Archiwum - [Krotoszyn / Wielkopolska] 1,5 roczna samiczka szuka domku
Phina - Czw Sie 16, 2012 16:16 Temat postu: [Krotoszyn / Wielkopolska] 1,5 roczna samiczka szuka domku 1. Liczba szczurów do oddania: 1
2. Płeć szczurów: Samiczka.
3. Wiek szczurów: 1,5 roku (urodzona 20.03.2011)
4. Miasto: Krotoszyn
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Poznań, Wrocław i inne na terenie Wielkopolski
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Niewielkie przeziębienia, leczenie immunostymulantami, bez konieczności terapii antybiotykowej.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Płochliwa, rozbrykana, żywiołowa.
8. Stosunek szczurów do człowieka: Zdecydowanie woli szczurze towarzystwo, ale nie wykazuje żadnych tendencji do agresji, po prostu nie jest wielką fanką miziania ;p
9. Stosunek do innych szczurów: Kiedy mieszkała z trzema innymi samiczkami nie sprawiała żadnych kłopotów, nie jest dominująca ani agresywna, łatwo się dogaduje.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Z bólem serca muszę oddać Sofię, ponieważ obecna sytuacja i nadmiar obowiązków nie pozwalają mi na kolejną adopcję i zapewnienie szczurkom czasu i troski, nie chcę też skazywać Sofii na samotność; dziś odeszła jej ukochana siostra i mała została sama
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: Jedzenie, cała klatka z wieloma akcesoriami, jak tarasy, rury, hamaczki, domek, miski itp, niektóre rzeczy oddam bezpłatnie, kwestia do dogadania
15. Wymagania co do przyszłego właściciela: Oddam tylko odpowiedzialnemu właścicielowi, który ma doświadczenia w opiece nad szczurkami, zapewni jej towarzystwo innych ogonów w podobnym wieku i oczywiście dużo miłości
Jeśli ktoś chciałby przygarnąć małą, proszę o następujące informacje:
- ile masz szczurków i w jakim są wieku,
- mile widziane zdjęcia klatki, jej wymiary i opis warunków,
- czy w okolicy jest dobry weterynarz, który zna się na szczurkach,
- czy zgadzasz się na stały kontakt i informowanie o stanie Sofii,
- czym karmisz swoje szczurki,
- jak będą wyglądały wybiegi,
- jak ma się sprawa wyjazdów.
W przypadku adopcji przez osobę niepełnoletnią wymagam pisemnej zgody rodziców.
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt: Przez forum (priv lub w temacie), ew. mail: jozefina.kowalczyk@poczta.onet.pl
18. - Nieobowiązkowe, ale mile widziane - Kilka słów o szczurze lub szczurach: Sofia jest cudownym szczurkiem, bardzo żywiołowym, z pewnością wniesie wiele energii do stadka. Wszędzie jej pełno, uwielbia wchodzić w różne dziwne miejsca i chować się przed natrętną panią ;p
pizmol - Pią Sie 17, 2012 09:36
Forumowicze, weźcie małą Zosię. Tęskni w samotności do szczurzych ciałek.
szczurowata - Śro Sie 22, 2012 19:29
Phina, aktualne?
Phina - Czw Sie 23, 2012 21:27
szczurowata, jak na razie w stanie zawieszenia. Jestem w trakcie załatwiania adopcji przez pewną osobę z Warszawy i jeśli wszystko by się udało, Sofia znajdzie cudowny domek
szczurowata - Czw Sie 23, 2012 21:29
Phina, super!!
Phina - Czw Sie 23, 2012 22:11
Nawet nie wiesz, jak się cieszę. Mam tylko nadzieję, że to wypali.
majulina - Pią Sie 24, 2012 10:40
Witam!!
Byłabym bardzo zainteresowana adopcją szczurki. Jestem z Opola. Dopiero od niedawna udzielam się na szczurzym forum, jednak szczurki mam od ponad 4 lat.
2,5 miesiąca temu musiałam uspić siostrę mojej mysi ( rak listwy mlecznej z przerzutami do płuc) od tej pory mysia jest sama. Widzę, że jej brakuje towarzystwa, staram się jak mogę, jednak to nie to samo. Mogę wziąć niestety tylko jednego szczurka- dziewczynke poniewaz na razie nie mam wiekszej klatki.
Jak cos moge posłać zdjecia klatki i mojej szczurki- mysiosławy.
Phina - Pią Sie 24, 2012 10:47
majulina, jak najbardziej brałabym pod uwagę Twoje zainteresowanie, gdybyś napisała dosłownie dzień wcześniej...
Obecnie ustalam transport aż do Warszawy, istnieje opcja, że Sofię przygarnie pewna zaufana i sprawdzona osoba, więc jeśli wszystko by się udało to temat będzie nieaktualny...
Jak na razie jest w stanie zawieszenia, nie jestem tak stuprocentowo pewna wszystkich szczegółów, gdyby coś się zmieniło i Sofia nadal będzie szukała domku, dam znać.
Dzięki za wiadomość
Phina - Czw Sie 30, 2012 12:54
Dzisiaj Sofia jedzie do Poznania, skąd trafi do Warszawy, do swojej nowej opiekunki Właściwie to temat można zamknąć.
|
|
|