To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Cała Polska] 11 małych pełzaków

Seriina - Czw Cze 21, 2012 12:55
Temat postu: [Cała Polska] 11 małych pełzaków
Hej!
Jak pisałam w innych wątkach, moja biedna Dany została niespodziewanie matką jedenaściorga wijących się robaczków. Nie mam pojęcia, co z nimi zrobić (ale nie chcę biedaków usypiać), wobec czego będę chyba zmuszona je wydać.

Nie znam się na seksowaniu szczurów (robiłam to głównie z chomikami), ale za pomocą tutoriali ustaliłam, że jest 6 samczyków i 5 samiczek (pewna nie jestem, to się może zmienić)

Samiczki

Samczyki.

Wszystkie małe są czerwonookie, możliwe, że będą dumbo. Mamusia jest siamese, dostałam ją od znajomego z Anglii. Nie wiem, jaki był ojciec.

Deanerys troskliwie opiekuje się małymi. Jest bardzo dobrą mamą i naprawdę miłą, spokojną szczurzycą.

I na koniec - film:
http://youtu.be/qDG_mdM2A3o

Jeśli ktoś zechciałby przygarnąć któreś z dzieci Dany, prosiłabym o wiadomość prywatną. Postaram się na bieżąco informować o rozwoju maluchów.

Cegriiz - Czw Cze 21, 2012 13:07

Napisz jeszcze gdzie konkretnie mieszkasz, niektórym to ułatwi ewentualną decyzję :)

Teraz musisz mamuśkę dobrze odkarmiać :) I powodzenia! :kciuki:

Kasik - Czw Cze 21, 2012 13:28

Ja czekam z niecierpliwością, aż się wybarwią... :mrgreen: Dobrze liczę, że maluchy będą do wydania jakoś 23-25 lipca?
Seriina - Czw Cze 21, 2012 13:50

Jestem z Krakowa.

A i jeszcze jedno: koszty ewentualnego transportu (dopuszczam przesyłkę konduktorską, jeśli się nie uda inaczej) prosiłabym, aby pokryły osoby adoptujące, bo ja po prostu nie wyrobię finansowo, gdybym miała sponsorować coś takiego np. 5-6 szczurkom.

EDIT: na drugim forum (nie ukrywam, że tam też założyłam temat swoim małym) ktoś zarzucił pomysłem, aby wszystkie szczurki Dany miały imiona z "Gry o tron". Ja to uważam za ciekawy pomysł, szybko można by było odróżnić rodzeństwo :)

Cegriiz - Czw Cze 21, 2012 14:30

Seriina napisał/a:
koszty ewentualnego transportu (...) prosiłabym, aby pokryły osoby adoptujące

Nie wyobrażam sobie inaczej, z jakiej racji miałabyś Ty płacić? :)

Seriina napisał/a:
wszystkie szczurki Dany miały imiona z "Gry o tron"

To już sama wewnętrznie musisz sobie ustalić, bo pewnie niektóre osoby, który chciałby adoptować szczura by się nie zgodziły i po dotarciu do nowego domu inaczej będą miały na imię ;)

A tak na marginesie...
Brać maluchy! Brać ! :twisted:

taivas - Czw Cze 21, 2012 14:54

Szkoda, ze tak daleko, mogłabym chociaż zaoferować DT gdyby było bliżej. No niestety... :(

Kciukam za domki dla wszystkich klusek. :kciuki:

LalaAla - Czw Cze 21, 2012 15:18

Hmmmmm korci... ;)
Kasik - Czw Cze 21, 2012 15:54

LalaAla, bierz, bierz! Bo ja też się czaję, jeden transport byśmy załatwiły i cacy :P

Seriina napisał/a:
ktoś zarzucił pomysłem, aby wszystkie szczurki Dany miały imiona z "Gry o tron"
No kurde, czemu ja nawet jeszcze nie wiem, czy szczura wezmę, czy w ogóle go dostanę od Ciebie, a już mam imię? :P
Marzka95 - Czw Cze 21, 2012 16:14

Prześliczne kluseczki brać ludy brać i może ja się skuszę?
LalaAla - Czw Cze 21, 2012 19:53

Kasik napisał/a:
LalaAla, bierz, bierz! Bo ja też się czaję, jeden transport byśmy załatwiły i cacy :P

No ale ja mam limit na jeszcze tylko 2 i to rodowodowe ;( To jak ja mam gdzieś upchnąć jeszcze jednego kundelka??

Ale ona będą przecież takie śliczne :DD

Kasik - Czw Cze 21, 2012 20:13

LalaAla, bierz, ja planuję wycieczkę do Krakowa, to Ci przywiozę prosto do domu :lol:

A kieeedy będą nowe zdjęcia? :P I planujesz już jakąś kolejność zaklepywania maluchów? :mrgreen:

No i ja zaklepuję imię Hodor :serducho: jeżeli Gra o Tron dalej aktualna :P

Seriina - Czw Cze 21, 2012 20:17

Nowe zdjęcia pewnie dam, jak małe podrosną i zacznie się pokazywać, jakie mają kolorki. Kolejność zaklepywania jest "kto pierwszy, ten lepszy", jak małe będą dostatecznie duże, porobię im zdjęcia i będzie można wybierać :)
LalaAla - Czw Cze 21, 2012 20:52

No ale LIMITTTTTT..... ;(

Ech, wstępnie zaklepuję jedną dziewczynę. Ale to nic pewnego i na 100% dam znać jak zobaczę opierzone maluchy ;)

Kasik - Czw Cze 21, 2012 21:04

To ja też w temacie napiszę, żeby było wiadomo - zaklepuję jednego lub dwóch chłopaczków, jak się ofutrzą to zdecyduję ostatecznie co do ilości ;)
LalaAla - Czw Cze 21, 2012 21:09

Kasik napisał/a:
To ja też w temacie napiszę, żeby było wiadomo - zaklepuję jednego lub dwóch chłopaczków, jak się ofutrzą to zdecyduję ostatecznie co do ilości ;)

No i jak oni Ci pojadą w jednym transporterze z moją EWENTUALNĄ (zaznaczam wielkimi literami bo muszę bardzo długo i intensywnie poprosić Tomka o zgodę i nie ma absolutnie żadnych widoków na to, żeby się zgodził) dziewczyną?? Yszszsz Ty.. Dwa transportery będziesz wiozła :]