Archiwum - Samiczka rex i dumbo do oddania z klatką śląsk.
Inq - Śro Lut 13, 2013 23:03 Temat postu: Samiczka rex i dumbo do oddania z klatką śląsk. 1. Ilość szczurów do oddania: 1
2. Płeć szczurów: samiczka
3. Wiek szczurów: 1 rok i 3 miesiące
4. Miasto: Świętochłowice
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: do 50 km
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: żadnych
7. Charakter, usposobienie szczurów: wesoła, kontaktowa
8. Stosunek szczurów do człowieka: lubi człowieka
9. Stosunek do innych szczurów: lubi inne szczury
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: niewielka klatka
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela:dziewczynka tylko do stada
17. Kontakt: na PW
18. Kilka słów o szczurze: Dziewczynka miła, przyjazna. Ciekawa świata.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:
Jakiś czas temu przygarnęłam 2 dziewczyny od znajomego który hodował szczurki dla węża. Wcześniej wyrwałam jedną której znalazłam cudowny dom na drugim forum.
Te dwie panienki były u mnie jakiś czas i dołączyła do nich malutka szczurzynka Kreska. Jedna z dwóch pierwszych dziewczyn była mamą Kreski, ale że dziewczyna się ostała ostatnia z miotu (niestety reszta miotu nie skończyła dobrze:( ) udało mi się ją uratować. Od razu uprzedzam, że nie miałam żadnego wpływu na to co się działo u tego człowieka.Udało mi się od niego uratować w sumie 4 panienki i nie został u niego już żaden szczur!! Wąż również został sprzedany, więc modlę się, aby już nigdy więcej w jego ręce nie dostały się żadne szczury!
Powód oddania Kreski jest dość smutny
Wczoraj po ciężkiej walce odeszła jedna z dziewczyn. Przekochana szczurcia. Miała guza na policzku który rozsadzał jej od środka oko i żuchwę Walczyliśmy bo było podejrzenie, że to tylko ropień, ale niestety. Wczoraj mała zasnęła na zawsze
Nie zdążyłam się otrząsnąć po wczorajszym dniu, kiedy dziś rano odeszła druga szczurcia Ona miała już prawie 3 lata więc wydaje mi się, że umarła z tęsknoty i starości. Z drugą szczurcią były ze sobą od samego początku. No i została mi samotna Kreska
Nie mogę przygarnąć dla niej kolejnej dziewczyny a nie pozwolę, aby była sama dlatego musiałam podjąć trudną decyzję.
Dlatego szukam dla niej domu z minimum jednym szczurkiem - samiczką lub wykastrowanym samcem. Mogę oddać ją razem z taką starszą klatką jak ktoś na początek nie ma. Naszą dużą klatę oddałam bratu i została mi taka mniejsza,stara - dobra na chwilę jeśli ktoś nie ma wcale i potrzebuje na przeczekanie, żeby kupić większą.
Malutka jest śliczna, kochana i tylko potrzebuje stada albo chociaż kompana.
Szukam jej dobrego domu i mogę ją dowieźć gdzieś w promieniu 50 km od Świętochłowic.
Jest mi ciężko, ale nie mam wyjścia
Zdjęcia mam dwa - jak była całkiem maleńka, wtedy ją zabrałam. I jedno trochę późniejsze.
Karena - Śro Lut 13, 2013 23:18
Inq, Piękna
Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o jej charakterze? Jest rozbrykana czy bardziej się nadaje do starszego stada?
Inq - Pią Lut 15, 2013 17:51
Wiem, że jest piękna
Rozbrykana nie jest, ale też nie jest taka stateczna. Lubi zwiedzać, lubi się pobawić. Ale nie szaleje już jak maluch Była w stadku 3 szczurzynek z czego jedna była dużo starsza 3-letnia i druga niespełna dwuletnia (jej mama). Dogadywały się bardzo dobrze. Najstarsza była przewodnikiem, z młodszą trzymały rodzinną sztamę
Myślę, że nadaje się zarówno do młodego stadka jak i do starszego, ponieważ jest szczurkiem ugodowym
Nisia - Pią Lut 15, 2013 18:07
Śliczna mała
czarnuszak - Pią Lut 15, 2013 18:37
Śliczna szczurcia szkoda, że tak daleko i miałam się nie doszczurzać narazie
Inq - Pią Lut 15, 2013 19:52
Gdybym tylko mogła, nie szukałabym domu dla Kreski
Ale nie podejmę się wzięcia kolejnego szczurka a nie pozwolę na to, aby mała była sama. Ona już jest nieszczęśliwa co widzę i boję się, że dłuższy taki stan może się źle na jej zdrowiu i psychice odbić
Mam cichutką nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto przygarnie ją do swojego stadka i da jej dużo miłości...
LalaAla - Pon Mar 04, 2013 20:15
Jezu jaki piękny szczur... Czemu nie mogę mieć ani jednego więcej
_ogonek_ - Wto Mar 05, 2013 18:39
Inq, mam nadzieję, że malutka szybko znajdzie kochający dom, jest śliczna
K3 - Czw Mar 07, 2013 23:04
Aktualne?
Lizz - Pią Mar 08, 2013 19:02
Moje stadko chętnie by ją przyjęło:)
K3 - Pon Mar 25, 2013 01:24
Jakby coś się zmieniło to jestem bardzo chętna Mam bardzo dużą klatkę i stadko 3 szczurkowe samiczkowe
Kluska - Pon Maj 06, 2013 21:38
Brak odzewu. Zamykam.
|
|
|