Archiwum - Szczur Fuzz
makskor - Wto Mar 18, 2014 09:35 Temat postu: Szczur Fuzz Gdyby widział ktoś łysolka do adopcji ewentualnie w zoologu z gdańska byłbym wdzięczny za informację:)
wilczek777 - Wto Mar 18, 2014 10:09
Nie popieramy kupowania szczurków w sklepach zoologicznych także takiej informacji tu nie uzyskasz. Adopcje można śledzić w dziale oddam lub na facebooku Szczurze Adopcje.
FaerielDeVille - Wto Mar 18, 2014 10:59
Ooo, mój koszulkowy wzór w podpisie!
Cegriiz - Wto Mar 18, 2014 12:12
makskor, jesteś od czerwca zeszłego roku i nadal nie wiesz, ze nie popieramy kupna w sklepach zoologicznych ?
Warto też zaglądać w sprawach adopcji na grupy szczurze na FB lub na drugie szczurze forum.
smeg - Wto Mar 18, 2014 17:17
makskor, dodatkowo warto napisać coś więcej o sobie i warunkach dla szczurków - jaką masz klatkę, czy masz już jakieś szczury, czym je karmisz itp.
makskor - Wto Mar 18, 2014 18:35
Wiem że nie popiera się kupowania szczurków z zoologa dlatego napisałem "ewentualnie". To że szczur jest sprzedawany dla mnie nie przekreśla jego szansy na dom. Co do warunków to mam klatkę 100x50x80 w której mieszkają dwie urocze panny. Ostatnio zauważyłem, że moje dziewczyny strasznie się biją ( w nocy nie idzie spać) i boje się że w końcu coś sobie zrobią. Czytałem że towarzystwo kastrata zmienia zachowanie dwóch samiczek i stają się spokojniejsze dlatego chciałem im dobrać jakiegoś samca. Bardzo podobają mi się łysolki dlatego miałem nadzieję że znajdę jakieś namiary. Moje szczurki karmię mieszanką ziaren i zbóż. Do tego codziennie wieczorem dostają porcję warzyw
Szczurówka - Wto Mar 18, 2014 18:49
makskor napisał/a: | Wiem że nie popiera się kupowania szczurków z zoologa dlatego napisałem "ewentualnie". To że szczur jest sprzedawany dla mnie nie przekreśla jego szansy na dom.9 |
Ale przekreśla szansę innych szczurów które trafią na miejsce kupionego przez ciebie szczura.
A dwa w zoologu możesz dostać chorego szczura na którego możesz wydać sporo na leczenie.
I w ogóle po co nakręcać biznes pseudohodowcom skoro można zapłacić hodowcy co ma hodowlę zarejestrowaną np. w zhsrp ? Z tego co wiem to teraz u henioka jest szansa na fuzzy
makskor - Wto Mar 18, 2014 18:58
Pieniądze nie grają roli jeśli chodzi o zwierzę. Wiem że jest mnóstwo szczurków do adopcji więc nie przekreślam niczego.
FaerielDeVille - Wto Mar 18, 2014 19:08
makskor napisał/a: | Wiem że jest mnóstwo szczurków do adopcji więc nie przekreślam niczego. |
Dlatego nie ma co nawet patrzeć na zoologa. Tu nie ma żadnego "ewentualnie", bo tutaj po prostu zoologa nie traktuje się jako jakiejkolwiek opcji.
No i trzeba obserwować ogłoszenia, rzadko się trafia że ktoś ci podrzuci w twoim temacie akurat upragnionego przez większość szczurolubów fuzza.
makskor - Wto Mar 18, 2014 19:12
Wiem dlatego miałem nadzieję że gdy komuś rzuci się w oczy to mi da znać
Layla - Wto Mar 18, 2014 20:09
makskor napisał/a: | Czytałem że towarzystwo kastrata zmienia zachowanie dwóch samiczek i stają się spokojniejsze | to mit, miałam kastrata z samicami i spokojne nie były. Niemniej jednak towarzystwo dla szczurów zawsze spoko
Cegriiz - Wto Mar 18, 2014 20:34
U mnie mimo samca w stadzie, zachowanie samic się nie zmieniło.
mmarcioszka - Czw Maj 01, 2014 17:50
Aktualne?
mmarcioszka - Śro Maj 07, 2014 13:16
Brak odzewu, zamykam.
|
|
|