To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [B-stok, Polska] 4 panów od Bobiego - wszyscy w nowych domka

Nakasha - Czw Maj 17, 2012 12:14
Temat postu: [B-stok, Polska] 4 panów od Bobiego - wszyscy w nowych domka
Nowych, kochających domków szuka 4 panów! :)

Ogonki mają swoją własną, dziwną historię.... Pewien pan twierdzi, że kupił od Amusi zaciążone samice i mu urodziły, ona twierdzi, że sam je rozmnożył. Maluchów z 2 matek było 25, część zmarła. Ów pan początkowo chciał oddać maluszki na forum, potem po kilku spięciach w temacie malców postanowił na forum już nie wchodzić i malce sprzedać znajomym. Ostatecznie udało nam się "odzyskać" od niego kilkanaście maluchów. 2 malce sobie zostawił, część chyba naprawdę sprzedał znajomym z pracy. Co dalej zrobi ze swoimi szczurami - nie wiadomo... :| Najważniejsze, że te, które trafiły do nas, są bezpieczne. :)

W każdym razie, wczoraj odebrałam z Warszawy 4 samczyki. ;)

Szczurki prawdopodobnie urodziły się 20 - 21 kwietnia. Zostały zbyt wcześnie oddzielone od matek (z powodu wyjazdu owego pana...), są malutkie i szczupłe.

Ich opiekun oddał mi je pod jednym warunkiem - nie trafią do Amusi ani jej znajomych. Nie chcę wnikać, kto tak naprawdę rozmnożył matki chłopców, dla ich losu to nie jest ważne. Niemniej zamierzam obietnicy dotrzymać.

Do nowych domków chłopcy będą mogli pojechać najwcześniej za 2 tygodnie - na początku czerwca, na razie dokarmiam ich mleczkiem i kaszkami dla dzieci!

Oczywiście obowiązuje umowa adopcyjna i tradycyjny zestaw pytań dla chętnych. ;) Proszę o kontakt przez PW.

M1 - dumbo, rex, champagne, blazed broken hooded - w nowym domu: pcheelkaa

M2 - standard, rex, mink, blazed, niestandardowy hooded, odd eye - w nowym domu: nezu

M3 - dumbo, rex, champagne, spotted, hooded - rezerwacja

M4 - standard, rex, mink, niestanardowy banded, oczy dark ruby - w nowym domu: Ajlonka

Kasia_89 - Czw Maj 17, 2012 12:22

Ale oni wszyscy są śliczni *_*
Czemu te duboUCHY tak kradną serducha! :serducho:

Onia - Czw Maj 17, 2012 12:46

http://s993.photobucket.c...nt=DSC_8312.jpg co za oczy!

Trzymam kciuki za dobre domy :kciuki:

adrihnn - Czw Maj 17, 2012 13:38

Chyba musze kupic wieksza klatke... Jakie piekne!
Kasik - Czw Maj 17, 2012 14:35

Oni są po prostu przecudowni! :serducho: :serducho: :serducho: Szczególnie M2... I to oczko puszczone przez M3 :)
yumeha21 - Czw Maj 17, 2012 15:10

Piękne są! M2 mnie uwiódł :serducho: .
kite - Czw Maj 17, 2012 18:37

cześć braciszkowie :D dobrze ze weszłam na forum. przynajmniej wiem że nie mam aguta tylko mink :mrgreen:
Mika29 - Czw Maj 17, 2012 18:40

kite, właśnie ja też się dowiedziałam, że moja Nirvana to mink ;D

Bracia są śliczni! :serducho:

Nakasha - Czw Maj 17, 2012 19:29

Off-Topic:
Tak wygląda mały rex agouti:

Kolory są tak zupełnie inne, że nie ma szansy aby je pomylić. ;) W miotach bobiego nie było żadnych agoutów i żadnych barw sierści szczurków na bazie agouti. Przede wszystkim agouti ma ticking, czego mink nie ma. ;) Mink jest jaśniejszy, jednolity i bardziej szary. :) U agouti każdy włos ma 3 kolory: brązowy, żółty i szary, więc żaden agut nie będzie jednolity. :)

Mika29 - Czw Maj 17, 2012 19:44

Off-Topic:
Nakasha, ja w sumie myślałam, że moja to husky albo właśni mink, ale obstawiałam bardziej husky. :)

smeg - Czw Maj 17, 2012 20:00

Mika29 napisał/a:
Off-Topic:
Nakasha, ja w sumie myślałam, że moja to husky albo właśni mink, ale obstawiałam bardziej husky. :)

Może być mink husky :P Husky to znaczenie, a mink to kolor.

Mika29 - Czw Maj 17, 2012 20:02

Off-Topic:
smeg, zawsze o tym zapominam :oops:

kite - Czw Maj 17, 2012 20:04

a ja muszę poczekać na dobre światło i zrobić zdjęcia. bo nie mam pewności co do kolorów i znaczeń.
ammy88 - Czw Maj 17, 2012 20:40

Jak to dobrze, że te dumbo mają czerwone oczka i że te śliczności kolorowe nie są dumbo... Jest przynajmniej "powód" dla którego można sobie odmówić tych śliczności... :slinisie:
mmarcioszka - Czw Maj 17, 2012 20:42

Jacy śliczni :sirwwt:

Dobrze, że chłopcy :D