To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Znajdka Gryzio pilnie potrzebuje domu i towarzystwa

joanna521 - Czw Cze 12, 2014 18:44
Temat postu: Znajdka Gryzio pilnie potrzebuje domu i towarzystwa
1. Liczba szczurów do oddania: 1

2. Płeć szczurów: samczyk

3. Wiek szczurów: ok. 4 miesięcy

4. Miasto: Kielce

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: raczej nie

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:weterynarz orzekł, że szczur jest zdrowy

7. Charakter, usposobienie szczurów: nie mam doświadczenia, jest raczej spokojny, mało ruchliwy

8. Stosunek szczurów do człowieka:trochę się boi, gryzie zaniepokojony albo kiedy chce coś sprawdzić, chyba to nie jest szczurek "naręczny"

9. Stosunek do innych szczurów: jest samotny

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Szczurek został znaleziony pod blokiem. Prawdopodobnie ktoś go wyrzucił. Próby odnalezienia właściciela nie dały rezultatu.

11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia:

12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek:

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone:

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela:Nie mam doświadczenia, jeśli chodzi o szczury. Wydaje mi się jednak, że powinien to być ktoś, kto już miał (ma) szczury, ma doświadczenie i rozumie, że nie każdy szczurek to pieszczoch. Najlepiej by było, gdyby ten ktoś albo ktosia:) miał już szczurka albo szczurki płci męskiej.

16. Zdjęcia szczurów: Zdjęcia są niewyraźne. Gryzio nie lubi, jak się go fotografuje i chowa się w najdalszy kąt klatki.

17. Kontakt: prywatna wiadomość na forum, mail: josen@poczta.onet.pl lub telefon 661 209 310

18. Kilka słów o szczurze:Jak piosałam, szczur został znaleziony. Przygarnęłam go jakiś miesiąc temu. Przechodził kwarantannę (nonsensowną!), bo ugryzł chłopca, który go znalazł. Przebywa w klatce w suszarni blokowej, sam. Nie mogę go wziąć do domu. Mam dorosłe koty. Widzę, że bardzo mu się nudzi. Rozpaczliwie potrzebuje towarzystwa! Jest zdrowy, jak twierdzi weterynarz.

[ Komentarz dodany przez: Karena: Czw Cze 12, 2014 20:00 ]
joanna521, zmieniłam zdjęcia na miniatury, bo na forum używamy miniatur zamiast załączników.

joanna521 - Czw Cze 12, 2014 19:40

Karena! Następnym razem już będę wiedzieć:)
Karena - Czw Cze 12, 2014 20:12

Off-Topic:
joanna521, W razie czego zostawiam pomocnik : tutaj ;)

joanna521 - Czw Cze 12, 2014 22:04

Off topic:
Dzięki:)

limomanka - Pią Cze 13, 2014 05:53

joanna521, warto postawić jeszcze warunek, żeby chłopcu zapewnić towarzystwo ogona/-ów tej samej płci. W stadzie szybciej się oswoi :)
gucia_ska - Pią Cze 13, 2014 12:04

Śliczny szczurek! Trzymamy kciuki za szybkie znalezienie dobrego domku :kciuki:
joanna521 - Pią Cze 13, 2014 14:28

Dzięki za kciuku:) I za dobrą radę!
joanna521 - Sob Cze 28, 2014 07:55

Przepraszam, że tak długo się n ie odzywałam :oops:

Gryzio znalazł nowy domek!!! Już w niedzielę 15 czerwca poszedł do 6 samczyków i wysterylizowanej panienki. Na razie jeszcze oczywiście nie został włączony do stada, ale przestał być taki nieufny :)

Nie miałam kompletnie czasu, żeby o tym napisać. Najpierw zresztą nie chciałam zapeszyć...