To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Dziunia i Diva do oddania! [Warszawa] - BARDZO PILNE!!

Shadia - Nie Lip 01, 2012 23:14
Temat postu: Dziunia i Diva do oddania! [Warszawa] - BARDZO PILNE!!
Dziunia i Diva do oddania! [Warszawa] - BARDZO PILNE!!

Witajcie!

Mam do oddania dwa szczurki, a dokładniej dwie samiczki. Czarna (Diva) i czarno biała (Dziunia). Mogę je oddać oddzielnie.
Obydwa były kupione w środku marca w sklepie (Wiem, wiem, będziecie karcić mnie za to, ale ja nie miałam wyboru, gdyż szczurki dostałam). Nie mam zatem pojęcia, w jakim są wieku te szczurzyce.

Niestety nadeszły wakacje, a wraz z nimi pojawiła się możliwość zarobków w Niemczech, niestety nikt nie ma ochoty zająć się moimi szczurkami dlatego jestem zmuszona je oddać. Istnieje jeden szkopuł, poniewaz sprawa ruszyła i udało mi się do czwartku znaleźć im domek tymczasowy na mój wyjazd wstępny W sobotę wieczorem jednak wyjeżdżam już do Niemiec, także szczury moge przekazać w piątek sobotę! Do szczurków dokładam kilkaset gram jedzenia + trociny. BARDZO mi zalezy by szczurki trafiły, w naprawdę dobre ręce, fascynata szczurów, a nie hodowcy gadów.

Bardzo prosze o pomoc, gdyż w przeciwnym wypadku, bede musiała je oddać do sklepu, bądź wypuścić, nie mam innego wyjścia :(

Do odbioru w Warszawie, na Targówku - dojazd bardzo prosty. Posiadam pudełeczko dla nich, także o nic nie trzeba by się martwić.
Telefon 725 628 752 plus , lub 517 218 563 orange ( KONTAKT WYŁĄCZNIE SMS)
GG 43120566
meil : sto.procent@poczta.fm

Martini - Nie Lip 01, 2012 23:20

Shadia, Twój post o podobnej treści pojawił się na szczurach.org w niedzielę, 1 lipca, i tam też była mowa o "dzisiaj", to jest niedzieli, jako ostatecznym terminie. Możesz to wyjaśnić? Bo mnie, szczerze mowiąc, pisanie "muszę oddać szczura dzisiaj" dwa razy pod rząd wydaje się nadużyciem. Rozumiem, że masz mało czasu i sytuacja jest z tych "na wczoraj", ale może określ się konkretniej, czy masz jakiś zapas czasowy?
Shadia - Nie Lip 01, 2012 23:24

Nie ma potrzeby bym się tłumaczyła komukolwiek, z czegokolwiek. Po prostu skopiowałam tekst. I tyle, ale teraz sprawa się zmieniła jeszcze bardziej, zgłosiłą się ze szczurów.org dziewczyna, która może je przygarnie ( przed chwilą napisała mi sms) więc mam nadzieję, ze się uda. A tak propos, weź sobie poczytaj może moje odpisy na forum, ulży Ci.
Karena - Nie Lip 01, 2012 23:29

Shadia . Forum jest miejscem dyskusji – nie kłótni, czy potyczek słownych.
Martini - Nie Lip 01, 2012 23:31

Shadia, chcesz komuś powierzyć opiekę nad zwierzętami, i to z dnia na dzień, co jest niemałym wyzwaniem, zwłaszcza w wakacje, więc jest to moim zdaniem wystarczający powód, żebyś się dookreśliła czasowo i powiedziała, czy problem jest faktycznie tak pilny, czy nie jest to kwestia jednej nocy, a dwóch. Ale skoro problem rozwiązany, to ok, Twoja sprawa.
Dyskusja na drugim forum nie bardzo mnie interesuje, więc nie śledzę.

Shadia - Nie Lip 01, 2012 23:31

To po co jestem zaczepiana? Bo nie rozumiem, ja tu przyszłam po to by ktoś pomógł mi i zwierzętom, mam nóz na gardle, jestem zdenerwowana ta sytuacją, musze się rozstać ze zwierzętami, do których się przywiązałam, a na dodatek, jestem piętnowana wszędzie za to.

Cytanie ze zrozumieniem mile widziane, do pana czy pani czepialskiego/czepialskiej ;]

Martini - Nie Lip 01, 2012 23:32

Shadia napisał/a:
jestem piętnowana wszędzie za to.

tutaj Cię nikt jeszcze nie zdążył piętnować, a już się najeżasz i odbierasz sama sobie szansę pomocy. Z najeżonymi ciężko się rozmawia i nie wszyscy to lubią, a pomaganie im jest dość męczące i nie wszyscy czują się do tego powołani.

susurrement - Pon Lip 02, 2012 00:08

Shadia, nie przesadzaj, jeszcze nikt nie zdążył Cię w żaden sposób zaatakować. Martini chciała jedynie abyś się jednoznacznie określiła. jesteśmy ludźmi rozumnymi i zdajemy sobie sprawę jak wyglądają sytuacje z rodzaju tych "na wczoraj". chodziło jedynie o ustalenie, czy "muszę oddać szczury DZIŚ" tyczy się dnia wczorajszego czyli niedzieli czy dnia dzisiejszego czyli poniedziałku. nie rozumiem po co i dlaczego robisz się niemiła :)
Mao - Pon Lip 02, 2012 00:10

Off-Topic:
Shadia napisał/a:
w przeciwnym wypadku, bede musiała je oddać do sklepu, bądź wypuścić, nie mam innego wyjścia

Mam nadzieję, że to nie było pisane poważnie. Póki co to Ty jesteś właścicielem i Twoim obowiązkiem jest znalezienie im dobrego domu lub chociaż DT, bez względu na wszystko. Niby z jednej strony piszesz o tym, że nie chcesz, by szczury trafiły do hodowcy gadów, z drugiej ostatecznie mogłabyś oddać do sklepu, gdzie mogłyby zostać sprzedane na karmę. Podobnie z wypuszczeniem.
Żeby nie było - nie siedzę na orgach i nie mam pojęcia, kto i co tam napisał, więc pozwoliłam sobie na kazanie tu.

Trzymam kciuki za dom dla dziewczyn. Jakby chętna zrezygnowała, to napisz też tutaj; co dwa fora, to nie jedno.

susurrement - Pon Lip 02, 2012 00:20

z ciekawości zajrzałam na szczury.org i po przeczytaniu Twoich wypowiedzi domyślam się z jaką ripostą spotka się mój post. niemniej powiem Ci jedno - czytając ten temat pomyślałam sobie: "a, napiszę jej, że dam DT, chociaż na parę dni" do momentu kiedy doszłam do tego zdania:
Shadia napisał/a:
Do odbioru w Warszawie, na Targówku

to jest w Twoim interesie, aby zwierzęta, które masz pod opieką, znalazły opiekę wówczas gdy Ty już nie możesz im jej zapewnić. także treść tej wiadomości powinna być raczej: "dowiozę w dowolne miejsce Warszawy."

nie zrozum mnie źle - rozumiem, że w życiu bywa różnie, niektóre sytuacje nas zaskakują a nierzadko przerastają, ale tu chodzi o Twoje podejście do tematu i nastawienie na innych ludzi. mogłabym wymienić parę osób chętnych do pomocy niemalże 24h, ale po sobie wiem, że to działa jedynie przy odrobinie sympatii a nie rzucaniu się na kogoś z zębami.

Kluska - Śro Sie 01, 2012 13:24

Aktualne?
szczurowata - Śro Sie 08, 2012 14:25

Shadia, wypuszczenie ich na wolność to moim zdaniem gorsze wyjście niż zoolog :? Szczur wychowany w domu pewnie nie poradziłby sobie na wolności, a nawet jeśli, to zawsze znajdzie się bezdomny, sprytny, wygłodniały kot, który zapoluje na szczury, i okrutnie się to skończy. :evil:
Mam nadzieję, że tego nie zrobiłaś, i że dziewczynki znajdą / znalazły dobry domek..

susurrement - Śro Sie 08, 2012 15:44

szczurowata, nie wiem czy zauważyłaś, ale to temat sprzed miesiąca.

notabene - wiadomo coś o tych szczurach?

szczurowata - Śro Sie 08, 2012 19:32

susurrement, ojć, ale ja głupia, nie zauważyłam. :oops:
Kluska - Wto Sie 14, 2012 11:30

Brak odzewu. Zamykam.