Archiwum - szczur w schronisku
nubijka - Czw Maj 24, 2012 05:25 Temat postu: szczur w schronisku Na stronie Palucha jest informacja, że mają szczura znalezionego 20 maja
Karena - Czw Maj 24, 2012 08:04
nubijka, Można prosić o jakiś link do ogłoszenia ?
jancia - Czw Maj 24, 2012 10:32
Widzialam go trzeba wyszukac w wyszukiwarce rodzaj zwierzaka i jest to chyba haszczak.... Ciekawe jak tam trafil? Moze ktos moglby go zabarc to poszukamy mu ds? Moze ciachna mu jajca w gratisie? Z opisu na stronce wynika, ze to mlode roczne malenstwo
Kasik - Czw Maj 24, 2012 10:41
http://www.paluch.org.pl/...t=&do_lat=&idz=
Jest śliczny!
jancia - Czw Maj 24, 2012 11:17
Szczerze mowiac, to nie wiedzialam, ze szczurki tez przebywaja w schroniskach. Pierwsze takie info mialam czytajac o Laumpiku z Gdyni, ktory dostal cudowny dom u jednej z forumowiczek.....z ciekawosci lukne na Gdanskie / Gdynskie schronisko...
smeg - Czw Maj 24, 2012 12:28
U mnie też kiedyś był szczurek z Gdyńskiego schroniska. Niestety, w schroniskach zazwyczaj nie mają nawet karmy dla gryzoni, więc najlepiej byłoby szczurka stamtąd jak najszybciej zabrać.
Sirius - Czw Maj 24, 2012 16:03
Słuchajcie, ja go nie mogę wziąć ale mogę dać karmę. Ma ją nawet kto zawieźć do schronu tylko dajcie znać czy nikt go przed sobotą nie wyciągnie.
Sirius - Czw Maj 24, 2012 16:24
Dzwoniłam na Paluch, są dwa samce, oba na kwarantannie.
nubijka - Czw Maj 24, 2012 19:22
no to kicha, bo ja chłopaków nie mam jak i gdzie wziąć mam dziewczyny i za chwilę będą maluchy, więc klatek i miejsca brak
Sirius - Czw Maj 24, 2012 22:13
Jakby coś służę klatką bez wyposażenia
paszkosia - Pią Maj 25, 2012 08:18
Z doświadczenia powiem, że na paluchu na płci szczurów się nie znają
I to, że informują nas, że to samce nie znaczy wcale, że szczury rzeczywiście samcami są. Choć oczywiście może tak być
Jedna osoba mówiła mi, że spróbuje w weekend tam podjechać i zobaczyć w jakim są stanie, i jakiej płci.
Niestety schronisko to nie jest dla nich dobre miejsce,ale nie zostaną wydane przed ukończeniem kwarantanny. Takie mają tam przepisy. Wiadomo, kiedy kończy im się kwarantanna?
Sirius - Pią Maj 25, 2012 22:15
Nie pytałam. Jutro pojedzie do nich paczka z jedzeniem, na jakiś czas im starczy.
yes - Pią Maj 25, 2012 22:34
mamy klatke, jakby kto reflektował, wyposażenie tez się skompletuje... no a ile ta kwarantanna trwa?
nubijka - Pią Maj 25, 2012 23:07
teoretycznie chyba 15 dni dla psa i kota, a jak mają poniżej 3 miesięcy to krócej (albo wcale). Nie wydaje mi się, żeby z gryzoniami było tak samo.
paszkosia - Pią Maj 25, 2012 23:23
tak mi się kojarzy, że około 2 tygodnie.
Niestety do tej pory nigdy nie udało się wyciągnąć szczura przed upływem kwarantanny (a trochę ich już z tego źródła było, obecnie w domu mam dwa szczury z tego schroniska , kilka już za TM ) Myślę jednak, że warto pytać i próbować. Może w końcu zmienią się te przepisy
|
|
|