartonie.Brak mi słów.Szukam odpowiedzialnego domku,chociaż tymczasowego.Chłopcy to kapturki agouti,w wieku ok 7-10mc.

Ratanka - Śro Gru 10, 2014 19:12

Chłopaki mają super dom tymczasowy,trzymajmy kciuki by zostały na stałe ;)
smeg - Wto Sty 13, 2015 11:42

Aktualne?
Ratanka - Wto Sty 13, 2015 19:25

aktualne,postaram się o fotki
Ratanka - Pon Sty 19, 2015 14:50

http://www.fotosik.pl/pok...7a5e3b7911.html
http://www.fotosik.pl/pok...6f9b3b5a57.html
http://www.fotosik.pl/pok...d713df6dc3.html
http://www.fotosik.pl/pok...5f93bf126c.html

Dodaję opis z domku tymczasowego.Niestety chłopaki nie mogą tam zostać,bo spanielka szaleje doprowadzając domowników do obłędu a szczury do stresu...

"Bohdan to ten z grubszym kapturem, jest większy,masywniejszy,grubszy i wydaje mi się że starszy...to chyba nie są bracia (wg mnie Gieniu jest młodszy). Bohdan jest śmielszy, po otwarciu klatki od razu wychodzi i zwiedza,a Gieniu czeka i czeka i patrzy zanim się zdecyduje. Po 'wybiegu' nie trzeba ich łapać, same po czasie wchodzą zwabione jedzeniem. Widać,że chodziły 'wolno'... Nigdy nas nie ugryzły,nigdy nie pomyliły palca z jedzeniem. Jak coś nie pasuje Bohdanowi,to ucieka a Gieniu piszczy(np na początku jak córka go chciała przytulać), ale nie ugryzy.... Jak tylko wchodzę do pokoju i cmokam(tzn,ze jedzenie przyszło;)), to od razu idą do wejścia klatki na żebry;) niestety niezbyt chętnie dają się od razu wziąć na ręce, raczej trzeba poczekać aż same podejdą (Bohdan wchodzi pod nogi jak siedzę na podłodze i się tuli, Gienek jest bardziej bojaźliwy-były miziane na pewno,ale u nas chyba ta nasza suczka je tak stymuluje do ostrożności,bo czasami cyrki odstawia pod drzwiami).Bohdan jest alfą i czasem gania Gienia,są jednak bardzo zżyci i adoptowani powinni być razem"

Ratanka - Wto Lut 03, 2015 12:31

hop hop! chłopaki czekają na domek
metalowa - Czw Lut 05, 2015 12:34

Ech... niby mam miejsce na kolejne dwa szczury, ale moi rodzice mieli bardzo duży problem, żeby się zgodzić na dwa... chłopcy są śliczni, do tego w podobnym wieku, co moje samce... chciałabym ich przygarnąć, ale o ile na dwa szczury mnie stać, to nie wiem, jak by sprawa wyglądała z czterema. :( No i transport.... piszesz, że jest możliwość transportu do Trójmiasta, ale jak by to wyglądało? Mieszkam w okolicach Słupska, do Gdańska mam pociągiem jakieś dwie godziny. Chłopcy nie mogą być oddzieleni, bo są tak zżyci ze sobą, czy po prostu nie chcesz, żeby żył bez towarzystwa?
Ratanka - Czw Lut 05, 2015 12:53

Transport to najmniejszy problem.Kilka dni temu pojechała ode mnie szczurzynka do Poznania... Jeśli rodzice nie zgadzają się na kolejne szczurki i nie bardzo stać Cię na utrzymanie kolejnych,to raczej sobie odpuść ;) Nie zgadzam się na rozdzielenie chłopaków ponieważ są ze sobą bardzo zżyci to raz,a dwa jeden zostałby sam...
Ratanka - Sob Lut 21, 2015 17:35

Chłopaki - miziaki się przypominają ;)
mmarcioszka - Pon Mar 23, 2015 22:33

Aktualne?
Ratanka - Pon Mar 23, 2015 23:40

tak
aktualne

mmarcioszka - Śro Kwi 22, 2015 01:42

Aktualne?
Karena - Nie Maj 31, 2015 17:15

Brak odzewu. Zamykam.