To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Warszawa+] Poszukiwane młode samiczki.

FaerielDeVille - Czw Maj 23, 2013 21:23
Temat postu: [Warszawa+] Poszukiwane młode samiczki.
Z racji, że za TM odeszła Mynia, Gaba została sama i poszukujemy pilnie towarzyszki/towarzyszek (max. dwóch) dla niej, najlepiej młodszych, bo sama Gaba zbyt duża nie jest (ma nieco ponad rok) a dobrze się adaptowała z Małą (która nam zwiała i jak do tej pory znaku życia nie dała, nie mamy pojęcia jak ona to zrobiła, rozważaliśmy wszystkie możliwości i serio nie mamy pojęcia :shock: ).
mmarcioszka - Czw Maj 23, 2013 22:40

Off-Topic:
PaniCiurowa, jak to "zwiała"? Jak, gdzie?

FaerielDeVille - Czw Maj 23, 2013 23:45

Off-Topic:
No właśnie nie wiem, brat ich pilnuje zawsze kiedy mają wybieg, wypytałam go, mówił że okien nie otwierał na oścież, przeszukaliśmy wszystkie, dosłownie wszystkie kąty w mieszkaniu i nie mamy pojęcia, gdzie przepadła. :x Nie ma jej już ponad tydzień, moi chłopcy nawet jak potrafili sobie bunkier urządzić za szafą to po max. 3 dniach wychodzili, w międzyczasie podkradając jedzenie, a po niej ani śladu...

Dory - Pią Maj 24, 2013 09:53

PaniCiurowa, ja bym radziła dosłownie przewrócić chałupę do góry nogami raz jeszcze. Jeżeli szczura się gdzieś zaklinowała i zdechnie, to poza tym, że szkoda zwierzątka, będzie strasznie śmierdzieć. Jeśli nie znajdziesz małej, znajdziesz przynajmniej miejsce, którym wydostała się z domu... :|
FaerielDeVille - Pią Maj 24, 2013 10:09

Dory, to właśnie zrobiliśmy. Przetrząsnęliśmy całe mieszkanie, odsuwaliśmy meble, lodówkę, pod wanną też sprawdzaliśmy (ale tam też by było ją słychać, gdyby się zaklinowała). Sprawdziliśmy nawet pawlacz w przedpokoju, chociaż nie miałaby jak się tam wspiąć. I podejrzenia mamy takie, że albo brat nieopatrznie zapomniał ją zamknąć do klatki i otworzył okno, a to jest bardzo niski parter i za oknem zaraz jest ogródek, albo nam zwiała przez drzwi, ale z drugiej strony ona się nigdy w stronę drzwi nie zapuszczała. :shock:
katkanna - Nie Maj 26, 2013 21:53

Tu są szczurki do uratowania, Warszawa:
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=14670

Mai-ah - Pon Maj 27, 2013 19:50

A u mnie do adopcji mamusia i córeczka (niekoniecznie razem) http://forum.szczury.biz/...ghlight=#873959
FaerielDeVille - Pon Maj 27, 2013 20:43

Ok ;)
Robię update: Gaba nam coś podejrzanie wygląda. Jeśli się nam nie rozpakuje, to znaczy że mamy miejsce wolne dla kilku dziewczyn.
Wyjaśnienia później... :|

FaerielDeVille - Czw Maj 30, 2013 20:52

Dobra, Gaba jednak urządziła nam fałszywy alarm, tak więc wznawiamy poszukiwania dwóch panienek w wieku podobnym do jej (1-1,5 roku). Najchętniej bezpośrednio z Warszawy, bo niedługo brat jedzie do Częstochowy do domu na wakacje i będzie trudniej z transportem, a ja jestem swoistym koordynatorem całej akcji. :roll:
czami - Czw Maj 30, 2013 21:54

szkoda, że tylko 2, mam 3 dziewczynki.
FaerielDeVille - Czw Maj 30, 2013 22:07

O, to i tak poślę PW ;)
Kluska - Nie Cze 30, 2013 11:47

Aktualne?
FaerielDeVille - Nie Cze 30, 2013 12:13

Nie, już nie :) Gaba znalazła dwie cudowne towarzyszki. :mrgreen: