To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Kupię szczurka!

Monmon - Pią Sty 04, 2013 16:27
Temat postu: Kupię szczurka!
Witam.
Kupię szczurka - samiczkę!
Koniecznie dumbo, niebieski lub beżowy, najlepiej dość młody :)
Szczurek jest mi potrzebny do towarzystwa dla Pam i jej córeczki :) Kupiłam bardzo dużą klatkę, przecież miejsce nie może się zmarnować :P

smeg - Pią Sty 04, 2013 16:37

Monmon, http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=95 - tutaj masz dział z planowanymi miotami w rodowodowych hodowlach. Tylko z takich popieramy kupowanie ogonków :) Wypełnij ankietę, wyślij do hodowcy i zapisz się na wybrany miot.

Czasem szczurki dumbo trafiają się także w adopcji, ostatnio coraz częściej, ale są dość szybko rozchwytywane, więc najlepiej samemu na bieżąco śledzić dział "Oddam" ;)

Monmon - Pią Sty 04, 2013 16:55

Tyle, że ja nic z tego nie rozumiem.
Ja kocham szczury, ale nie jestem hodowcą ani znawcą.
Gdy widzę opis:
Prawdopodobne odmiany:
"uszy: standard
sierść: standard, teddy rex, double teddy rex, możliwe pojawienie się sierści rex, velveteen, double rex, double velveteen
kolory: 75% black, 25% mink
znaczenia: self, berkshire, varieberk, variegated, jeśli mama byłaby jednak american berkshire będą hooded zamiast varieberk i variegated. "

to po prostu nie potrafię się połapać, wolę zapytać tutaj, w końcu od tego jest ten dział :)

smeg - Pią Sty 04, 2013 17:02

Tak, od tego jest ten dział, ale na przepiękne dumbo maluszki (skoro koniecznie takiego chcesz) jest tylu chętnych, że hodowca nie musi szukać chętnych do ich kupna, bo są rozchwytywane :) Po prostu przyjęło się, że to przyszły właściciel "musi się pofatygować" ;)

Szukaj takich miotów w których spodziewane są maluszki o uszach dumbo (nie standard). Kolory i znaczenia możesz sobie wygooglować, ale domyślam się, że będą Cię interesowały kolory american blue, russian blue i inne "blue" albo beige. Self to szczurek cały w jednym kolorze, berkshire lub irish mają łatkę na brzuszku.

Monmon - Pią Sty 04, 2013 17:06

Dziękuje bardzo :) Dzięki tym wskazówkom odszyfruje te skrypty :P
Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam :)

Kluska - Wto Lut 05, 2013 15:32

Aktualne?
Monmon - Wto Lut 05, 2013 19:46

Tak.
Kluska - Pon Mar 04, 2013 09:07

Aktualne? :)
Monmon - Pon Mar 04, 2013 15:02

Nie.