Archiwum - Łódź - 14 szczurków z interwencj - szukamy DT
pucka69 - Pon Kwi 30, 2012 17:29 Temat postu: Łódź - 14 szczurków z interwencj - szukamy DT Wiem tylko tyle że do dziewczyny z caviarni ma z interwencji przyjechać 14 szczurków, 6 świnek morskich i dwa chomiki.
I jeszcze - że nie są w zbyt dobrej kondycji.
Prosimy o pomoc w szukaniu DT dla szczurków.
fenek - Pon Kwi 30, 2012 18:13
z tego co dziewczyny pisza na sb na caviarni to szukaja DT na terenie lodzi , bo zwierzeta musza miec zgode rodziny by pojechac dalej.
Wlasciciel zmarl i zwierzeta byly same przynajmniej tydzien.
Prosimy o pomoc.
Niamey - Pon Kwi 30, 2012 18:28
Możecie podrzucić tutaj link do caviarni?
Frugo - Pon Kwi 30, 2012 18:32
Może zgłoście się do Vivy Gryzonie ? Na facebook 'u .
Helcia - Pon Kwi 30, 2012 19:58
Niamey napisał/a: | Możecie podrzucić tutaj link do caviarni? |
http://www.swinkimorskie....php?f=34&t=9996
fenek - Wto Maj 01, 2012 06:54
nie wiem czy Viva pomoze, ale napisalam
ps. link na caviarni jest dostepny po zalogowaniu
xxx - Wto Maj 01, 2012 11:35
zajmujemy się tym
Essme - Wto Maj 01, 2012 12:49
xxx jak będziecie mieć chwilę to napiszcie coś więcej. Z tego co wiemy na razie, jest 3/4 łysych szczurów, nie wiadomo ile samic jest zaciążonych, na pewno jedna.
Potrzebne są:
1) domy tymczasowe
2) domy stałe
3) pieniądze
2 SPRAWY odnośnie DT:
1) DT w całej Polsce - potrzebne deklaracje osób które dadzą DT, zastanówcie się jakie płcie możecie wziąć na DT, jakie ilości + info o mieście
W niedzielę na trasie Łódź-Warszawa będzie prawdopodobnie transport, wtedy szczury z interwencji przyjadą do Warszawy.
2) tymczasowe DT w Warszawie do czasu transportu - z których szczury wyjadą do docelowych, deklarowanych DT w Polsce
I kolejna, bardzo ważna kwestia to fundusze. Robimy zrzutkę, konto do wpłat może udostępnić paszkosia - sprawa jeszcze do dogadania się z Vivą kto będzie robił zbiórkę. Fundusze potrzebne są na już.
Z tego co się orientujemy to jedna łysa dziewczynka ma ogromnego guza, potrzebna jest więc jak najszybsza zbiórka pieniędzy na operację, koszt w okolicach 200 zł. Przyjeżdża do paszkosi na DT w niedzielę. Kolejne koszty:
- możliwe sterylki aborcyjne
- wizyty weterynaryjne + ewentualne leczenie przewlekłe innych szczurów
paszkosia - Wto Maj 01, 2012 15:19
Osoby mogące pomóc ofiarowując DT, DS, karmę, żwirek itp. proszę o kontakt ze mną albo przez pw, albo na maila pannafranka@gmail.com.
Jak już dziewczyny pisały liczy się każda pomoc DT, DS ale też pieniądze... Te ostatnie można przekazywać na dwa sposoby
1. konto vivy (numer podany na tej stronie http://www.facebook.com/m...9278586&type=1)
2. lub na rachunek 50 1020 5558 1111 1629 6760 0592 właściciel rachunku Małgorzata Paszkowska - czyli ja. W tytule proszę umieścić "na szczury z Łodzi". Można również podać swój nick na forum
Być może uda nam się część szczurów przywieźć już jutro do Warszawy. W szczególności pannę z guzem, która będzie u mnie na DT. Jak widać na zdjęciach guz jest naprawdę duży, także czeka ją rychła operacja. Leczę szczury u doktor Rzepki i tam też zabiorę panienkę. Faktury za leczenia będą przedstawione na forum, jak również stan kont z darowiznami.
lorelei - Wto Maj 01, 2012 16:47
Essme napisał/a: |
Z tego co się orientujemy to jedna łysa dziewczynka ma ogromnego guza |
Czyli ostatecznie guza ma szczurka z postu paszkosi i jedna łysa szczurka, czy zaszła pomyłka i tylko ta pierwsza ma tak wielkiego guza? Napisałam już PW do paszkosi.
paszkosia - Wto Maj 01, 2012 17:28
Z moich informacji wynika, że tylko Czarnula ma tego dużego guza.
nubijka - Śro Maj 02, 2012 08:11
poszło PW
paszkosia - Śro Maj 02, 2012 10:26
nubijka jeśli do mnie wysłałaś to nie dotarło
lorelei - Śro Maj 02, 2012 12:23
paszkosia, w skrócie - możemy podzielić w Warszawie łysole na mnie i nubijkę, tzn. wszystko zależy od tego, ile ich dziś przyjedzie. No chyba, że jest więcej chętnych DT, wtedy będzie jeszcze lepiej.
nubijka - Śro Maj 02, 2012 12:47
Paszkosiu, wysłałam rano maila..hmm- zaraz sprawdzę w wysłanych
Zaproponowałam dt dla ok 3/ 4 samiczek (obojętnie jakich- mogą być osierścione, moga być łyse itd itp.) albo zaciażonej...no i zaznaczyłam, że niestety nie dam rady sfinansować operacji, zabiegów itd- ale z karmą, ściółką i klatką nie ma problemu.
Jest jeszcze taka sprawa, że za ok 4 tygodnie prawdopodobnie będę miała na DT 10 maluchów- fuzziaków (urodziły się kilka dni temu) i wtedy będzie problem z klatką- ale będziemy się martwić wówczas.
Podsumowując mój wywód jak nie znajdziecie DT dla części dziewczynek, to mogę je wziąć na tymczas
|
|
|