To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Oddam dwa dorosłe samce!! PILNE!

Panika - Wto Cze 05, 2012 14:20
Temat postu: Oddam dwa dorosłe samce!! PILNE!
Witam.
Mam duży problem. Otóż mam dwa szczurki, mają około półtora roku obydwa. Niestety, muszę je oddać ponieważ wyprowadzam się z domu rodzinnego i zamieszkam razem z narzeczonym. Niestety, on panicznie boi się szczurów.. póki mieszkałam z mamą, wynosiłam je do innego pokoju tak aby go nie straszyły, jednak ponieważ zamierzamy zamieszkać razem, nie mogę ich wziąć ze sobą. Moja mama jest w domu raz na 2 dni, nie miałaby kiedy zając się szczurami tym bardziej że sama boi się dać im jedzenie, choć nie gryzą. Fakt, są bardzo przestraszone, wydaje mi się, że to z powodu tego iż ja sama nie miałam osotanio czasu się nimi zajmować - praca, uczelnia. Nie dam ich przecież jako pokarm :( Nie mam pojęcia co mogę z nimi zrobić, pytałam wśród znajomych ale nikt nie chce ich przygarnąć. Powoli zaczynam mieć związane ręce, bo wyprowadzka już za tydzień a ja nie mam dla nich miejsca. Proszę pomóżcie mi znaleźć dla nich dom.

Mam dla nich klatkę, jednak jest to prowizorka ( stara klatka po papudze). Mogę oczywiście ją też oddać, jeśli ktoś będzie chciał.

Zmieniłam zdjęcie na miniaturkę. Staraj się wstawiać miniaturki, na przykład za pomocą serwisu fotosik.pl Kluska

Ebia - Wto Cze 05, 2012 14:54

Panika, jesteś pewna, że nie dasz rady przełamać niechęci narzeczonego? Może przyślij go na forum, niech poczyta o szczurkach, zobaczy, jakiego bzika inni mają na ich punkcie ;) Może przekona się, że szczurki tak naprawdę są świetnymi zwierzakami :)
Ja dałam radę przekonać do moich szczurków moją mamę (panicznie bała się tych zwierząt przez całe życie, a teraz jak ją odwiedzam - bawi się z nimi), babcię!!! (całe życie uważała, że szczury to szkodniki i trzeba je zabijać, a teraz je głaszcze..) i teściową!! (ona ich wprawdzie jeszcze nie głaskała,ale chodzą sobie po podłodze i łóżku koło niej,a ona podaje im smakołyki ;) )
Kwestia tego, czy chcesz zatrzymać szczurki, bo jeśli tak, a one nie gryzą, to może spróbuj poczytać na forum o "uszczurawianiu" osób niezaszczurzonych :roll:

Panika - Wto Cze 05, 2012 15:16

Już próbowałam przełamac narzeczonego, jestesmy razem juz 3 lata a wczesniej miałam szczurka tez i nic. Probowałąm roznymi sposobami, nie da się. Chlopak ma uraz od dziecka, jak podobno uciekał przed szczurem (takim piwnicznym) gdzieś u babci, źle mu sie kojarzy i nie da się mu przetlumaczyc,ze te domowe szczurki są nie groźne :( Od dwóch miesięcy posuzkuję dla nich domu aż w koncu kolezanka powiedziała mi o tym forum. Naprawde nie mam co z nimi zrobic a mama moja mimo tego iż przechodzi obok nich obojetnie, do rąk ich nie weźmie, jeść im nie da.. nie raz jak jechałam gdzies prosilam znajomą aby przyszła do mamy i dała im jeść. Sama moglabym to robić, ale wyprowadzam się daleko od mamy, nie bede miala wiec mozliwosci aby przyjezdzac do niej codziennie i zajmować sie szczurami.. Jestem w kropce :(
pszczoła - Wto Cze 05, 2012 18:05

Panika, proszę, napisz skąd jesteś. W tym natłoku umoralniania trudno mi znaleźć tę informację, a jest ważna aby pomóc szczurkom ;)
Oli - Wto Cze 05, 2012 18:07

pszczółka, w podpisie pod tematem jest, że z Częstochowy. :)
Kluska - Wto Cze 05, 2012 18:44

Przypominam, że jest to wątek adopcyjny, nie dotyczy on związków, więc proszę o powstrzymanie się od zbędnych komentarzy, od tego jest PW. Usuwam posty, które nie są związane z adopcją.
BerryRose - Pią Cze 29, 2012 06:52

Dodatkowe zdjęcia , jakiś filmik nagrany na komórke .To wszystko na nowo będzie zachęcać szczurolubstwo :) .
Kluska - Wto Lip 03, 2012 11:57

Aktualne?
Kluska - Wto Lip 10, 2012 18:32

Brak odzewu. Zamykam.