Archiwum - [Opole] Siedem Zwrotek szuka domów
karola - Czw Cze 19, 2014 14:17 Temat postu: [Opole] Siedem Zwrotek szuka domów 1. Liczba szczurów do oddania: Siedem maleństw.
2. Płeć szczurów: 3 samiczki i 4 samce.
3. Wiek szczurów:Urodzone 19.06.2014. Do nowych domków mogą trafić około 23.07.2014.
4. Miasto: Opole.
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Wrocław, Krapkowice, Brzeg, Rybnik, Katowice, Kędzierzyn-Koźle i okolice tych miast - do dogadania.
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: ---
7. Charakter, usposobienie szczurów:---
8. Stosunek szczurów do człowieka:---
9. Stosunek do innych szczurów: ---
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: Szczurzycę, Strofkę, dostałam "w spadku" po bezmyślnej znajomej, która kupiła ją w zoologu, po czym stwierdziła, że jej jednak nie chce (szczegóły w temacie mojego stada, można doczytać). Podejrzewałam u Strofki ciążę no i się niestety nie pomyliłam.
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: W wieku 4,5 tygodnia będą rozdzielone.
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:---
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Do domków gdzie są już inne szczury maluchy mogą iść pojedynczo. W przeciwnym razie tylko i wyłącznie parami (lub w większej ilości).
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela:Przygotujcie się na "Sto pytań do" Mile widziane osoby gotowe podpisać umowę adopcyjną i chętne do aktywności w temacie w "Miotach adopcyjnych".
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt:Proszę o pw.
18. Kilka słów o szczurze:Maluchy są różowe, żelkowate i piszczące. Mają brzuszki pełne mleka i troskliwą szczurzą mamę. Ogółem jest ich 9, ale jedna dziewczynka na 100% zostanie u mnie. Na razie nie potrafię określić płci, kolorów ani znaczeń. Z tego co zauważyłam większość ma czarne oczka, ale jest (przynajmniej) jeden czerwonooki rodzynek.
Wiem, że to maleństwa i wiele się może wydarzyć, ale chcę zacząć szukać domków jak najwcześniej. Mimo ich niesamowitego uroku maluszki nie mogą zostać u mnie wszystkie. Będę na bieżąco dodawać informacje o Zwrotkach w tym temacie, także zainteresowani niech śledzą posty i bez obaw piszą pw.
Lavi - Czw Cze 19, 2014 19:41
karola, chyba chodziło o datę narodzin 19.06?;)
Trzymam kciuki za znalezienie domków
ema0505 - Czw Cze 19, 2014 20:37
karola, Czy Strofka jest fuzzem? Bo nie widzę dokładnie na ekranie telefonu . Jeśli byłby jakiś fuzziasty chłopczyk, to byłabym wstępnie chętna
Viv'quaree - Czw Cze 19, 2014 21:43
Gdybym znalazła transport to bym wzięła jedną samiczkę do siebie.
karola - Pią Cze 20, 2014 06:09
Lavi, dziękuję, już poprawiam
ema0505, jest double rexem. Nadal chętna?
Viv'quaree, wysyłam pw.
Poranne wiadomości
Jeśli mnie wzrok nie oszukał (a nie mam żadnego doświadczenia w temacie) to wśród Zwrotek mamy 5 dziewczynek i 4 chłopaków. Panny wszystkie ciemnosierstne i ciemnooczne. Dwaj panowie prawdopodobnie z jasną sierścią i czerwonymi oczkami.
Wszystkie hipopotamy razem:
Samiczki (chyba):
Samczyki (chyba):
Strofka pięknie zajmuje się dziećmi. Wszystkie są pękate od mleka A widok Strofki trzymającej je do góry dupkami i wylizującej zajął mnie wczoraj na cały wieczór.
ema0505 - Pią Cze 20, 2014 06:55
karola, Niestety, dzisiaj przyjezdza do mnie maluch, ktory zajmie 5 miejsce. Klatke mam na 6 szczurkow, a że o fuzziku zawsze marzyłam, to będę wybrzydzac. Przykro mi, trzymam kciuki za znalezienie najlepszych domków
Viv'quaree - Pią Cze 20, 2014 17:44
Prawdopodobnie mam nawet transport, który często jeździ na trasie Katowice-Toruń A jak nie, to dużo jest kursów z tamtych okolic do Warszawy. W Warszawie znalazłabym nocleg dla szczurci, a potem znalazła transport do Torunia
karola - Sob Cze 21, 2014 09:50
Viv'quaree, jeśli pozytywnie rozwiąże się kwestia klatki to to jest super wiadomość
Ktoś chętny na zdjęcia?
Dziewczynki:
Chłopcy:
Chłopaki straszne wiercipięty są, zwłaszcza ci jaśni. Za to jedna z dziewczynek uparcie drze paszczę przy każdej okazji. Strofka ją wylizuje - skwi, skwi, skwi. Rodzeństwo się na nią wturla - skwi, skwi, skwi. Wyciągam ją do zdjęć - skwi, skwi, skwi.
karola - Sob Cze 21, 2014 12:47
Indywidualne foto
Jeśli ktoś chciałby się podjąć określenia płci to bardzo, bardzo będę wdzięczna (specjalnie nie podpisuję, które to moim zdaniem chłopcy/dziewczynki).
Maluch nr 1:
Maluch nr 2:
Maluch nr 3:
Maluch nr 4:
Maluch nr 5:
Maluch nr 6:
Maluch nr 7:
Maluch nr 8:
Maluch nr 9:
Inq - Sob Cze 21, 2014 13:57
1-4 chłopcy, reszta dziewczynki
Viv'quaree - Sob Cze 21, 2014 14:02
karola napisał/a: | Viv'quaree, jeśli pozytywnie rozwiąże się kwestia klatki to to jest super wiadomość |
Miarka załatwiona, więc będziemy mierzyć
Ohhh, jakie kochane kluseczki <3
mmarcioszka - Sob Cze 21, 2014 14:23
Pierwsza czwórka to chłopcy, pozostałe panienki.
Nie mogę tu już wchodzić, bo doszłam ostatnio do wniosku, że bardzo brakuje mi w stadzie dumbousznej, niestandardowosierstnej baby
karola - Sob Cze 21, 2014 14:42
mmarcioszka, a pamiętasz że miałam Cię odwiedzic? To by od razu transport był... :p
mmarcioszka - Sob Cze 21, 2014 14:47
karola, odwiedzić mnie możesz zawsze, a przy okazji transport będzie dla warszawiaków, jesli będą chętni na maluchy ze stolicy, co tam od razu dla mnie
karola - Nie Cze 22, 2014 08:47
Inq napisał/a: | 1-4 chłopcy, reszta dziewczynki |
mmarcioszka napisał/a: | Pierwsza czwórka to chłopcy, pozostałe panienki.
| Dokładnie takie były moje typy.
Do oddania jest 7 szczurków, 3 samiczki i 4 samce.
TŻ zgodził się żeby dwie dziewczynki zostały u nas
Aha, po rozmowie z Justka1 okazuje się, że Strofka jest raczej fuzzem więc maluszki mogą być "niespodziankowe".
Edit - zdjęcia indywidualne z podziałem na płeć
Chłopcy 1 i 2:
Chłopiec 3:
Chłopiec 4:
Dziewczynka 1:
Dziewczynka 2:
Dziewczynka 3:
|
|
|