Archiwum - [Gdańsk] przygarnę 3 młodych samczyków
Lidkamk - Pon Sty 20, 2014 13:08 Temat postu: [Gdańsk] przygarnę 3 młodych samczyków Witam, mam już jednego staruszka i nie czcę aby dalej był samotny i z chęcią adoptuję od kogoś młode szczurki najlepiej ok 2 miesięcy. Nie chciałabym kupować w sklepie szczurasków, dlatego jeśli ktoś ma to z chęcią je kupię lub przygarnę. Koniecznie samców i najlepiej jak najciemniej umaszczone np. brąz, czarny.
smeg - Pon Sty 20, 2014 13:37
Lidkamk, skąd jesteś? Szukałaś tutaj: https://www.facebook.com/SzczurzeAdopcje?fref=ts i w dziale "Oddam"?
Lidkamk - Wto Sty 21, 2014 13:59
Jestem z Gdanska I wiem ze to prehistoryczne ale nie korzystam z facebooka
smeg - Wto Sty 21, 2014 14:05
Ogłoszenia na tej facebookowej stronie są chyba dostępne także dla osób nieposiadających konta (przynajmniej ja je widzę nawet gdy się wyloguję). Możesz je przejrzeć, wiele osób nieudzielających się na forach ogłasza tam ogonki. W razie potrzeby tu jest temat transportowy: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=10417 gdzie można się ogłosić, że potrzebujesz pomocy w przewozie szczurka z innego miasta. Bardzo łatwo jest znaleźć transport np. z Warszawy do Gdańska, więc z powodzeniem możesz szukać maluchów z tamtych okolic.
Jeśli chciałabyś maluszki z hodowli rodowodowej, tutaj są jeszcze dwaj wolni chłopcy: http://forum.szczury.biz/...p=939117#939117 . Należy wypełnić i wysłać ankietę na adres mailowy hodowli (link dostępny kilka postów dalej w tym temacie).
Pyl - Wto Sty 21, 2014 14:07
smeg napisał/a: | Ogłoszenia na tej facebookowej stronie są chyba dostępne także dla osób nieposiadających konta | Potwierdzam - jako prehistoryczny mamut bez konta na fb
Karena - Wto Sty 21, 2014 14:13
Lidkamk, w razie gdybyś potrzebowała się skontaktować z kimś prowadzącym fanpejdż 'SzczurzeAdopcje' to jestem
Lidkamk - Śro Sty 22, 2014 14:07
Łał dzięki za pomoc, a jesli chodzi o szczurki z hodowli np. Sun Rats to prawda ze sa zdrowsze I dłużej żyja? Tylko ten warunek dotyczący sekcji... Miałam juz niestety taka przykra sytuacje ale nie dalam pokroic Milusia po prostu nie mogłam.
Pyl - Śro Sty 22, 2014 14:39
Lidkamk napisał/a: | a jesli chodzi o szczurki z hodowli np. Sun Rats to prawda ze sa zdrowsze I dłużej żyja? | Nie ma takiej gwarancji i nie ma badań, które by to potwierdziły. Hodowla jest nakierowana na eliminację chorób dziedzicznych, ale za mało czasu upłynęło, aby dawało to wymierny, mierzalny i powtarzalny efekt.
To co jest pewne to to, że szczury z hodowli mają dobry start (odpowiednie żywienie, odpowiednie warunki rozwoju), nie pochodzą z przypadkowego imbredu oraz co ważne są dobrze zsocjalizowane - mają kontakt z człowiekiem, z innymi szczurami, wychowują się w grupie rodzeństwa (nie są za wcześnie wydawane do domków jak czasem się to dzieje w sklepach). Do hodowli nie są brane również osobniki o niestabilnym charakterze czy agresywne.
Lidkamk - Śro Sty 22, 2014 16:37
Hmm no to mam dylemat, sekcja odpada nie przełamie sie Dostałam zgode na kupno 2 ogonkow z sun rats ale sama nie wiem, zwlaszcza ze na wczesniej polecanej stronie fc dziewcznie z Malborka urodziły sie male - kinder niespodzianka ze sklepu, jeszcze nie wiadomo czy sa chłopaki bo rodzone 7stycznia ale Słodziaki
quagmire - Śro Sty 22, 2014 16:39
Lidkamk, to adoptuj, w przypadku hodowli obowiązek wykonania sekcji jest zapisany w umowie.
Lidkamk - Śro Sty 22, 2014 18:46
Raczej tak zrobie w kazdym razie dzieki
mmarcioszka - Nie Mar 02, 2014 19:36
Aktualne?
Lidkamk - Pon Mar 03, 2014 01:06
Nie już nie aktualne - mam już trzech urwisów.
|
|
|