To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Szczecin] Dwa około roczne kapturki szukają domu!Również DT

Noxa - Sob Kwi 28, 2012 11:56
Temat postu: [Szczecin] Dwa około roczne kapturki szukają domu!Również DT
Domu szukają dwaj panowie, roczne kapturzaki z tego tematu.
Chłopcy są ze sobą bardzo zżycie, wiec do oddania do nowego domu będą jedynie w parze.

Są przyjaźnie nastawione do ludzi, dla maluchów są strasznie opiekuńczy. Nie wiem jak z dorosłymi szczurami, ale dzieciaczki przygarnęły bez większych problemów. Na razie są jeszcze trochę zestresowane zmianą miejsca ale powoli wychodzą do ludzi.
Większy z chłopców jest bardziej nieśmiały i wycofany, ale cudownie pulsuje oczkami, drugi, odrobinę mniejszy jest odważniejszy, z chęcią zwiedza, pierwszy wystawia nosa z klatki (;
Grubasy w żadnym stopniu nie wykazują jakiejkolwiek agresji względem człowieka.
Są troszeczkę niezdarne jeśli chodzi o przemieszczanie po klatce ale się wyrabiają (do tej pory ich domek był dość niski) , więc potrzebują sporej ilości hamaków i koszyków żeby się przemieszczać, ale biorąc pod uwagę że dość szybko czynią postępy to powinno być dobrze.

Panicze cudowne maja małe problemy zdrowotne zwane wszołami, więc do adopcji mogę pójść za jakieś 3 tygodnie. Chyba że będzie chciał ich przygarnąć ktoś bez innych szczurów w domu, wtedy i wcześniej nie powinno być problemu.

Chłopcy są sporymi panami: 620 oraz 600 gram, więc i w klatce zajmują dość sporo miejsca :)

Istnieje możliwość kastracji panów przed adopcją, jeżeli zdecydował by się na to ktoś kto ma babskie stadko!

Cześć, jestem Gruby i razem z bratem szukamy nowego, kochającego domku (;

Obowiązuje umowa adopcyjna!
Zainteresowanych chłopcami prosiłbym o podesłanie na PW odpowiedzi na pytania:
1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?

Prosiłabym również żeby w treści wiadomości bądź w tytule zaznaczyć że chodzi o Kapturki (;

Mai-ah - Nie Kwi 29, 2012 22:18

A ja ich dzisiaj widziałam na żywo :) Cudne, dorodne samcole :) Ja ich nie wezmę bo mam baby i osiągnęłam swój limit szczurzy +1. Ale szczerze zachęcam. Panowie wyglądają mega uroczo :)
Noxa - Pią Maj 04, 2012 15:31

Dzisiaj panowie mieli traumatyczne przeżycie- kąpiel! No jak ja śmiałam? :lol:
Teraz odmawiają wystawienia nosa z klatki, normalnie się na mnie obrazili! :roll:

Grubas jest strasznym miziakiem, Bobek troszeczkę mniej, ale też lubi przyjść do człowieka, wyciągnąć się na kolanach i nastawiać do drapania- szczególnie jeśli w tym samym czasie robi to jego brat (;

Zdjęć na razie nie ma, aparat odmówił współpracy całkowicie, aczkolwiek mam dla was filmik z grubaskami- może nie najlepszej jakości, ale widać na nim dwa, dorodne, czyste kapturki które szukają kogoś kto je pokocha :serducho:
bardzo proszę:Filmido

Noxa - Nie Maj 06, 2012 21:00

Nowa porcja zdjęć naszych cudownych, dorodnych panów!
Czyż oni nie są cudni? :serducho:
Brać, kochać i miziać! :)

Za pomoc ze zdjęciami wielkie podziękowania należą się Mai-ah!

Mai-ah - Nie Maj 06, 2012 21:18

Prawie tak przystojni jak na żywo :) Chłopaki są kochane. Na początku reagują pewną dozą nieśmiałości, zwłaszcza jeden. A potem wdrapują się na ludzia. Widać było, że są ze sobą niezwykle zżyci. Obaj spokojni - nie powinno być problemów z łączeniem.
monisss - Nie Maj 06, 2012 21:40

aaaaaaaa ;( ;( ;( Jacy oni są śliczni :serducho: :serducho:
A ja już nie mogę ;(

Noxa - Sob Maj 12, 2012 09:51

Hop Hop!
Nikt nie chce ślicznych panów miziaków-misiaków? Może nie mają ślicznych dumbo uszek i pstrokatego kręconego futerka ale to są naprawdę cudowne i pro ludzkie szczurki!

Poprawiłam 'na prawdę' na 'naprawdę'. Kluska

Noxa - Wto Maj 15, 2012 10:11

Sytuacja robi się ciężka dla mnie pod względem psychicznym, dlatego panowie szukają również DT!
Mai-ah - Pią Maj 25, 2012 19:43

W czwartek 31.05 przewożę szczurasy do PACZKA, tylko w końcu się pogubiłam czy jadą tam na DT czy DS ;)
PACZEK - Pią Maj 25, 2012 20:05

E...... jakby to powiedzieć :)
Moja żona zarządziła że na DS. Ja jestem z tych co wiedzą że rozsądniej jest nie przeciwstawiać się kobiecie.
Trzymajcie Kciuki za udany transport :kciuki:
Duże podziękowania dla Mai-ah, za zmianę trasy i poświęcenie czasu aby szczurki miały szybką i mało stresującą podróż.

Kluska - Pią Maj 25, 2012 20:07

PACZEK gratuluję doszczurzenia :)
Trzymamy kciuki :kciuki:

PACZEK - Pią Maj 25, 2012 20:16

Kluska, chyba wyjdzie na to że będę musiał tu temat założyć tak z obowiązku :)
Tylu ludzi pomogło i wyraziło gotowość pomocy ogonkom tym i tym z Polic że lekceważeniem było by nie napisać nic o ich dalszych losach.

Mai-ah - Pią Maj 25, 2012 20:32

No, ja myślę :) Zwłaszcza, że panów kapurków miziałam i obfociałam osobiście i podbili moje serducho. A i z polickimi panami spędzę kilka dni :D

edit: Chociaż tak sobie myślę, że przy tej ilości szczurów jakimi się opiekujesz to może być ciężko...

PACZEK - Nie Maj 27, 2012 05:49

Mai-ah napisał/a:
Chociaż tak sobie myślę, że przy tej ilości szczurów jakimi się opiekujesz to może być ciężko..

A kto powiedział że ma być lekko :)
Temat będzie o szczurkach z tego forum bo tu ludzie oferowali im pomoc :) .

Czy oni mają jakieś imiona? Z tego co pisał ich poprzedni "właściciel to jeden chyba "Gruby" .
Może Noxa nada im imiona aby nie byli tylko szczurkami a mieli już swoją osobowość :)

Noxa - Nie Maj 27, 2012 08:11

Wedle poprzedniego właściciela ich imiona to Gruby i Bobek (;

Z przodu Bobek a z tyłu Gruby
http://imageshack.us/phot...4/dsc3141f.jpg/

I w sumie takimi imionami ich nazywałam (;