Archiwum - Oddam moją Mesi do domku z samicami.
Cola - Pią Wrz 07, 2012 16:02 Temat postu: Oddam moją Mesi do domku z samicami. skasowałam tą ankietę, bo to trochę inna sytuacja.
kilka dni temu odeszła moja przedostatnia szczurzyca. w marcu było ich 5, w tej chwili jest jedna - Mesi. Mesiol skończyła kilka dni temu 2 lata, jest bardzo spokojna, bezproblemowa, totalnie neutralna. Ponieważ rezygnuję ze szczurów, nie będę jej dobierała towarzystwa. nadal się ze sobą gryzę, ale dla mnie najważniejsze jest dobro szczura, a ponieważ ze wszystkich szczurów z Mesi jestem najmniej związana, myślę że nie zrobiłabym jej krzywdy gdyby trafiła do innego domu. ja bym oczywiście swoje przeżyła...
Mesi nigdy nie miała problemów ze zdrowiem, nawet przeziębiona nie była.
oddam ją tylko do domku w trójmieście lub olsztynie, najlepiej do kogoś kogo znam prywatne. Nie chcę pytać każdego z osobna, więc gdyby znalazł się ktoś kto na resztę życia (która nie wiem ile będzie trwała, bo jej siostra umarła bardzo nagle) przygarnie potarganą syjamkę, odetchnęłabym z ulgą.
AngelsDream - Pon Wrz 10, 2012 16:18
Przypominam, że jest to temat adopcyjny. Wpis prowokujący poboczną dyskusję, nic nie wnoszącą do sytuacji Coli i szczurzycy, został usunięty wraz z postami odnoszącymi się do niego.
AD
PACZEK - Pon Wrz 10, 2012 16:24
Trzymam kciuki za domek dla Mesi
Cola - Pon Wrz 10, 2012 22:00
pewnie się nie znajdzie bo jak widać szczur ma dom i nie jest to adopcja pierwszej potrzeby.
żeby nikt nie miał wątpliwości, kocham swojego zwierzaka tak jak kochałam wszystkie i robię to tylko dla jej dobra, bo szczur bez szczura jest bardziej nieszczęśliwy niż bez człowieka.
szczury mam od 10 lat non stop i ostatni jeden to dla mnie żaden problem, mogłaby sobie żyć jeszcze 10 lat, ale nie chcę żeby była sama, a postanowiłam zrobić przerwę w trzymaniu szczurów bo ich chorowitość i krótkie życie to problem dla moich emocji, nie pozbywam się ich z powodu braku kasy (bo ją mam), miejsca (bo je mam), czy czasu (bo go mam). chętnie odpowiem na wszystkie pytania w temacie lub na pw
Lusia - Pon Wrz 17, 2012 10:51
Witam ja jestem zainteresowana napisałam już na gg do Coli
Cola - Pon Wrz 17, 2012 11:37
Lusia, pisałam już że chcę oddać Mesiolka do kogoś kogo znam. Mes jedzie do Warszawy do osoby którą znam od wielu lat i wiem że zajmie się nią najlepiej
ale zamkniemy temat dopiero w środę
Lusia - Pon Wrz 17, 2012 11:41
Cisze się ze znalazła domek
Oli - Śro Wrz 19, 2012 16:39
temat można zamknąć, Mesi już u mnie
AngelsDream - Śro Wrz 19, 2012 16:42
W takim razie zamykam.
AD
|
|
|