Archiwum - [WARSZAWA] Dwaj uroczy chłopcy dumbo szukają domku!
Camellia - Wto Paź 23, 2012 21:46 Temat postu: [WARSZAWA] Dwaj uroczy chłopcy dumbo szukają domku! 1. Ilość szczurów do oddania: 2
2. Płeć szczurów: samce
3. Wiek szczurów: ok. 6 miesięcy
4. Miasto: Warszawa
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Po dogadaniu się mogę zawieźć chłopaków w najbliższe okolice Warszawy lub na trasie Warszawa-Sochaczew. Chętni z dalszych miejscowości zawsze mogą znaleźć dobroduszną osobę, która przy okazji swojej podróży przetransportuje szczurki do nowego domku
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Brak danych.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Spokojne, grzeczne, nie boją się nowego otoczenia, nie kłócą się między sobą.
8. Stosunek szczurów do człowieka: Dają się brać na ręce i miziać, nie boją się chociaż wiadomo, zawsze muszą przyzwyczaić się do obcego
9. Stosunek do innych szczurów: W swoim towarzystwie są grzeczni, nie walczą. Nie przedstawiałam ich innym szczurom.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Szczurki są u mnie na DT (a więc tymczasowo). Poprzedni właściciele byli zmuszeni oddać szczurki przez astmę syna, więc postanowiłam pomóc. Na drugim szczurzym forum jest ich wątek oraz historia (wątek chłopaków szczury.org).
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: ------
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: ------
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: Wraz z chłopakami mogę oddać nieskładaną klatkę z drucianymi pięterkami (aktualnie są zdemontowane) i jednym zawieszonym koszyczkiem. Wymiary klatki: 58x38x72. Dodatkowo daję poidełko, transporter i resztki karmy (VL). Zaznaczam, iż klatka powinna być używana wyłącznie jako klatka tymczasowa lub "chorobówka", no chyba, że szczurki mają w niej tylko spać i załatwiać swoje potrzeby, a tak to będą stale na wybiegu.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Chłopaki są do oddania razem, są ze sobą zżyci.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Przede wszystkim ankieta przedadopcyjna i szczera bezstresowa rozmowa przez PW, a w razie potrzeby wizyta i umowa.
16. Zdjęcia szczurów: Tutaj jest cała galeria chłopaków: tymczasiki, ale poniżej również wrzucam kilka zdjęć.
17. Kontakt: zapraszam do kontaktu przez PW.
18. Kilka słów o szczurze: Imiona chłopaków z poprzedniej rodzinki to Blake (biały) i Bruce (brązowa główka). Chłopaki są kochani, mizialscy (zwłaszcza Bruce), grzeczni, nie walczą o jedzenie ani miejsce, za to kotłują się, iskają i przeważnie śpią razem W zasadzie niczego się nie boją, chociaż wiadomo, nowe miejsce i obcy ludzie to zawsze jakiś tam stres. Na wybiegu wesoło brykają, w klatce leniuchują na hamaczkach... Są śliczni i czekają na dobry, kochający domek!
Blake:
Bruce:
Razem:
Camellia - Czw Paź 25, 2012 14:30
Jeśli wszystko dobrze się ułoży, to już w przyszłym tygodniu chłopaczki będą w nowym domku
pszczoła - Czw Paź 25, 2012 15:14
uff, cieszę się, bo już mi serce do nich miękło
Zizollo - Pią Paź 26, 2012 11:57
super bo aż szkoda takich słodkich miśków
Klaudiaaa. - Nie Paź 28, 2012 15:44
Słodcy są .Mam nadzieje ,że znajdą bardzo dobry domek .
Camellia - Wto Paź 30, 2012 19:41
Dumbolce jutro jadą do nowej rodzinki. Trzymajcie kciuki za bezproblemową podróż
Klaudiaaa. - Wto Paź 30, 2012 19:43
Trzymam kciuk .Żeby żyło im się dobrze .
Myslicielka - Wto Paź 30, 2012 22:40
Wspaniale
Klaudiaaa. - Śro Paź 31, 2012 08:44
I co tam?
Judka - Śro Paź 31, 2012 20:25
chłopaki dojechali szczesliwie:)
Camellia - Śro Paź 31, 2012 20:47
Życzymy samych wspaniałych wspólnie spędzonych chwil
Chłopaki u nowych właścicieli, tak więc wątek jest już nieaktualny.
Klaudiaaa. - Śro Paź 31, 2012 21:24
Judka, załóż im wątek .
|
|
|