To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - KRAKOWSKIE SIEROTKI

lilith - Czw Sie 16, 2012 10:44
Temat postu: KRAKOWSKIE SIEROTKI
Szablon ogłoszenia:

1.Liczba szczurów do oddania: 11

2.Płeć szczurów: 6 samic, 5 samcow

3.Wiek szczurów: ok 1.5 miesiaca

4.Miasto: Kraków

5.Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: jest mozliwosc transportu do Warszawy,Wrocławia, Lublina lub innego rodzaju transport na terenie calego kraju

6.Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:
przebywaly jakis czas w TOZie Krakowskim , tam nie chorowaly , przyjechaly do mnie zdrowe , bez zadnych objawow chorob , nie maja pasozytow naskornych , stan ogolny bardzo dobry
7.Charakter, usposobienie szczurów:
sa osowojone

8.Stosunek szczurów do człowieka:
lgna do ludzkiej reki , nie gryza
9.Stosunek do innych szczurów:
mieszkaja w stadach podzielonych płciami , nie gryza sie , widac pogodne usposobienie i zabawe w stadzie

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:

11.(Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia:
przyjete na dt z Krakowskiego TOZ-u , przywiezione przez wlascielke sklepu zoologicznego z info ze zostaly podrzucone

12.(Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek:
tak sa oddzielone płciami

13.Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:
nie ma

14.Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone:
moga byc oddzielone lub adoptowane po kilka , nie oddam do nowego domu wiedzac ze szczur ma mieszkac sam

15.Wymagania co do przyszłego właściciela:
dobre warunki utrzymania ( odpowiednia klatka , jedzenie , akcesoria ) , zapewniona opieka weterynaryjna , pelnoletniosc nowego wlasciciela , z przypadku osoby niepelnoletniej wymagana pisemna zgoda rodzicow i odbior osobisty

16.Zdjęcia szczurów (klikalne miniaturki!):

17.Kontakt:
Barbara Zawalonka
tel.608037111
m-l : wilczyca00@gmail.com

18. - Nieobowiązkowe, ale mile widziane - Kilka słów o szczurze lub szczurach:

szczurki sa bardzo kontaktowe , lagodne , mozna je trzymac po kilka na reku , nie gryza , garna sie do czlowieka , stan zdrowia jest bardzo dobry , az zal bedzie oddac ale mam wlasnych 4 , moze zostawie 1 samca jesli wykaze jakis wyjatkowy rys charakteru

Akcja adopcyjna pod patronatem : Fundacja Ogony oraz Mystic Rodents
http://fundacjaogony.net/...i/#.UCzAuqmTvLI

lilith - Czw Sie 16, 2012 15:45

up, up , sierrotek jest dosc sporo , czekaja na nowe domki :)
ja sama siedze z nimi i sie bawei sa naprawde bardzo ochane i przyjazne , wogole sie nie boja :) jak w/w SA JUZ OSWOJONE :)

lilith - Pią Sie 17, 2012 11:07

3 dziewczynki znajda dom w Warszawie :)
2 dziewczynki w nowym domu :) w Krakowie :) :sirwwt: :sirwwt:
1samiczka rezerwacja Ejs
2 samczyki w nowym, domu w Krakowie :)

wiec pozostaja:
1 samczyk wolny
2 samczyki ( wstepna rezerwacja )

lilith - Pią Sie 17, 2012 21:07

up , up
aktualizacja w poscie powyzej

lilith - Sob Sie 18, 2012 14:11

WIELKIE PODZIEKOWANIA DLA Ejs ktora przygarnie pozostala samiczke :)
na chwile obecna
pozostaly 3 samczyki ( 2 wstepnie zarezerwowane ale mozna pytac :) )

Ejs - Nie Sie 19, 2012 13:29

Dziewuszka już u mnie :) Cud miód i orzeszki :)
Martini - Nie Sie 19, 2012 14:11

Ale ekspresowa akcja:)
lilith - Nie Sie 19, 2012 15:05

jesli dobrze pojdzie zostanie 1 samiec, jak nie znajdze domu dopiesze i dolacze do satada mojego :)
MadziaK - Pon Sie 20, 2012 12:21

11 kapturków rozeszło się w 4 dni :shock: mam nadzieję, że sprawdzaliście nowe domki
lilith - Pon Sie 20, 2012 12:41

MadziaK, nie jestem poczatkujaca w tej dziedzinie , moje myszy tez maja sprawdzanych wlascicieli , ponadto pozostaja dane nowych wlascicieli wraz z oswiadczeniami a ja musze przed TOZ-em je wykazac , bo to ja podpisalam umowe adopcyjna i ja odpowiadam za te zwierzaki a potem nowi wlasciciele , czesc szczurzynek znalazla domy u forumowiczow z alloszczura i ze szczury org :) oraz u wolontariuszki z TOZ
wiec domki sa sprawdzone :)
ponadto wiele osob pisze do mnie( widac tak sie jakos udalo ) o adopcje i sama wybieram do kogo trafiaja szczurki
WSZYSTKIE MALUSZUKI ZOSTALY WYADOPTOWANE :)

prosze moderatora by wstrzymal sie z zamknieciem tematu do czwartku wtedy ostatnie maluszki opuszcza moj dom ( w razie jakiejs rezygnacji )

Martini - Pon Sie 20, 2012 13:09

lilith, Speedy-Gonzales z Ciebie :mrgreen:
to chyba najszybsza adopcja, o jakiej ostatnio słyszałam;)

lilith - Pon Sie 20, 2012 13:10

sama sie zdziwilam , nawiasem mowiac bylam w strachu ze maluszki beda dlugo u mnie i nie balam sie samej obecnosci bo mam wlasne szczury tylko co zrobie jak podrosna i beda wymagac wiekszych klatek heheh
smeg - Pon Sie 20, 2012 16:16

Czasem warto wyjść z ogłoszeniem adopcyjnym poza szczurze fora, sama znalazłam wiele odpowiedzialnych domków na stronach z lokalnymi ogłoszeniami :) Wymagało to ode mnie trochę więcej zachodu, wizyt i rozmów przedadopcyjnych, ale wierzę, że ogonki mają równie dobre domy, co u osób z forum. A klatki forumowiczów niestety nie są z gumy ;) Gratuluję szybkiego znalezienia domków, oby szczurki dobrze się chowały :)
lilith - Pon Sie 20, 2012 19:49

w sumie tylko 2 osoby spoza forow wziely , biora szczurki wiec nie mam az takiego klopotu , faktycznie ogloszen sporo zamiescilam na pokrewnych forach i poza nimi oraz prawie ze zalalam fb hehe udostepnieniami zdjec o adopcji
lilith - Czw Sie 23, 2012 12:04

za godzine ostatnie 3 samiczki opuszcza moj tymczasowy dom :( powiem ze deko mi smutno ......maluchy sa takie fajne ,,,,,,,,,

TEMAT DO ZAMKNIECIA