To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [W-wa] Trzy śliczne dziewczynki szukają DS

ssylvusia - Pią Lip 20, 2012 11:45
Temat postu: [W-wa] Trzy śliczne dziewczynki szukają DS
Witajcie,

13 lipca trafiły do mnie na DT trzy ślicznie dziewczynki, które poszukują dość pilnie DS.

Przepraszam za jakość zdjęć, ale panienki przemieszczają się z prędkością światła...

1. Ilość szczurów do oddania: 3

2. Płeć szczurów: samice

3. Wiek szczurów:
Chmurka - ok. 1 miesiąca
Lucky - ok. 6 miesiące
Frania - ok. 12 miesięcy

4. Miasto: Warszawa

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast:
W promieniu 100-150 km od Warszawy dowiozę do nowego domku, jeśli ktoś zdecyduje się wziąć całą trójkę. Przy dalszych odległościach istnieje możliwość dowozu po zwrocie kosztów paliwa, lub transport poprzez użytkowników forum.

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:
Chmurka i Frania - w pełni zdrowe
Lucky - Ma infekcję górnych dróg oddechowych leczoną jeszcze u poprzedniej właścicielki. Podobno podawanie antybiotyków pomogło tylko na chwilę, potem leczona tylko betaglukanem. U mnie, ze względu na brak możliwości ustalenia, jakie to były antybiotyki próbujemy leczyć Keflexem, lek podawać będziemy wstępnie przez 3-4 tygodnie. Za 7 dni kontrola i podejmiemy dalsze decyzje. Płuca czyste, porfiryny brak, tylko chrumka dość mocno. Poza tym brak innych dolegliwości. Podawanie leków przebiega bez zakłóceń :)

7. Charakter, usposobienie szczurów:
Chmurka - (albinos) bardzo żywiołowa, bardziej niż siedzenie przy człowieku ceni sobie swobodę i zwiedzanie wielkiego świata. Ze względu na słaby wzrok (albinoska) w pierwszym odruchu potrafi pomylić rękę z jedzeniem i dziabnąć (ale do krwi się jeszcze nie zdarzyło).

Lucky - (husky) chętnie pcha się na ręce i siedzi na ramieniu. W pierwszym kontakcie z nową osobą wycofana i bojaźliwa, ale po kilku dniach pierwsza wybiega z klatki i gramoli się na ramię. Poprzednia właścicielka twierdzi, że potrafiła ugryźć, ale u mnie się to jeszcze nie zdarzyło wobec żadnego z domowników. Wg moich obserwacji dziewczynka spokojna i przyjazna, ale jak na samiczkę przystało na wybiegu uwielbia zwiedzać wszystkie kąty i zakamarki.

Frania - (czarno-biały kaptur) laleczka przeszła już swoje, miała w przeszłości młode. Matkuje wszystkim dziewczynkom, ale z Lucky potrafią mieć czasem ostrzejszą wymianę poglądów. Na wybiegach najbliżej człowieka, przy każdej okazji ładuje się na ręce. Bardzo przyjazna, nie przejawia żadnych oznak agresji.

8. Stosunek szczurów do człowieka: przyjazne, nie przejawiają żadnych oznak agresji

9. Stosunek do innych szczurów: przyjazne, nie dochodzi do większych konfliktów, jak to w stadzie

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:
Poprzednia właścicielka musiała oddać ze względu na poważną chorobę jednego z członków rodziny.

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:
Wyprawka w postaci jedzenia i nowych polarkowych mebelków

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone:
Chmurka i Lucky razem, Frania może być sama, jednak wolałabym, aby domek znalazły wspólny, bo są bardzo zaprzyjaźnione.

15. Wymagania co do przyszłego właściciela:
Przede wszystkim zależy mi na utrzymywaniu regularnych kontaktów z osobą, która weźmie ode mnie dziewczyny.

16. Zdjęcia szczurów:

17. Kontakt:
e-mail: ssylvusia@wp.eu
GG: 1989601
telefon: podam osobom zainteresowanym na PW

Przed wyrażeniem zgody na adopcję, będę chciała zadać osobom zainteresowanym kilka pytań. Bardzo proszę wszystkich chętnych o kontakt.

Dziewczyny muszą dość pilnie znaleźć nowy domek, gdyż mam w domu chłopaków i nie mogę im zapewnić takiej swobody, jakiej potrzebują samiczki.

Bezsenna - Wto Lip 24, 2012 13:34

Witam,

Jeśli sprawa jest aktualna, chciałabym zaadoptować Franię.
Mail już poszedł więc czekam na info :)

Karena - Śro Sie 22, 2012 07:57

ssylvusia, Aktualne?
Kluska - Czw Sie 30, 2012 10:17

Brak odzewu. Zamykam.