Archiwum - Przygarnę/odkupię szczurki w rozsądnej cenie, Z KLATKĄ
AniaChii - Wto Lut 05, 2013 23:44 Temat postu: Przygarnę/odkupię szczurki w rozsądnej cenie, Z KLATKĄ Witam od dłuższego czasu zastanawiam się nad zaadoptowaniem szczurka, miałam już jedną samicznę, niestety po 4 latkach odeszła, w lipcu ubiegłego roku . Smutno mi bez niej strasznie i choć wiem, że nic mi jej nie zastąpi mogę ofiarować komuś ciepły i bezpieczny dom.
Poprzednią samiczkę zakupiłam w zoologicznym, była wystraszona, pogryziona, bardzo nieufna czlowiekowi. Z czasem zaczęła mnie tolerować, potem wręcz wielbić uzależniłam ją od głaskania! Szczurek w moim pokoju zawsze miał otwartą klatkę- pod warunkiem, że drzwi od pokoju były zamknięte(bo przegryzła 3 razy kabel od internetu grasując po salonie ), z czasem nauczyła się wskakiwać na łóżko i przeszkadzać mi gdy korzystałam z komputera czy czytalam książkę, których pogryzła mi dziesiątki . Wydaje mi się, że Ryuuku miała bardzo miłe życie, pomimo naszych ciężkich początków bardzo się do siebie przywiązałyśmy. Odbiegłam od tematu kompletnie
Jestem zdecydowana na przyjęcie 2 samiczek (nie chcę, żeby się mi rozmnożyły, bo nie miałabym czasu na zajęcie się całą gromadką) z klatką- ponieważ swoją starą oddałam. Czasami czułam, że Ryuuku chciałaby towarzystwo, niestety nie tolerowała ona innych szczurów- zapewne po przeżyciach z przeszłości, dlatego chcę dwie samiczki, będzie im razem raźniej i powinny się lepiej czuć w nowym otoczeniu.
Jestem spod okolic Zielonej Góry, lecz myślę, że podróż nie byłaby wielkim wyzwaniem, a nawet ciekawą przygodą
W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać na gadu/ maila/ gdziekolwiek.
Nashi - Śro Lut 06, 2013 00:01
Myślę, że nie łatwo będzie znaleźć szczury do adopcji razem z klatką, ale ciekawe ogłoszenia dotyczące szczurzych akcesoriów można znaleźć tutaj .
smeg - Śro Lut 06, 2013 08:42
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?p=839245 - tu możesz przygarnąć dwóch chłopaczków z Zielonej Góry
Kluska - Pon Mar 04, 2013 09:07
Aktualne?
Kluska - Śro Mar 13, 2013 08:33
Brak odzewu. Zamykam.
|
|
|